Final Fantasy XIV face saltul către live action cu ajutorul producătorului serialului The Witcher

de Cristina Grigore în 28 Iun 2019
Final Fantasy este una dintre cel mai bine vândute serii de jocuri video din toată lumea

Mai sunt câteva luni până când serialul The Witcher va debuta pe platforma Netflix (o dată fermă de lansare nu a fost anunțată), însă studioul producător, Hivemind, s-a întreptat deja către o altă adaptare a unei serii celebre de jocuri video.

Potrivit theverge.com, studioul va transforma - împreună cu Sony Pictures Television – Final Fantasy XIV într-un serial TV ce se dorește a fi „inspirat direct din lumea și din personajele celui de-a 14-a joc al francizei”. RPG-ul MMO (massively multiplayer online) își va plasa, așadar, povestea în regatul fantastic Eorzea, unde „va explora lupta dintre magie și tehnologie într-o misiune destinată aducerii păcii într-un ținut măcinat de conflicte”. Serialul va include atât personaje noi, cât și figuri familiare – printre care și protagonistul jocului, Cid – se arată într-un comunicat.

Seria de jocuri video Final Fantasy a fost lansată în 1987 de compania Square Enix. Creatorul său este Hironobu Sakaguchi. Cu peste 144 milioane de copii vândute în toată lumea, Final Fantasy a devenit una dintre cel mai bine vândute serii de jocuri video din toată lumea.

Platforma TV pe care va fi disponibil serialul urmează a fi anunțată. Va fi, de fapt, o a doua ecranizare live action a lui Final Fantasy XIV.  Netflix a difuzat în 2017 un miniserial intitulat Final Fantasy XIV: Dad of Light (Fainaru fantajî XIV: Hikari no otousan), care împletea scene din lumea fantasy cu acțiunea din viața reală a unei familii destrămate, în care fiul încearcă să își apropie tatăl prin intermediul jocului. 

Exploreaza subiecte similare:

final fantasy

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells