O producţie franceză şochează la Cannes prin scenele de sex lesbian

de Cristina Grigore în 24 Mai 2013
Criticii au fost însă cuceriţi de La vie d’Adele, povestea de dragoste dintre o fată de 15 ani şi o franţuzoaică trecută de adolescenţă

Festivalul de film de la Cannes a avut parte anul acesta de „cele mai explozive scene de sex lesbian din ultimii ani”. Proiecţia de ieri a filmului La Vie d'Adèle (Blue Is the Warmest Color) a uimit spectatorii şi a încântat criticii, cele trei ore ale poveştii de iubire dintre o franţuzoaică şi o adolescentă de 15 ani fiind presărată cu momente explicite şi pasionale.

Regizorul Abdellatif Kechiche a declarat că nu a ţinut să transmită prin filmul său un mesaj special legat de homosexualitate, ţintind spre ideea de frumuseţe şi senzualitate, aceasta din urmă fiind mai greu de redat pe marele ecran. „Am avut senzaţia că spun povestea de dragoste a unui cuplu”, a mai spus el.

Cât despre scenele de sex, Kechiche a menţionat: „Am filmat aceste scene ca şi cum ar fi fost nişte tablouri. Am stat multă vreme să potrivim luminile pentru a le face să arate astfel, de o reală frumuseţe”.

Multe din publicaţiile de profil au întărit aprecierile criticilor vizavi de pelicula lui Kechiche.

„Este o analiză mistuitoare a unor personaje făcută prin intermediul celor mai explozive scene de sex lesbian din ultima vreme”, a opinat Variety, în vreme ce The Hollywood Reporter a scris că filmul „va uimi prin scenele sale şocante cu finaluri erotice nesimulate”. "...este un reper important în ceea ce priveşte redarea cinematografică a sexualităţii feminine şi a dragostei lesbiene", notează şi The Guardian, arătând şi că Blue is the Warmest Color se află acum printre favoritele la Palm D'or.

Scene de sex homosexuale au putut fi urmărite la Cannes şi în ultimul film al lui Steven Soderbergh, Behind the Candelabra, dar şi în pelicula lui Alain Guiraudie, L'Inconnu du lac (Stranger at the Lake), o dramă erotică gay.

Exploreaza subiecte similare:

La Vie d'Adèle, Steven Soderbergh, Behind the Candelabra, Alain Guiraudie, L'Inconnu du lac

Alte știri din cinema

Unde se va opri Inside Out 2? Noi recorduri pentru animaţia Pixar

Continuarea a încasat 1,44 miliarde de dolari, dar totalul s-ar putea să fie considerabil mai mare

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Părerea ta

Spune-ţi părerea
zeno.marin pe 24 mai 2013 09:52
Din nou despre homosexualitate, biletul castigator... Ce original! Nu mai suntem spectatori, consumatori de arta ci... voyeuri cu pretentii. Nu mai exista filme ci doar soft porn, deghizat in "arta". Acum sincer, exista vreun festival in care sa nu fie inclusa si aceasta categorie de filme?...

"Analiză mistuitoare a unor personaje făcută prin intermediul celor mai explozive scene de sex". Mistuitoare pentru cine? At least is this analysis done by anal-probing?... Pe cine mistuie aceasta analiza? Pe mine nu.

Astept cu nerabdare softpornul castigator de anul viitor avand in centru un menaj a trois cu doua pitice lesbiene si un veteran al razboiului din Irak....

ps: abia astept sa ma uit la film sa le vad pe bunaciunile astea in actiune...

mariusdbrsc pe 24 mai 2013 12:41
BUN comentariu, SUPER TARE P.S.-ul, zece de la mine!!!!
jude pe 26 mai 2013 21:57
Îi dau dreptate lui zeno.marin. Nu știu cum se face că asemenea filme mai iau și premii atât de importante.
Bayard pe 24 mai 2013 16:15
De ce ar fi niste scene de sex socante?? nu e ceva ce face parte din viata tuturor??? Mi se pare mai socanta ca una dintre participante are 15 ani.... in multe locuri din lume ar fi considerat viol.
MikkaelWolfganger pe 24 mai 2013 16:30
Daca e consimtit e departe de a fi viol.Poate corupere de minori, pedofilie?
zeno.marin pe 24 mai 2013 23:32
OBS: nu e nimic anormal, e doar ilegal... }:-D
Dacianus pe 25 mai 2013 07:47
"Povestea de dragoste dintre o fată de 15 ani şi o franţuzoaică trecută de adolescenţă"? Daca articolul nu ar fi avut o autoare feminina, subtitlul m-ar fi dus cu gandul la ceva in sensul misoginismului : "un om si-o femeie", asa insa, cred ca e doar o apreciere corecta despre lipsa de frumusete a frantuzoaicelor care nici macar nu pot fi considerate fete/femei. :D
zeno.marin pe 27 mai 2013 11:36
Se pare ca deja ne aflam in fata unei traditii. De fapt "traditie" e prea edulcorat. E o chestiune cronica daca nu un blestem, in care filmele axate pe teme despre minoritati, handicapuri, eroii razboiului antiterorist sau... homosexualitate au sanse aproape garantate la castigarea premiilor. Dovada si anticipabilul premiu de la Cannes de acum. Vezi? Vorbeam de lup si iata cine ne da o palma de aur...
Se formeaza niste reflexe. Reflexul tabu-ului care trebuie venerat, protejat si mai ales favorizat. Discriminarea devine pozitiva, prin premii in cazul asta, probabil nemeritate. Zic probabil pentru ca chair nu intentionez sa ma uit la acest film. Nu din pudoare ipocrita, ci din principiu.

Nu am nimic cu handicapatii, sunt niste nenorociti ai sortii. Nu am nimic cu asa zisii eroi; sunt niste mercenari (capsunari cu arme). Si culmea, nici cu homosexualitatea; fiecare face cu partile sale "dorso-ventrale" ce doreste, cata vreme nu-si afiseaza ostentativ comportamentul. Dar am ceva cu filmele despre toate acestea! M-am saturat!

Ar trebui organizat cate un festival per categorie. Unul despre homosexuali, un festival politic al filmelor despre eroii neo-cruciadelor petroliere si unul eventual dedicat redusilor mintal…Sa vezi atunci concurenta!

alex_il_fenomeno pe 28 iunie 2013 10:42
In fiecare an vad ca sunt filme care socheaza la Cannes, cel de anul acesta fiind tocmai cel amintit.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells