Premierele săptămânii 27 decembrie 2013 - 2 ianuarie 2014

de Ştefan Dobroiu în 27 Dec 2013
Află ce-i de văzut pe marile ecrane din ţară în acest weekend!

Este ultimul weekend cinematografic al anului, animat de trei premiere. Sunt mari şanse ca aceste trei zile să aducă încasări generoase în box office-ul lui 2013, pentru că în fiecare an cifrele au crescut în weekend-ul de după Crăciun şi, mai ales, cel după Revelion. Iată mai jos recomandările Cinemagia. Poţi consulta programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în programul zilelor următoare.

Regatul de gheaţă/Frozen
Cu greu se putea găsi o perioadă mai bună de lansare pentru noua animaţie Disney, care foloseşte formula mega-hitului O poveste încâlcita/Tangled, dar schimbă complet decorul, purtându-ne într-o lume pe cât de frumoasă şi strălucitoare, pe atât de periculoasă. Aflăm povestea Annei (Kristen Bell), prinţesa micului regat Arendelle, care porneşte în munţii acoperiţi de zăpadă în căutarea Elsei (Idina Menzel), sora ei care poate îngheţa totul în jur cu puterile ei criogenice. Anna are totul de pierdut în încercarea ei, căci Arendelle este condamnat la moarte în viscolul îngheţat, în timp ce Elsa, iubita ei soră, este vânată de inamicii regatului.

Simpaticul om de zăpadă Olaf răspunde de hohotele de râs provocate de animaţie, în competiţie cu renul Sven. Ce mai încoace şi-ncolo, este imposibil să găseşti un film mai nimerit de văzut în acest weekend împreună cu toate generaţiile familiei. Atenţie, proiecţiile 3D ale filmului sunt dublate, în timp ce proiecţiile 2D beneficiază de vocile originale.

O cronică detaliată, dar şi un clip cu cel mai antrenant cântec al lui Frozen, AICI.

Ronin: 47 pentru răzbunare
Iată că la final de 2013 ne reîntâlnim cu Keanu Reeves, într-o producţie ambiţioasă inspirată de legenda japoneză a celor 47 de samurai ronin hotărâţi să răzbune moartea stăpânului lor. Goniţi din casele lor şi împrăştiaţi prin tot ţinutul, samuraii se văd nevoiţi să apeleze la ajutorul lui Kai (Reeves), un luptător de rang inferior, pe care odinioară îl repudiaseră, pentru a-şi croi drum printr-o lume de bestii mistice, vrăjitorii şi teroare supranaturală. Este de ajuns să priveşti trailerul pentru a vedea că filmul este o serioasă incursiune pe tărâmul fantasy, căci pericolele înfruntate de eroi ţin mai degrabă de lumea basmelor decât de cea a filmelor cu samurai.

Viaţa secretă a lui Walter Mitty
Totul a început în 1939, când este publicată schiţa omonimă a lui James Thurber. Cele doar câteva pagini au devenit film în 1947, iar Ben Stiller se inspiră, decenii mai târziu, din acelaşi material, pentru a aduce pe ecran o aventură fantastică. Stiller interpretează şi rolul titular, cel al un angajat al revistei Life care visează adesea cu ochii deschişi. Când un negativ al unei fotografii extrem de importante dispare fără urmă, Walter porneşte într-o aventură extraordinară. Alături de el le vom vedea pe Kristen Wiig şi Shirley MacLaine, cele două actriţe ajutându-l pe Stiller să aducă pe ecran un mesaj pozitiv: nu mai visa cu ochii deschişi şi pune mâna la treabă!

Bineînţeles, pe ecrane rămâne în continuare Hobbitul: Dezolarea lui Smaug, filmul care are toate şansele să devină, până pe 31 decembrie, cea mai populară premieră a anului! Lansat acum două săptămâni, sequelul a avut, până duminica trecută, nu mai puţin de 213.000 de spectatori, reuşită ce l-a propulsat în doar zece zile pe un locul trei în topul filmelor cu cele mai mari încasări în România ale acestui an.

Citeşte AICI despre ceilalţi campioni ai lui 2013!

Care crezi că este cea mai spectaculoasă premieră a acestui sfârşit de săptămână?

Exploreaza subiecte similare:

Frozen, The Secret Life of Walter Mitty, The Hobbit: The Desolation of Smaug, 47 Ronin

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
danny987 pe 27 decembrie 2013 13:06
Toate sunt de vazut.In special Frozen.
aavramescu23 pe 27 decembrie 2013 13:29
Frozen din pacate il ratez. Nu ruleaza 3D cu subtitrare. Ruleaza doar 2D cu subtitrare. 2D neinteresant si dublat in niciun caz. Doar 47 ronin.
Bayard pe 27 decembrie 2013 16:17
Ai dreptate este scandalos!!! Pe langa faptul ca 90% sunt dublate, cum sa nu pui macar unul 3D subtitrat??? Cred ca in Bucuresti doar Plaza are asa ceva, sper.... ca e un film care chiar trebuie vazut 3D.
Arlequinade pe 29 decembrie 2013 00:16
*scuteasca
AndreBlack pe 27 decembrie 2013 15:51
Frozen si 47 Ronin , clar !
legiune pe 27 decembrie 2013 19:47
Nici unul, sunt alte lucruri de facut in aceasta perioada.
Sorin87 pe 30 decembrie 2013 09:37
cel mai mult Ronin 47 il astept
DeadSea07 pe 30 decembrie 2013 16:04
Frozen as vrea sa ma duc dar.. e 3D Dublat din pacate il ratez si eu ma duc la Hobbit 2 sigur Cred ca voi trece sa vad si filmul 47 Ronin
alex_il_fenomeno pe 14 februarie 2014 20:37
O saptamana chiar interesanta, cu foarte multe filme bune. Am vazut doar Frozen, dar pe celelalte le am pe lista.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells