Misterele lui Iron Man 3

de Ştefan Dobroiu în 10 Mar 2013
Trailerul blockbusterului lunii aprilie, disecat

Puţine sunt iniţiativele de promovare în stare să ridice mai mult aşteptările decât un trailer bine făcut. Cel mai recent trailer al lui Iron Man 3, programat să apară pe marile ecrane din ţară pe 26 aprilie, stă foarte bine la acest capitol, dezvăluind suficiente detalii pentru a te convinge că sequelul este cât se poate de spectaculos şi evitând în acelaşi timp să spună prea multe (cum au fost cele la Prometheus sau Dream House, de exemplu). Iată mai jos o analiză a celor 150 de secunde de acţiune din trailer, care ar trebui să-ţi facă o idee despre atmosfera, miza şi provocările continuării regizate de Shane Black.

Cu Robert Downey Jr. revenind în rolul genialul inventator Tony Stark, una din secvenţele din trailer îl arată pe protagonist purtând un tricou cu acronimul AIM. Cei de la Empire dezvăluie că acesta aparţine Advanced Idea Mechanics, o parte importantă a organizaţiei HYDRA, cu care ai putut face cunoştinţă în Captain America: The First Avenger. Indiciul este mult prea important pentru a nu lansa o mulţime de presupuneri că provocarea din Iron Man 3 ar putea avea conexiuni importante cu următorul film din universul Marvel, Captain America: The Winter Soldier.

Fanii au transpirat de emoţie şi la ultima secvenţă din trailer, în care, pe lângă zeci de costume Iron Man cu design diferit, poate fi văzut şi unul ce aduce cu Hulkbuster, un exo-schelet metalic purtat de Iron Man pentru a se lupta cu Hulk. Cine ştie, poate că declaraţii lui Mark Ruffalo, care a spus în repetate rânduri că Hulk nu va mai apărea pe marele ecran până la The Avengers 2, nu sunt deloc adevărată.

Bineînţeles, cele mai multe întrebări le ridică Mandarinul, villain-ul filmului interpretat de Ben Kingsley. Într-un cadru în care personajul este filmat din spate, pe ceafă se poate vedea tatuat un simbol ce seamănă cu scutul Căpitanului America. Un nou indiciu că destinele lui Iron Man şi Captain America ar putea fi legate în sequel şi că Mandarinul, terorist fără scrupule, este conectat la istoria HYDRA.

Cei de la Total Film se întreabă dacă preşedintele SUA, interpretat de William Sadler, va fi un erou pozitiv sau unul negativ. O replică a sa, „voi apăra ţara cu orice preţ”, ar putea sugera că Iron Man se va trezi ori un inamic al SUA, ori că preşedintele este dispus să-l sacrifice pentru siguranţa cetăţenilor.

Un alt detaliu sugerat de trailer ar fi că cel puţin o parte din evenimentele din film ar putea fi inspirate de seria de benzi desenate Extremis, în care Tony Stark are o mulţime de câştigat de pe urma unui ser minune, creat de Maya Hansen (Rebecca Hall). Pe lângă o vindecare mult mai rapidă şi o rezistenţă mai mare la durere şi presiune, Extremis îi permite lui Stark să-şi „cheme” armura de la distanţă.

Alte știri din cinema

Meryl Streep, rendez-vous la Cannes: ”Cele mai mari staruri din lume sunt femei acum. Deși, probabil, Tom Cruise le întrece”

Legendara actriță Meryl Streep a participat miercuri la o discuție de o oră în cadrul festivalului de film de la Cannes, la o zi după ce a primit Palme d'Or-ul onorific pentru întreaga sa carieră.

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
SithB pe 10 martie 2013 17:00
Preluat de pe totalfilm.com ca majoritatea articolelor!
eratostene77 pe 10 martie 2013 18:57
Deja destule amanunte cu subinteles,v-a fi un film ce deschide alte porti in universul Marvel!
Iulian. pe 10 martie 2013 20:10
Cu siguranta va depasi calitatea celei de-a doua parti si cine stie,va incheia in stil mare trilogia(daca nu se va mai lansa o continuare).
keops pe 10 martie 2013 21:09
bineinteles ca va avea o continuare
monicarusu25 pe 11 martie 2013 09:01
draguta masca!
SANDA45 pe 11 martie 2013 15:42
daca se anunta a fi "spectaculos" va lua Oscarul pt efecte speciale...
cristi23 pe 11 martie 2013 19:55
trailerul arata super....cu siguranta si filmul va fi unul super.......
Costacurta81 pe 12 martie 2013 20:31
Ufff, astept cu nerabdare acest film mai ales ca din cate stiu e si 3D, sper sa nu ma insel.
alex_il_fenomeno pe 29 martie 2013 11:47
E bine sa nu le citesti pe toate, dupa aia chiar se duce de tot farmecul...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells