Iată primul trailer al filmului The Danish Girl. Tot ce știm despre producție

de Gloria Sauciuc în 2 Sep 2015
În anii ’20, artistul danez Einar Wegener și soția lui Gerda au reușit să treacă împreună prin furtuna iscată de extraordinara experiență a artistului de a deveni femeie, cunoscut de posteritate sub numele de Lili Elbe.

Lili Elbe s-a născut ca Einar Magnus Andreas Wegener, și - înainte de schimbarea de sex - era cunoscut ca și artist plastic, a cărui soție, Gerda Gottlieb (Alicia Vikander) era tot pictoriță. Așa cum vedem în trailer, Gottlieb îl va face pe Wegener să își descopere latura feminină cerându-i să pozeze pentru un portret. Și de aici, căsătoria lor are o evoluție neprevăzută. Povestea ieșită din comun poate fi văzută pe marile noastre ecrane pe 8 ianuarie 2016.

O poveste de dragoste remarcabilă inspirată din viața artiștilor Lili Elbe și Gerda Wegener.

Căsnicia Lili-Gerda evoluează pe măsură ce Lili devine primul transsexual din lume...

Redmayne arată și delicat, și pregătit pentru rolul Elbe, după cum și Vikander este într-o vervă demnă de Oscar, cu lacrimi pe obraji. 

Copenhaga, începutul anilor 20. Gerda Wegener, pictoriță daneză, și-a pictat soțul, pe Einar Wegener (Eddie Redmayne), în ipostază de femeie. Atunci când tabloul a căpătat popularitate, Einar însuși caută să-și schimbe înfățișarea, luându-și numele de Lili Elbe. Cu susținerea Gerdei, Einar - sau Elbe - a suportat prima operație din lume de schimbare de sex, având consecințe majore asupra relației lor, atunci când Gerda înțelege că propriul său soț nu mai este bărbatul cu care s-a căsătorit. Un prieten din copilărie, comerciant de obiecte de artă, Hans Axgil (Matthias Schoenaerts) apare și cei trei alcătuiesc un complex triunghi erotic.

Filmul este inspirat de romanul lui David Ebershoff, The Danish Girl, care a adaptat liber biografia reală a lui Wegener. Autorul a modificat numeroase elemente, toate celelalte personaje fiind de ficțiune.

Inițial, Nicole Kidman fusese pregătită pentru rolul Einar Wegener/Lili și de asemenea avea să semneze producția filmului, înainte de a renunța după întârzieri repetate. Mai târziu, Tom Hooper apărea în echipă și Eddie Redmayne (Jupiter Ascending, 2015) în rolul principal. Lana Wachowski, care a regizat Jupiter Ascending, a trecut printr-o operație de schimbare de sex, iar noul film îi face o dedicație pe generic.

Romanul

Einar Wegener, un pictor danez, și soția lui din California, Greta Waud, o moștenitoare fără prejudecăți ducând o viață boemă, trăiesc la Copenhaga. Greta îi cere lui Einar să pozeze pentru portretul unei cântărețe de operă, și poza în ciorapi de damă îi trezește dorința care îl va face prima persoană transsexuală. Aceasta este povestea, despre ce înseamnă să fii bărbat sau femeie, o poveste despre identitate și despre definiția iubirii, despre schimbare, evoluție și transformare.

O poveste despre ceea ce leagă bărbați și femei, și ceea ce îi desparte. O poveste a iubirii, într-un nou și suprinzător mod, pe fundalul Copenhagăi, Dresdei și Parisului anilor 1920. The Danish Girl surprinde momentul și atmosfera epocii.

Scrisă într-o manieră emoționantă, cartea a creat controverse în lumea literară.

Exploreaza subiecte similare:

The Danish Girl, Alicia Vikander, Eddie Redmayne, Matthias Schoenaerts, David Ebershoff, Nicole Kidman, Tom Hooper, Jupiter Ascending, Lana Wachowski, oscar 2016

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells