Gala Oscar 2016, risc de boicot

de Gloria Sauciuc în 21 Ian 2016
Actori de culoare precum Will Smith în Concussion, Idris Elba în Beasts of No Nation, Samuel L. Jackson în The Hateful Eight, dar și Benicio Del Toro în Sicario, ignorați de Academie

Nominalizările la Oscar de săptămâna trecutăt au provocat discuții aprinse și chiar amenințări de boicot a Galei, din cauza lipsei de diversitate - doar albi sunt pe listele de interpretare, pentru al doilea an la rând.

Nici actrițele trecute de o anumită vârstă nu au fost luate în considerare, excepție făcând Charlotte Rampling, pentru filmul 45 Years, deși o nominalizare meritau și Helen Mirren - atât în Trumbo cât și în Woman in Gold, scrie publicația Time, Lily Tomlin în Grandma, Maggie Smith În The Lady in the Van și Blythe Danner în I’ll See You in My Dreams.

Mai mult, doar trei din cele opt filme nominalizate la principala categorie a premiilor sunt despre femei, și anume Room, Brooklyn și Mad Max: Fury Road. Dar măcar e mai mult decât absența totală de anul trecut a poveștilor despre femei între nominalizații la „Cel mai bun film”.

O analiză a edițiilor din istoria de 92 de ani a premiilor arată că cele mai notorii distincții din lumea fimului au creat diferențe pe criteriile rasei și reprezentare. Din anul 1929 și până acum doar 6,7% dintre noinalizările la categoriile de interpretare au mers către actori non-albi, scrie publicația Time.

Lipsa de diversitate din acest an i-a făcut pe regizorul nominalizat la Oscar Spike Lee, pe comedianul Chris Rock (angajat să fie gazda ceremoniei din 28 februarie) și pe actrița Jada Pinkett Smith să amenințe cu boicotarea ceremoniei. „Reacția preponderentă la lista de nominalizați, anunțată pe 14 ianuarie, a fost stupoarea față de omogenitatea grupului, într-un an în care au fost numeroase interpretări de valoare”, s-a declarat.

Actori de culoare precum Will Smith în Concussion, Idris Elba în Beasts of No Nation, Michael B. Jordan și Tessa Thompson în Creed, Teyonah Parris în Chi- Raq, Samuel L. Jackson în The Hateful Eight și Benicio Del Toro în Sicario au fost ignorați de Academie.

Un studiu din 2012 realizat de Los Angeles Times arată că în componența membrilor cu drept de vot ai Acdemiei, 94% sunt albi și 77 % sunt bărbați.

Președinta Academiei Americane de Film (femeie, de culoare, parca pentru a contracara „profilul” membrilor Academiei - preponderent bărbați albi), Cheryl Boone Isaacs, a dat o declarație oficială luni, imediat după scrisoarea deschisă înaintată Academiei de către Spike Lee, prin care a promis revizuirea regulamentului de recrutare a membrilor cu drept de vot ai Academiei și „mai multă diversitate, cât mai repede”.

Exploreaza subiecte similare:

oscar 2016, Concussion, The Hateful Eight, Sicario, Beasts of No Nation, Spike Lee, Chris Rock, Jada Pinkett Smith

Alte știri din cinema

„Dumnezeu să ne ierte”, despre doi polițiști în căutarea unui monstru, din 27 octombrie

Inspectorii Velarde și Alfaro se confruntă pe neașteptate cu o serie de crime oribile. Primesc ordinul de a rezolva cazul cât mai repede și cât mai discret, dar acțiunile lor nu sunt chiar atât de diferite de cele ale criminalului

Michael Fassbender și Alicia Vikander s-au căsătorit

Interpretul lui David din Prometheus este acum soţul Avei din Ex Machina

Cum arată Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury

Bryan Singer, regizorul peliculei biografice, a postat o nouă imagine de la filmări

Serialul multi-premiat dr. Foster revine la Diva, cu al doilea sezon

Premiera sezonului 2 al serialului săptămânal Dr. Foster este joi, 2 noiembrie, la ora 21:00, pe canalul Diva. În fiecare joi la 21:00 va fi difuzat câte un episod

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Costirik pe 21 ianuarie 2016 12:47
94% sunt albi si 77% sunt barbati:))) Intr-un asemenea context, Oscarurile sunt premii de 2 lei.
Theodor2011 pe 23 ianuarie 2016 18:43
:)))
Han_Solo pe 21 ianuarie 2016 15:16
Credeam ca se dau pe valoare si nu pre rasa.
lili22 pe 21 ianuarie 2016 18:00
Recrutati-ma si pe mine va rog frumos, sunt fata buna .
Wonka pe 21 ianuarie 2016 22:16
Dar vai cat dramatism
Gebeleizis pe 22 ianuarie 2016 22:28
Nu am văzut toți toate filmele nominalizate anul acesta la Oscar, dar consider că Samuel L. Jackson merita o nominalizare. Altfel, protestul lui Spike Lee & Co mi se pare unul pueril.
xerses pe 23 ianuarie 2016 18:09
Da, un motiv absolut stupid...
Theodor2011 pe 23 ianuarie 2016 18:43
Nu au fost nominalizati actorii sau actritele de culoare la ultimele doua editii OSCAR? Inseamna ca NU AU MERITAT.
unkn0wn pe 23 ianuarie 2016 19:15
Nu in fiecare an trebuie sa castige filme mediocre doarr pentru ca joaca negrii in ele, cel mai recent care imi vine in minte e 12 Years os Slave, o porcarie.
dany_nosound pe 23 ianuarie 2016 20:59
samuel l. jackson macar o nominalizare daca nu si un oscar si will smith la fel a facut o rol bun in concusion si mai in toate filmele

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback