Advertisement Advertisement

Premierele săptămânii 23 februarie - 1 martie 2018

de Ştefan Dobroiu în 23 Feb 2018
Află ce-i de văzut săptămâna aceasta pe marile ecrane!

În timp ce fanii cinema-ului românesc aşteaptă cu sufletul la gură dacă lungmetrajul Nu mă atinge-mă/Touch Me Not al regizoarei Adina Pintilie ia sau nu un premiu (pe care îl merită cu vârf şi îndesat) la festivalul de la Berlin, cinci filme noi se lansează pe ecrane, inclusiv filmul cu cele mai multe nominalizări la Oscar 2018. Cuvântul de ordine al săptămânii pare să fie dragostea, celebrată în mai multe moduri. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

The Shape of Water/Forma apei
Cu 13 nominalizări la Oscar şi o bizară poveste de dragoste, probabil că nu e o idee mai bună decât Forma apei pentru un cuplu doritor să sărbătorească Dragobetele cu o vizită la cinema. Un neîntrecut creator de atmosferă, regizorul Guillermo del Toro ne arată ce se întâmplă când, în anii '50, o femeie de serviciu dintr-un laborator al armatei se îndrăgosteşte de un nemaivăzut specimen, o creatură umanoidă în stare să respire atât în apă, cât şi pe uscat. Pe lângă eroina interpretată cu energie de Sally Hawkins, del Toro mai aruncă în joc un malefic responsabil cu securitatea (Michael Shannon, un specialist în roluri negative), dar şi o femeie de serviciu cu gura mare (Octavia Spencer) şi un ilustrator gay, ce se va lăsa atras în misiunea eroinei de a-şi salva inedita poveste de dragoste. Nouă filmul ni s-a părut mult prea previzibl, dar cu siguranţă publicul va găsi multe de apreciat la această poveste de dragoste ieşită din comun.

Cronica noastră, aici.

Every Day/Zi după zi
Dragostea este celebrată şi în această ecranizare al cărei public ţintă sunt adolescenţii. Aflăm povestea lui Rhiannon (Angourie Rice), o adolescentă care se îndrăgosteşte de A, o entitate ce în fiecare zi se trezeşte în corpul altcuiva. Evident, relaţia celor doi este îngreunată de faptul că lui Rhiannon i se spune în fiecare zi "Te iubesc" de către o altă persoană, dar contextul invită publicul să reconsidere relaţia dintre formă şi fond şi să se întrebe ce anume ne place la persoana iubită. O temă similară întâlnim şi în serialul SF Altered Carbon (o cronică aici), cu o abordare extrem de diferită faţă de romanticul, adolescentinul Every Day.

The Post: Secretele Pentagonului
Steven Spielberg, Tom Hanks şi Meryl Streep? Iată o combinaţie foarte greu de ignorat sau refuzat. Drama jurnalistică ne poartă în anii '70, când ziarul The Washington Post este implicat în scandalul "Pentagon Papers", publicarea a o mulţime de documente secrete despre implicarea SUA în Războiul din Vietnam. Nouă abordarea lui Spielberg ni s-a părut mult prea tradiţionalistă şi, dacă ar fi să alegem o dramă jurnalistică recentă mai ataşantă şi mai interesantă ne-am gândi la Spotlight. Dar Spielberg explorează foarte bine un context în care deţinătorii puterii sunt gata de orice pentru a o păstra (sau chiar mări), iar oamenii obişnuiţi trebuie să li se opună. Nominalizare la categoria Cel mai bun film la Oscar 2018.

Scurtcircuit
Un film românesc ce îmbină povestea de dragoste dintre doi adolescenţi şi tragedia de la maternitatea Giuleşti, din august 2010, când şase nou-născuţi şi-au pierdut viaţa. Regizorul Cătălin Saizescu porneşte de la relaţia dintre Melania (Măruca Băiaşu) şi colegul ei de clasă, Emi (Manuel Nicolae), pentru a ajunge la drama unei sarcini nedorite şi la mafia adopţiilor. Din distribuţia filmului mai fac parte Maia Morgenstern, Dorel Vişan, Adrian Văncică şi Valentin Popescu.

Un beau soleil intérieur/Lumina dinăuntru
Cel mai recent film al regizoarei Claire Denis ne lansează o provocare incitantă: să ne descoperim şi să ne întreţinem "lumina dinăuntru" (sau, cum preferă mai poeticul titlu original, "frumosul soare din interior"). Filmul beneficiază de interpretările a doi dintre cei mai populari actori francezi din toate timpurile, Juliette Binoche şi Gérard Depardieu, iar povestea o are în centrul atenţiei pe Isabelle, o pariziancă divorţată, aflată în căutarea marii poveşti de dragoste a vieţii ei.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Un beau soleil intérieur, The Shape of Water , Scurtcircuit, The Post, Every Day, Nu mă atinge-mă, Adina Pintilie, Spotlight

Alte știri din cinema

Coconut, micul dragon - Aventuri în junglă, din 22 februarie pe marile ecrane

Se poate viziona în 2D, dublat în limba română, iar în unele orașe și în limba maghiară

Premierele săptămânii 15-21 februarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Jason Momoa este ultimul dintre actorii celebri incluşi în distribuţia noului film Dune

Actorul din Aquaman şi Game of Thrones va fi unul dintre mentorii lui Paul Atreides

James Cameron spune că nu ar putea regiza niciodată un film precum Aquaman

Cineastul este de părere că producția lui James Wan este distractivă, dar nerealistă

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Sorin87 pe 25 februarie 2018 11:23
Astept cu nerabdare The Shape of Water

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells