Miniseria Run: iubire adolescentină trăită la vârsta maturității, dar și twisturi întunecate

de Gloria Sauciuc în 23 Mar 2020
Un thriller romantic, ce o urmărește pe Ruby care își părăsește viața de suburbie pentru a se alătura lui Billy într-o călătorie de-a lungul Americii

HBO are în pregărire - pentru lansare pe 13 aprilie - o nouă serie originală, de la scenaristele serialelor premiate Killing Eve și Fleabag, Vicky Jones și - respectiv - Phoebe Waller-Bridge. Este vorba despre miniseria Run, ale cărei cinci episoade Cinemagia a avut ocazia să le vadă în weekend.  Iată de ce Run ar putea fi distragerea perfectă de la momentul actual.

În primul rând, premisa este captivantă: faci o înțelegere cu fostul/fosta iubit/iubită din liceu să lase totul imediat ce unul dintre voi trimite un SMS cu textul „RUN”, pentru o întâlnire imediată la Grand Central Station din New York și luarea trenului pentru a traversa America. La finalul călătoriei, cei doi vor hotărî dacă rămân împreună sau se vor despărți pentru a nu se mai vedea niciodată. Dar ce faci atunci când primești mesajul la 17 ani de la momentul în care ai făcut pactul, moment în care fiecare și-a construit deja o viață? Cu producția executivă semnată de către Jones și Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), Run îi are în rolurile principale pe Merritt Wever (Nurse Jackie și Unbelievable), în rolul lui Ruby Richardson, și pe Domhnall Gleeson (Star Wars), în rolul lui Billy Johnson.

„De ce mi-ai scris? Te-ai despărțit de cineva? Îți urăști serviciul?”, întreabă Ruby, atunci când se întâlnesc în tren, după ce el a trimis sms cu cuvântul „Fugi”. „Te rog nu îmi servi că viața ta e perfectă, pentru că dacă era nu îmi scriai RUN și nu eram în trenul ăsta”, mai spune femeia. Care a acceptat provocarea  și a scris înapoi „RUN”. Așa cei doi foști iubiți din liceu se vor trezi în tren, ea lăsând în spate un soț și doi copii, el o carieră ca guru al coachingului.

Miniseria Run seamănă la debut cu primele două filme din trilogia „Before” (numită „cea mai bună poveste de dragoste din toate timpurile” de către publicația The Week) Before Sunrise (1995) și Before Sunset (2004) - în care protagoniștii, jucați de Julie Delpy şi Ethan Hawke, se cunosc în trenul pe ruta Budapesta - Viena, la vârsta studenției. În timpul celor 14 ore ale călătoriei, cei doi se îndrăgostesc, apoi - odată ce trenul ajunge la destinație - cei doi se despart; dar se vor revedea peste 9 ani. După care, la 20 de ani de la prima lor întâlnire.

Dincolo de tensiunea erotică între protagoniștii din Run, flirtul, euforia lăsatului în urmă a tot, și senzația de libertate pe care ți-o dă făcutul a unor astfel de lucruri nebunești, sentimentul adolescentin că totul e permis, retrăit la vârsta maturității, miniseria mai are un as în mânecă - trecutul celor doi vine din urmă, o tensiune planează permanent asupra personajelor, pentru ca totul să ia o întorsătură întunecată spre final.

Phoebe Waller-Bridge apare în rolul lui Laurel, o femeie pe care Billy și Ruby o întâlnesc pe drum. Richard Sommer (Mad Men, Glow) apare în rolul soțului lui Ruby și Archie Panjabi (Good Wife) în rolul Fionei, fosta asistentă a lui Billy.

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Domhnall Gleeson, Merritt Wever, Run, Vicky Jones, Phoebe Waller-Bridge, Killing Eve, Fleabag 

Alte știri din cinema

The Rock explică de ce Disney a amânat Jungle Cruise pentru un an întreg

Jungle Cruise este inspirat din parcurile de distracții Disney, în care o bărcuță transportă mai mulți exploratori printr-o junglă plină de animale și reptile primejdioase

Domhnall Gleeson (miniseria Run), despre a lăsa totul pentru prima iubire: „Nu aș avea curajul să fac asta”

Dincolo de tensiunea erotică între protagoniștii din Run, miniseria mai are un as în mânecă - trecutul celor doi vine din urmă, o tensiune planează permanent asupra personajelor

160 de cineaști români cer revizuirea măsurilor luate de CNC pe timp de criză și soluții de salvare a industriei

Amânarea termenelor pentru încheierea contractelor de creditare și lipsa unor măsuri pentru a contracara efectele devastatoare ale carantinei provocată de coronavirus, invocate de cineaști

Reîntoarcerea la Outlander. De ce îl recomandăm în izolare

Şase motive pentru care serialul Starz ţi-ar putea distrage atenţia în vremea pandemiei

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells