Man of Steel, primele cronici

de Ştefan Dobroiu în 12 Iun 2013
Află părerile criticilor despre cel mai aşteptat film al verii!

În sfârşit cronicile la Man of Steel au început să-şi facă apariţia în marile publicaţii ale lumii. Iată mai jos câteva dintre primele reacţii publice la adresa filmului, care ne pot face să ne conturăm mai bine aşteptările cu privire la premiera de săptămâna viitoare!

Aproape toate cronicile laudă energia filmului, subliniind consistenta desfăşurare de forţe din spatele realizării sale, deşi unii cronicari sunt de părere că exact această energie i-ar putea strica premierei: "Man of Steel este îndrăzneţ, captivant şi distractiv, deşi în timpul ultimelor sale 45 de minute de explozii şi lupte raţiunea începe să se facă nevăzută, iar ştiinţa devine tulbure", spune Dave Calhoun de la Time Out, referindu-se probabil la toate gadget-urile de pe Krypton folosite în film.

În general, readucerea pe ecrane a celui mai popular supererou din toate timpurile pare o idee bună, cel mai bine punând punctul pe i Lou Limerick de la New York Post: "Snyder se achită cât se poate de respectabil şi adesea inspirat de misiunea de a adapta mitologia lui Superman în Man of Steel". Todd McCarthy de la The Hollywood Reporter scrie că filmul este "nemaipomenit de insistent în anvergură şi forţă, astfel încât sfârşeşti prin a-i ceda".

Cei de la Cinematical sunt de părere că Man of Steel este mult mai ataşant decât celelalte filme cu Superman: "Povestea originilor pe care le ştim cu toţii a fost refăcută şi a primit mai multă profunzime ca niciodată. Petrecând mai mult timp pe planeta Krypton - cu eroii, răufăcătorii, politica şi bestiile ei zburătoare - suntem imediat atraşi de locuitorii ei şi de modul în care se sacrifică unii pentru ceilalţi. Le simţim durerea în timp ce planeta lor înfruntă o soartă cumplită şi ne ataşăm imediat de povestea copilului trimis de părinţii săi în spaţiu, în timp ce planeta se năruie în jurul lor".

Empire scrie că avem de-a face "cu exact povestea originilor potrivită pentru vremurile de azi" şi că filmul sugerează deubutul unei noi superfrancize. Una dintre cele mai laudative cronici a fost publicată de We Got This Covered, care scrie că Man of Steel, "în acelaşi timp mai vast ca orice alt film cu supereroi realizat vreodată şi la fel de zdrobitor de emoţionant ca orice alt titlu al genului, aterizează cu exploziva precizie a unei pietre de hotar (în genul filmelor cu supereroi - n.r.)".

Deşi cronicile sunt în mare pozitive, autorii ridică şi semne de întrebare. The Guardian scrie că filmul "este inert din punctul de vedere al relaţiilor", iar Screen International că este "exagerat". Live White Lies pare a descrie marea problema a majorităţii blockbusterelor din ultimii ani: "Man of Steel sare de la o scenă mare la alta. Ceea ce lipseşte este ţesutul de legătură dintre ele", este de părere cronicarul, care deplânge şi "spaţiul nesatisfăcător lăsat pentru dezvoltarea personajelor". Stephenie Zacharek de la Village Voice spune că "în cea mai mare parte, Man of Steel este preocupat de spectacol. Este atâta 'greutate' în el, încât, ironic, totul devine imponderabil".

Vom vedea de vinerea viitoare dacă cronicarii sunt prea cârcotaşi şi dacă Man of Steel nu este, de fapt, un film pe măsura popularităţii legendare a lui Superman.

Exploreaza subiecte similare:

Man of Steel, Zack Snyder

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 12 iunie 2013 11:38
Probabil filmul o sa fie o dezamagire. O sa fie un film bun, dar nu extraordinar. Din cronicile pe care le-am citit eu, au bagat cam multa actiune, prea putin suflet... trailerele te pacalesc enorm!!! Pai primele trailere sunt emotionante, cu muzica inaltatoare, te fac sa astepti o capodopera.... mi-am dat seama ca e ceva in neregula cand am vazut ultimul trailer, care are un ton complet diferit: actiune, actiune, actiune.
TheJesus pe 12 iunie 2013 14:37
Cred ca principala problema a filmului o sa fie asteptarile mult prea mari cu care multi dintre noi o sa mergem sa vedem filmul,insa la acest moment,chiar nu imi pot da cu parerea dupa cronicile care zici tu ca te-au influentat.Totusi,eu zic ca un lucru sigur e acela ca o sa fie mult mai bun ca Iron Man 3.
Bayard pe 14 iunie 2013 10:22
Sa nu-si scoata banii??? hehe. Deja au facut 200-300 milioane doar din vanzarea de drepturi pentru materiale promotionale, pentru parteneri de imagine.... inainte de lansarea filmului :)). O sa fie un film super-profitabil. Dar asta nu e problema noastra.
Costirik pe 12 iunie 2013 11:48
de parca poti multumi pe toata lumea:))) sa fie macar bun si Snyder sa nu mai faca o ciorba ca Sucker Punch:))
cristi23 pe 12 iunie 2013 12:41
eu sper sa fie un film bun........cu totii asta ne dorim........ramane sa ne convingem singuri de saptamana viitoare........
mariusdbrsc pe 12 iunie 2013 13:34
Niciodata nu poti sa multumesti pe toata lumea!!!!! Daca are prea multa profunzime amatorii de actiune o sa fie dezamagiti si invers,e greu sa stabilesti un echilibru,sa asteptam si sa speram .....Cred ca important e sa fie un inceput bun pentru urmatoarele si sa aduca EROUL(titlul de la noi daca au facut din ironman omul de otel:))))) in actualitate,sa placa si tinerilor.ASTEPTARILE sunt oricum mari deci probabil si deceptiile vor fi inevitabile.
Mihale pe 12 iunie 2013 18:50
Va fi un film foarte bun,nu doar bun si va fi un success si cred ca va strange 1 milliard de dolari,abia astept sa vad si Justice League si sper sa faca cel putin 3 filme Man of Steel ptr ca acest personaj Superman merita mai multa atentie decat toti supereroii de la Marvel cu toate ca sunt fan Marvel.
Apache95 pe 12 iunie 2013 19:04
S-a facut prea mult tam-tam cu filmul asta ca sa nu iasa bine la box office si sa nu aiba loc o continuare....

Dar sincer nu prea cred ca o sa fie extraordinar.
Nici trailerul ,nici criticile ,nici premiza nu mi se pare extraordinara.

^Neo^ pe 12 iunie 2013 21:40
Nu inteleg de ce se vaieta unii pe-aici in avans cum ca ar avea mult prea multa actiune.
In primul rand nu l-ati vazut si in al doilea rand Superman se conjuga deseori cu verbul "a actiona" sau vreti sa stea ca momaia si sa cugete la nemurirea sufletului.
Sau poate doreati un film plictisitor precum Superman Returns?
Haideti sa il vizionam mai intai si apoi sa ne expunem parerea...
Ma voi declara multumi daca va reusi sa fie cel mai bun popcorn movie al acestei veri sau macar sa se apropie la valoarea unui Batman Begins ori va reusi $90-100M in weekend-ul de debut si peste $250M in total in USA, peste 25.000 de spectatori in weekend-ul de debut si peste 100.000 de spectatori in Romania, avand in vedere concurenta, si peste $650M in intreaga lume, astfel incat sa se dea unda verde la 2 continuari si sa se ia in calcul Justice League...

^Neo^ pe 12 iunie 2013 21:42
*a se citi mai sus "multumit" si "100.000 de spectatori in total in Romania"...
Costirik pe 13 iunie 2013 01:04
eu nu cred ca se vaita nimeni:))))
adytzulin pe 13 iunie 2013 10:23
Am facut rezeravare la IMAX 21 iunie, abia astept :)
boguta1001 pe 13 iunie 2013 19:16
eu sunt sigur ca va fi cel mai tare film cu Superman

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells