Premierele săptămânii 18-24 mai 2018

de Ştefan Dobroiu în 18 Mai 2018
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

După ce a rămas timp de trei săptămâni pe primul loc în box office-ul din România, ajungând şi pe cea mai înaltă treaptă în topul anual al încasărilor, Avengers: Infinity War are toate şansele să se încline weekend-ul acesta în faţa aventurilor unei alte echipe de supereroi Marvel. Mai vedem o dramă franceză multi-premiată, iar în avanpremieră un film pentru întreaga familie, cu multe patrupede provocând dezastru pe marele ecran. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Deadpool 2
Spunem de la început că Deadpool 2 este mai bun şi mai amuzant decât filmul original, al cărui principal merit, dacă stai să te gândeşti mai bine, nu este decât acela că a oferit fanilor exact abordarea ireverenţioasă pe care aceştia şi-o doreau. Sequel-ul stă mult mai bine la capitolul scenariu, oferă câteva personaje ataşante, cu evoluţii surprinzătoare, şi ambalează totul în glumele fără perdea, adesea aproape enervante şi ultra-meta ale supereroului interpretat cu aplomb de Ryan Reynolds. Un mare plus al filmului este actorul adolescent Julian Dennison, transformat într-un star global de Hunt for the Wilderpeople, un film neozeelandez atât de bine primit în 2016, încât regizorul Taika Waititi a fost imediat cooptat pentru regia lui Thor: Ragnarok, iar scenariştii lui Deadpool 2 au scris personajul special pentru micul actor supraponderal. Amatorii de distracţie se pot amuza la bancurile lui Deadpool, dar continuarea oferă mai mult decât distracţie inofensivă.

Custodie/Jusqu'à la garde
Cu greu poţi găsi un film mai diferit decât Deadpool 2. Premiată anul trecut la Veneţia cu Leul de Argint pentru Cea mai bună regie, drama francezului Xavier Legrand arată ce se întâmplă într-o familie când, după separarea de soţ, mama cere custodia exclusivă a copiilor. Este tatăl un monstru, aşa cum se sugerează în sala de tribunal unde se va decide dacă acesta va mai fi sau nu parte din viaţa micului Julian şi a surorii lui adolescente? Sunt copiii manipulaţi de mamă şi familia acesteia? Legrand arată prăpastia ce se poate deschide între doi oameni, dar şi cât de dificil le este copiilor să meargă mai departe şi să-şi renegocieze relaţiile cu părinţii după ce aceştia se separă. Un film extrem de bine primit atât de critici, cât şi de spectatori, mai ales în Franţa.

În weekend mai vedem, în avanpremieră, o comedie pentru întreaga familie despre un câine poliţist care trebuie să accepte o misiune sub acoperire: să participe la cea mai exclusivistă competiţie canină. Problemele ridicate de provocarea de "a face frumos" în faţa juriului, dar şi relaţia nu foarte amicală pe care eroul patruped o are cu partenerul său uman, Frank (Will Arnett) sunt sarea şi piperul comediei traduse la noi, foarte nimerit, cu titlul Operaţiunea Ham-Ham. Filmul este disponibil atât în versiune originală, cât şi în cea dublată pentru cei mai mici spectatori.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Jusqu'à la garde, Deadpool 2, Show Dogs, Avengers: Infinity War

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells