Hobbitul 3, cel mai popular film lansat în România în ultimii cinci ani

de Ştefan Dobroiu în 5 Ian 2015
În doar 19 zile "Bătălia celor cinci oştiri" a fost văzut de aproape 440.000 de români

După doar 19 zile de prezenţă în cinematografele din ţară, Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri devenea duminică seara cea mai populară premieră a ultimilor cinci ani, cu 439.727 de spectatori şi încasări de peste nouă milioane de lei. Astfel Hobbitul trei a reuşit să detroneze Hobbitul: O călătorie neaşteptată de pe primul loc al celor mai populare premiere de după lansarea lui Avatar, în 2009.

Deşi s-a bucurat de o imensă popularitate în România, Hobbitul 3 nu are practic nicio şansă să îşi dubleze numărul de bilete vândute şi să egaleze cel mai recent record, obţinut de Avatar în 2009, cu 880.000 de spectatori.

La nivel mondial, filmul a ajuns deja la încasări în valoare de 722 de milioane de dolari, 220 provenind de pe teritoriul SUA, iar 502 milioane din celelalte ţări de pe glob. Nu se ştie încă dacă noua producţie a lui Peter Jackson va depăşi cele 1,119 miliarde de dolari încasate de Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui, pentru a deveni cel mai popular film al seriei inspirate de cărţile lui J.R.R. Tolkien.

Ai văzut Hobbitul la cinema? De ce crezi că este aşa popular?

Exploreaza subiecte similare:

The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Alte știri din cinema

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

Părerea ta

Spune-ţi părerea
tafalogugabriel pe 5 ianuarie 2015 20:11
Sper sa reuseasca sa intreaca Intoarcerea Regelui,pentru ca merita,chiar merita.Adica...sa stam putin si sa ne gandim,acesta e ultimul film inspirat din cartile lui John Tolkien pe care il vom mai vedea vreodata,si care sa fie facut sub bagheta regizorala a lui Peter Jackson.PETER JACKSON NU VA MAI FACE ALTE FILME MIDDLE-EARTH !!! Si va trece foarte,foarte mult timp pana cineva se va gandii macar sa faca un reebot al acestor francize.Si sincer,nici nu ar trebuii. + ! Rudele lui Tolkien sunt impotriva acestor filme si nu vor vinde niciodata drepturile pentru celelalte carti unui studio de film. NICIODATA ! Asa ca lumea ar trebuii sa urmareasca filmul la cinema cat mai are ocazia,si sa il ajute sa depaseasca Intoarcerea Regelui,pentru ca este ultimul,si este grozav,si mai presus de toate,MERITA !
popescu_denis_alexandru pe 5 ianuarie 2015 20:59
Merita pe dracu ..tu te auzi ce spui :))
Costirik pe 5 ianuarie 2015 21:08
Trecand peste entuziasmul pustiului de mai sus:)), mi as dori sa depaseasca miliardul dar ma indoiesc.
Bayard pe 6 ianuarie 2015 02:02
E popular pentru ca este ultimul... sper sa bata Transformers care chiar a fost o porcarie, insa filmul este evident mai slab decat oricare din trilogia LOTR si probabil si sub Desolation of Smaug.
dp75 pe 6 ianuarie 2015 02:17
nu conteaza, "e ultimul" si merita...:)
AeroX pe 6 ianuarie 2015 08:51
Mie DoS mi se pare cel mai slab. Si vorba unora. La ce nu includeau si moartea dragonului in el, ca n-a durat mult. Dar marketing! DoS mi s-a parut doar un trailer la BofFA. Mi-a placut mult doar primul Hobbit, fiindca mi s-a parut ca se conecta foarte frumos la atmosfera din LotR. Restul mi s-au parut extrem de detasate de ce inseamna Middle-Earth sau Tolkien.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells