Premierele săptămânii 13-19 decembrie 2013

de Ştefan Dobroiu în 13 Dec 2013
A venit vremea ca Dezolarea lui Smaug să cuprindă cinematografele

În momentul când Smaug îşi întinde aripile şi-şi ia zborul din străfundurile Muntelui Singuratic, întreaga fire se cutremură de spaimă. Acelaşi lucru se întâmplă şi în programul cinematografelor, căci Hobbitul: Dezolarea lui Smaug este unica premieră a săptămânii, dar asta nu înseamnă că weekendul nu este lipsit de evenimente cinematografice.

Hobbitul: Dezolarea lui Smaug
Sequelul reprezintă un evident pas înainte faţă de prima parte a noii trilogii, în primul rând pentru că nu mai pierde vremea prezentând personajele. Adio festinuri de 15 pagini de scenariu şi voice over-uri interminabile, acum e timpul pentru acţiune! Bilbo (Martin Freeman) şi cei 12 gnomi conduşi de Thorin (Richard Armitage) se apropie de destinaţia lungii lor călătorii: Muntele Singuratic, ale cărui măruntaie pline de giuvaeruri sunt acum sălaşul giganticului Smaug, dragonul ce a gonit neamul gnomilor din fantasticul lor Erebor, sortindu-i unei vieţi de rătăciri prin Pământul de Mijloc. Alături de gnomi, Gandalf are parte şi el de o provocare: Dol Guldur pare a fi punctul central al unei răspândiri a răului, iar matusalemicul vrăjitor trebuie să descopere ce ameninţare se ascunde în măruntaiele fortăreţei.

În ciuda unor probleme de ritm şi a includerii unor secvenţe inutile (sau utile doar în contextul evenimentelor din The Hobbit: There and Back Again), Peter Jackson reuşeşte un adevărat spectacol aducând pe ecran obsesie şi teamă, dor de casă şi dârzenie, într-o combinaţie ce va fascina publicul de pretutindeni. Sunt mari şanse ca premiera de vineri să devină filmul cu cel mai bun debut al anului în România, deşi nu este deloc uşor să întreci cele 87.000 de bilete vândute de Furios şi iute 6 la lansarea sa din luna mai.

Pentru o cronică a filmului, click AICI.

Festivalul de film experimental BIEFF vine cu alte variante de petrecere a timpului liber în weekend. Sâmbătă seara la cinema Elvira Popescu pot fi văzute lăudate scurtmetraje portugheze, în timp ce la cinema Studio se proiectează filmele din competiţia festivalului. Duminică după-masa la Elvira Popescu vedem scurtmetraje premiate la marile festivaluri ale lumii, iar la cinema studio experimente cinematografice româneşti, cu cele mai noi voci ale regiei din ţară. Tot duminică, în închiderea festivalului, de la ora 7.30, se proiectează la cinema Studio filmul lui Gustav Deutsch Shirley - Visions of Reality.

De miercuri putem vedea în avanpremieră două dintre premierele săptămânii viitoare: comedia Burlaci întârziaţi/Last Vegas, şi animaţia 3D Pe urmele dinozaurilor/Walking with Dinosaurs.

Mergi să vezi Hobbitul 2 la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

The Hobbit: The Desolation of Smaug, Martin Freeman, Richard Armitage, Peter Jackson, The Hobbit: There and Back Again

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
DeadSea07 pe 13 decembrie 2013 11:58
Sigur ca ma duc la Hobbit 2 ! Cum sa nu ma duc ...
Mrilluminati pe 14 decembrie 2013 16:23
eu lam vazut si merita, putin cam lung da merita
GAlexa pe 14 decembrie 2013 16:44
Lung? Eu dabea astept extended edition, lung pe naiba..lung.
rizea.alex70 pe 13 decembrie 2013 13:55
Da voi merge sa vizionez Hobbitul 2...de Craciun cred.
Sorin87 pe 13 decembrie 2013 16:02
sigur o sa merg sa il vizionez, merita
chrismechris pe 13 decembrie 2013 17:25
La The Hobbit 2 sigur ajung, la restul ramane de vazut.
legolas05 pe 13 decembrie 2013 18:06
L-am vazut deja azi,e super tare filmul,o sa mai merg sa il vad si de Craciun de vreo 2 ori.
Nienor pe 14 decembrie 2013 13:21
Miercuri ajung si eu in Bucuresti sa-l vad. Mi-as fi dorit sa-l vad de mai multe ori ca sa-mi fac o parere solida despre film. Nu stiu daca o sa pot asimila toate detaliile la o singura vizionare. Legolas, l-ai vazut 2D sau 3D ?
Nienor pe 19 decembrie 2013 16:25
L-am vazut. Am iesit din sala de cinema cu un zambet imens pe chip. Superb ! Ce mi-a placut cel mai mult a fost toata partea cu Gandalf in Dol Guldur si confruntarea acestuia cu Sauron ( magnific momentul in care spiritul lui Sauron se intrupeaza in Annatar Lord of Gifts, de o rara frumusete, cand li s-a aratat elfilor din Eregion). L-as revedea de 'n' ori. Mi-am promis ca pe al treilea il voi vedea la IMAX.
AeroX pe 13 decembrie 2013 18:09
Maine ma duc si eu sa-l vad si stiu ca pentru 3 ore ma voi simti mai bine captiv in acea lume Fantasy fata de cum m-as simti in toate zilele de sarbatoare ale anului. Pentru mine lansarea unui film mult indragit e o adevarata sarbatoare. :)
MikkaelWolfganger pe 13 decembrie 2013 18:57
Vazut si foarte tare placut!Mi s-a parut insa cam scurtut.Smaug isi face toti banii.E foarte carismatic, foarte bine realizat si promite multe pentru partea a 3-a.Scena evadarii in butoaie:pur si simplu...epica.Un film pentru iubitorii de fantasy,superior primului film.Ma duc maine sa il revad.
VIBERS pe 14 decembrie 2013 01:05
Chiar ca a fost cam scurt, macar de il faceau de cel putin 3 ore jumate ca nu aveai cum sa te plictisesti.Ce ironic , vorbim de un film de 2 ore si 40 de min si ni se pare scurt, pai atunci de un film de 90 de min ce sa mai zici.
MikkaelWolfganger pe 14 decembrie 2013 13:38
->Filme care pur si simplu imi dadeau senzatia ca nu mai vor sa ajunga la final.
Manusa pe 13 decembrie 2013 21:25
L-am vazut astazi. Incredibil :) de bun. Merita vazut.
FanRadoi pe 13 decembrie 2013 22:41
Super grafica pt. smaug , foarte detaliat , cat despre film , incredibil de bun .
Skynet.Zbenga pe 14 decembrie 2013 00:19
L-am vazut si eu astazi, mi s-a parut foarte bun. Melodia de la final, superba :)
Gheo07 pe 14 decembrie 2013 03:12
Acum am venit de la film, genial!!! :D
InvisibleTouch pe 14 decembrie 2013 19:45
Ai dreptate!! Si eu tot azi l-am vazut si este super tare !!! A meritat asteptarea din plin :X dar...stau ca pe ace pana anul viitor cand apare urmatorul :D
Gheo07 pe 14 decembrie 2013 22:44
Si cand te gandesti ca mai e 1 an pana la a 3-a parte :(
czinege_ioan_cristian pe 14 decembrie 2013 06:22
Merita sa fie vazut 3D sau doar 2D ?
MikkaelWolfganger pe 14 decembrie 2013 10:16
3D de preferat.
TheHunter pe 14 decembrie 2013 21:46
vazut, placut, astept partea a 3-a....
aaaa si soundtrack-ul de final ( i see fire) e fenomenal!

AeroX pe 14 decembrie 2013 22:02
aia e chiar cea mai slaba parte :(
alex_il_fenomeno pe 30 ianuarie 2014 13:45
Filmul favorit, cat si unul dintre cele mai asteptate productii ale ultimilor ani.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells