Iranul, supărat pe Ben Affleck şi Michelle Obama: Hollywood-ul a sacrificat valorile artistice în favoarea „sloganurilor politice şi a neadevărurilor”

de Cristina Grigore în 26 Feb 2013
Argo, câştigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film, este considerat „reclamă pentru CIA”

După lansarea noului său efort regizoral al lui Ben Affleck, Argo, Iranul a anunţat că are de gând să lanseze propriul film, care să redea cu exactitate evenimentele din 1979, când şase americani au fost salvaţi printr-o rocambolescă misiune din mâinile revoluţionarilor iranieni. Iată că, la o zi după ce Argo a fost recompensat cu Oscarul pentru Cel mai bun film, autorităţile iraniene au emis noi declaraţii, preluate de site-ul Variety, în care numesc filmul „campanie de promovare a CIA”.

Ministrul al Culturii şi Consilier pe probleme islamice din Iran, Mohammad Hosseini, a spus că Hollywood-ul a modificat istoria. Agenţia oficială de ştiri a Iranului, Fars News, a spus: „Prima Doamnă a anunţat premiul pentru filmul anti-Iran, Argo, un film produs de compania zionistă Warner Bros.”.

O altă agenţie de ştiri iraniană, Mehr News, susţine că implicarea lui Obama a arătat că Hollywood-ul a sacrificat astfel integritatea artistică pe „sloganuri politice şi neadevăruri” şi că cei de la Casa Albă au avut grijă ca Argo să fie ales câştigător, în ciuda faptului că majoritatea criticilor îl preferau pe Lincoln”.

Mehr News au menţionat apoi şi discursul de mulţumire al lui Affleck, în care acesta a mulţumit „prietenilor noştri din Iran care trăiesc în condiţii îngrozitoare”. Agenţia a spus: „Pe lângă faptul ca distorsionează realitatea, Ben Affleck continuă să prezinte o imagine întunecată a Iranului”.

Potrivit acestor declaraţii, s-ar zice că Hollywood-ul are ceva împotriva Iranului. Să nu uitam însă că Cel mai bun film străin a revenit anul trecut unei producţii din Iran – A Separation. În plus, este de menţionat şi faptul că în ultimii ani, o mulţime de regizori şi actori iranieni au fost arestaţi şi încarceraţi pentru  propagandă.

 

Exploreaza subiecte similare:

Ben Affleck, Argo, Lincoln, Jodaeiye Nader az Simin, oscar 2013

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
monicarusu25 pe 26 februarie 2013 09:39
s-a respectat adevarul in privinta filmului.
danielle pe 27 februarie 2013 15:32
Filmul nu respecta tocmai adevarul: http://news.moviefone.ca/2013/02/22/jimmy-carter-argo-canadians-ken-taylor_n_2744219.html
MikkaelWolfganger pe 26 februarie 2013 10:16
America in general are ceva cu Iranul:)).Eu nici nu stiu de ce se mai supara iranienii astia. E o practica comuna la Hollywood "ponegrirea" adversarului.De obicei cand americanii aveau ceva cu o natiune, ieseau pe banda filme propagandistice indreptate impotriva "dusmanului".Rusia knows best and Cuba and Koreea and Vietnam and...gata ca mi-e lene sa mai scriu.
Iranienii vor scoate si ei un film :))...ar fi epic sa ia Oscar anul viitor.
Lincoln nu a luat Oscar pentru ca Obama a avut un puseu de...gelozie pe succesul lui Abe :)).Spielberg trebuia sa faca mai intai un film despre Obama si apoi sa vina la Oscar.Concluzia Obama>Lincoln.

Han_Solo pe 26 februarie 2013 11:07
Mda, pt ca tarile mentionate de tine, in frunte cu Iran, nu sunt decat niste tari unde principile democratice sunt la ele acasa, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca aceste tari mentionate de tine lupta pt dreptate si adevar si condamna propaganda in orice fel. Normal ca varianta Argo Iranian va fi un film despre adevar si nu despre propaganda musulmana si alte rahaturi care se petrec zilnic acea parte a lumii.
MikkaelWolfganger pe 26 februarie 2013 11:29
Oou, oou...pune semnul de ironie inainte ca numai inteleg nimica...Tarile mentionate de mine sunt la fel de democratice,pro-dreptate si adevar, pe cat e America de, stii tu, democratica,pro-dreptate si adevar.Diferentele apar la alte capitole.
Bayard pe 26 februarie 2013 12:36
Penibila reactia Iranului... sigur ca e un film de propaganda, pt ca arata o actiune de succes a CIA-ului. Asta nu o face mai putin adevarata. Ar fi trebuit sa spuna mersi ca Ben Affleck si scenaristul au incercat sa evite pe cat au putut polemica politica si s-au concentrat doar pe cei 6 oameni ascunsi de canadieni. Au aratat celelalte evenimente doar in scene extrem de scurte. Cum vrea Iranul sa faca un film realist?? o sa arate si modul in care i-au torturat pe cei 50 de ostatici capturati in ambasada??? I-au batut, infometat, i-au tinut legati in catuse cu lunile, executiile alea false care apar in film chiar s-au intamplat...
SANDA45 pe 26 februarie 2013 15:13
in sfarsit cineva ma intelege...
cosmin742000 pe 26 februarie 2013 16:05
Oare de ce s-o fi suparat Iranul ? Ca americanii si-au brevetat prostia ? Nu cred. Poate ca pentru a incerca cat de cat sa compenseze prostia neaosa americana , Affleck nu i-a prezentat nici pe Iranieni ca pe niste mintosi.Mie nu mi s-a parut deloc a fi un film anti- iranian, ci mai degraba anti-american .Americanii insa nici de asta nu s-au prins. Se pare ca nu sunt singurii.Oricum acest film ilustreaza perfect noaptea mintii in care se zbat varfurile societatii americane .Ma bufneste rasul cand imi aduc aminte de ostatecii care nu erau ostatecii , si cum se planuia evadare lor (ei nefiind ostateci ) pe biciclete.NOAPTEA MINTII!!!!!!!
Han_Solo pe 27 februarie 2013 09:35
Ba, esti ca un CD stricat. La fiecare articol ai acelsi comentariu. Pun pariu ca si nevasta ta simte in viata sexuala frustrarea ta legata de faptul ca a castigat Argo.
Nimicdinceparafi pe 28 februarie 2013 20:02
Ah ,de acolo isi preia glumele astea rasuflate?Nu ma mira.
AndreBlack pe 26 februarie 2013 16:24
Chiar daca evenimentele din film sunt adevarate sau nu , Argo ramane tot cel mai bun film . Si chiar merita .
sabinalin pe 26 februarie 2013 16:43
Daca s-ar fi tinut cont de criteriile artistice Argo nu ar fi castigat niciodata in fata lui Amour. Trebuia insa sa se amestece politichia...
cosmin742000 pe 27 februarie 2013 01:02
Daca s-a amestecat (politica), s-a amestecat pe invers .In niciun film vazut pana acum americanii nu sunt mai praf pulbere tandari ca in asta. Nici iranienii daca faceau un film nu le iesea asa de negativ la adresa i"ntelegentei" americanilor.Argo e un fel de Idiocracy 2
alex_il_fenomeno pe 15 martie 2013 14:54
Cred ca Iranul vroia sa iasa in fata prin ceva, si tocmai a reusit acest lucru.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells