Pierzătorii lui 2016. De la începutul anului, până în prezent

de Gloria Sauciuc în 9 Iul 2016
Sezonul de vară are deja încasări cu 15% mai mici faţă perioada similară de anul trecut, ceea ce sugerează o perspectivă sumbră pentru restul anului

Anul 2015 a fost un an de sărbătoare pentru unii și de foamete pentru alții, referindu-ne la casele de producţie de la Hollywood: primele șase filme ale anului au reprezentat un sfert din totalul încasărilor }n America, scrie buzzfeed.com. În 2016, în perioada ianuarie-iunie, primele șase filme din 2016 reprezintă 46% din totalul încasărilor la box-office de până acum. Ceea ce înseamnă că aproape jumătate din toți banii acestui an revin unui număr incredibil de numai șase filme.

Sezonul de vară (tradițional întins din primul weekend al lunii mai până la începutul lui septembrie) are deja încasări cu 15% mai mici faţă de perioada similară de anul trecut, ceea ce sugerează o perspectivă sumbră pentru restul anului. Iată care sunt marii pierzători de până acum ai anului 2016, via buzzfeed.com.

Vezi galeria foto

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
camaleonii pe 9 iulie 2016 20:05
Frumos articolul. Insa are mici/mari greseli.
Nu inteleg ce cauta Inferno pe lista de "sequel-uri nedorite de nimeni!". Dan Brown este unul dintre cei mai cautati autori de romane din lume, iar noua adaptare a cartii (f. buna apropo) va strange cu siguranta peste 400 de milioane in intreaga lume. O suma frumusica. Apropo: lumea cere de foarte multa vreme si adaptarea romanului The Lost Symbol. Deci interes pentru romanele lui exista...si inca foarte mare!
Legat de Sony Pictures...nu este anul lor clar. Dar nici atat de rau nu arata. Raportul buget - box office este totusi in favoarea lor. The Shallows - filmul cu Blake Lively a costat 17 milioane de dolari, si a strans pana acum 42. Si asta doar in SUA.
Iar Universal Pictures se pot declara dezamagiti de incasari doar daca compara 2016 cu 2015. Per total arata destul de bine anul acesta (daca scot din context fabulosul an pe care l-au avut in 2015). The Secret Life of Pets - cea mai noua animatie a lor s-a lansat cu incasari de 90 de milioane (estimativ) doar in SUA. Iar Warcraft nu este chiar un fiasco. Macar si-au recuperat bugetul, iar in aceste momente exista o discutie pentru o noua continuare. Deci ... unde este fiasco?

Costirik pe 10 iulie 2016 01:41
Intr o mare masura articolul este corect, dar in anumite privinte ai un stil ciudat de a vedea lucrurile sau probabil subiectiv si prostesc. Johnny Depp nu are nici o legatura cu esecul lui Alice 2, ci este pur si simplu un sequel pe care nu l a vrut aproape nimeni si mai ales fara viziunea lui Tim Burton.Iar Deadpool, draga mea, Deadpool nu poate fi comparat cu nimeni, nu inteleg toata aceasta mirare. E un supererou atipic, unic si daca faci un film cu el respectand trasaturile lui din benzile desenate rezulta acest succes la incasari. Si e o tampenie sa compari incasarile Universal din 2015 cu 2016, cand stii ce filme au fost anul trecut cu nimicul de anul asta:))
gamblerrambler pe 10 iulie 2016 21:39
2016 a fost un an slab si ca incasari si dpdv calitativ. In afara de Deadpool n-am vazut altceva mai bun. Si nici anul viitor nu se anunta foarte bun pentru ca se anunta ca vor aparea alte balarii de reebots si sequeluri la serii de filme mulse, serii de care lumea e cam satula.

Hollywoodul a luat-o rau de tot in jos si cred ca nu mai e mult pana da faliment.

gamblerrambler pe 10 iulie 2016 21:42
De exemplu: cine naiba mai vrea sa vada un reboot la Mummy anul viitor?
alex_il_fenomeno pe 12 iulie 2016 00:29
Imi pare sincer rau de Batman vs Superman, un film chiar asteptat de multi... Insa serios, peste 3 ore pentru pelicula?!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells