Premierele săptămânii 15-21 februarie 2019

de Ştefan Dobroiu în 15 Feb 2019
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Este fără îndoială cel mai atractiv (şi cel mai probabil asta se va vedea şi la totalul încasărilor) weekend al lunii. Pe lângă o adaptare cu buget mare, mai vedem sequelul unei francize animate, dar şi continuarea unui megahit horror. Un film de patru ori premiat la Cannes şi jertfa cinema-ului românesc pe altarul comediei romantice hollywoodiene completează oferta. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Alita: Battle Angel/Alita: Îngerul războinic
Cu o producţie plină de incidente şi cu James Cameron pe vremuri hotărât să regizeze, iată că acum Alita se lansează în regia lui Robert Rodriguez. Filmul se bazează pe seria manga a japonezului Yukito Kishiro şi ne poartă într-un viitor distopic, în 2563, când cercetătorul Dyson Ido (Christoph Waltz) descoperă printre ruine un cyborg cu creierul uman încă intact, dar fără nicio amintire din trecut. Alita (Rosa Salazar) se va trezi curând în mijlocul unei lupte între clasele sociale puternic divizate, ajungând să-şi descopere aptitudinile şi istoria extraordinare. Filmul a fost lăudat pentru efectele speciale şi criticat pentru scenariul haotic şi eforturile consistente pentru a justifica viitoare continuări.

Cronica noastră, aici.

The Lego Movie 2: The Second Part/Marea Aventură Lego 2
O dovadă că orice justificare este bună să faci un film de succes pe baza unor jucării (atâta vreme cât scenariul este bun), franciza The Lego Movie a prins neaşteptat de bine în SUA, dar mult mai puţin în România. Ca să fim sinceri, nu am înţeles niciodată popularitatea acestor filme mai mult sau mai puţin seci inspirate de jucăriile Lego. Noul sequel ne arată ce se întâmplă în Bricksburg atunci când invadatori extratereştri sunt gata să facă oraşul mici fărâme...

Oh, Ramona!
Trecând peste calitatea umorului (primele cronici sugerează că acesta nu este de foarte bun gust) şi trimiterile evidente la filme precum Plăcintă americană, miza unicei opţiuni de Ziua Îndrăgostiţilor este ceva nemaivăzut în peisajul nostru cinematografic. Ecranizare a cărţii "Suge-o, Ramona", filmul este vorbit în engleză deşi este o producţie românească, regizoarea Cristina Iacob (seria #Selfie) schimbându-şi şi numele în Jacob probabil pentru un acces mai facil pe piaţa internaţională. Dincolo de calităţile sau defectele filmului, miza este mai mult decât atractivă: atragerea în cinematografe a publicului adolescent, o categorie de public extrem de reticentă să intre la un film românesc (chiar dacă în acest caz este "vopsit" în engleză). Vom vedea luni dacă pariul cu publicul a fost câştigat.

Cronica noastră, aici.

Happy Death Day 2U/Zi de naștere mortală 2
Cu încasări de 25 de ori mai mari decât bugetul, slasher-ul Happy Death Day devenea în 2017 unul dintre cele mai rentabile filme ale deceniului. Întâmpinat şi el cu cronici (relativ) pozitive, sequel-ul ne-o arată pe eroina Tree (Jessica Rothe) reintrând în bucla temporală din primul film, care o obliga, în ziua aniversării, să-şi înfrunte în mod repetat ucigaşul, aflându-şi moartea în cele mai sângeroase moduri cu puţinţă. Identitatea asasinului şi faptului că apropiaţii eroinei sunt şi ei afectaţi de bucla temporală ridică miza continuării, dar sunt toate şansele ca aceasta să nu se bucure de un succes la fel de mare ca filmul original.

Girl/Balerina
Laureat cu mai multe premii la Cannes anul trecut, Girl spune povestea unei adolescente trans care vrea să devină balerină. În aşteptarea operaţiei care o va transforma definitiv în femeie, eroina va trebui să înfrunte hărţuirile colegelor de la şcoala de balet. Filmul este inspirat de viaţa Norei Monsecour, o dansatoare trans din Belgia, şi este debutul în lungmetraj al regizorului Lukas Dhont, belgianul obţinând la Cannes şi Caméra d'Or, trofeul pentru cel mai bun debut.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema

Exploreaza subiecte similare:

Happy Death Day 2U, The Lego Movie 2: The Second Part, Oh Ramona!, Girl , Alita: Battle Angel

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells