Jamie Dornan, următorul star?

de Ştefan Dobroiu în 27 Oct 2013
Apariţia în Fifty Shades of Grey îi deschide uşile ferecate ale Hollywood-ului

La scurtă vreme după renunţarea lui Charlie Hunnam (Sons of Anarchy, Pacific Rim) la râvnitul rol al lui Christian Grey din ecranizarea Fifty Shades of Grey, britanicul Jamie Dornan a fost ales să-l înlocuiască. Filmările încep în noiembrie, iar premiera filmului are loc în august, cu o posibilitate gigantică pentru Dornan să completeze rândurile celor mai populari actori de la Hollywood.

Sunt doar cinci ani de când am mai avut de-a face cu un caz asemănător: un cvasi-necunoscut proiectat în rândul celor mai vânate şi dorite staruri în urma apariţiei într-o ecranizare aşteptată. Vorbim de Robert Pattinson, care nu a impresionat pe nimeni, niciodată, cu aptitudinile sale actoriceşti, dar care continuă să apară în filme de anvergură şi în topurile celor mai bogaţi britanici din showbiz, cu onorarii în 2013 în valoare de 45 de milioane de lire sterline.

Va avea Jamie Dornan aceeaşi traiectorie? Sunt toate şansele, pentru că Fifty Shades of Grey este una dintre cele mai aşteptate ecranizări ale deceniului, exact ca prima carte Twilight acum cinci ani. După ce seria scrisă de E. L. James a vândut 100 de milioane de exemplare în aproape 40 de ţări, aşteptările privind ecranizarea sunt imense, prin urmare producţia semnată de regizoarea Sam Taylor-Wood va avea parte de multă atenţie din partea fanelor. De fapt se spune că exact această notorietate l-a făcut pe Charlie Hunnam să renunţe la rolul multi-milionarului cu fetişuri sado-masochiste Christian Grey, protagonistul celor trei volume.

Jamie Dornan are de-a face, fără urmă de îndoială, cu un rol care l-ar putea transforma în viitorul sex-symbol masculin al Hollywood-ului. Dar mai mult decât un top-model internaţional (printre angajatorii săi se numără Calvin Klein şi Hugo Boss), Dornan a dovedit că se pricepe şi la actorie o dată cu apariţia sa în The Fall, un serial poliţist ce a făcut senzaţie la începutul anului în Marea Britanie. Noi l-am inclus printre cele mai bune noi seriale poliţiste ale lui 2013 (lista AICI).

Dornan interpretează rolul principal masculin şi nu orice rol, ci acela al unui asasin care îşi explorează nevoia de a ucide şi îşi perfecţionează metodele o dată ce poliţia îi ia urma. Este un rol complex în care actorul dovedeşte că nu este doar noua "faţă frumoasă" a showbiz-ului, ci şi un posibil viitor pretendent la cele mai importante premii ale industriei. Rămâne de văzut dacă le va câştiga pentru Fifty Shades of Grey!

Dacă în The Fall interpretează un tată de familie a cărui slujbă de consilier marital de-abia îl face să termine luna cu nişte bani în buzunar (trecem peste talentele de ucigaş ale personajului), Jamie Dornan va trebui să suporte o schimbare completă pentru a intra în pielea înstăritului Christian Grey, absolvent al unui colegiu prestigios şi cu lumea business-ului american la picioare. Personajul prezintă un melanj de siguranţă, tensiune şi vulnerabilitate, melanj cu mare potenţial pentru un actor aflat la începutul carierei.

Recunoaştem că, dacă romanele, regizoarea şi Dakota Johnson, aleasă pentru rolul principal al Anastasiei Steele, nu ne-au făcut să aşteptăm cu mai mare nerăbdare premiera, Jamie Dornan pare a schimba lucrurile şi chiar ne-am dori să asistăm la naşterea unui star care dublează aspectul fizic cu un talent actoricesc pe măsură.

Exploreaza subiecte similare:

Jamie Dornan, Sam Taylor-Johnson, Fifty Shades of Grey, Robert Pattinson, Charlie Hunnam, The Fall

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Dooku pe 28 octombrie 2013 00:31
De-abia astept! ;o)
alex_il_fenomeno pe 13 decembrie 2013 20:27
Are sansa vietii cu acest rol. Chiar sunt curios de cum se va descurca.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells