Filmele lunii februarie 2014

de Ştefan Dobroiu în 4 Feb 2014
Cele mai tari premiere din următoarele patru săptămâni

Fără să aibă la fel de multe premiere ca ianuarie, februarie nu este prin nimic mai prejos în ceea ce priveşte larga varietatea a posibilităţilor de petrecere a timpului liber la cinema. Considerată în SUA luna de sacrificiu, februarie vine pe ecranele noastre cu oferta de Ziua îndrăgostiţilor, dar şi cu titluri mai puţin cunoscute sau aşteptate, dar în stare să se transforme în surprize plăcute. Iată mai jos ce putem vedea pe ecrane în următoarele patru weekenduri. Ce ni se pare mai interesant la această lună este faptul că trei dintre actorii populari în lumea întreagă datorită serialului Downton Abbey au roluri importante în producţii hollywoodiene. Este vorba de Hugh Bonneville în The Monuments Men, Michelle Dockery în Non-Stop şi Jessica Brown Findlay în Winter's Tale.

7 februarie
RoboCop
Reboot al popularei serii iniţiate de Paul Verhoeven, filmul îl are în rolul titular pe puţin cunoscutul (pentru cine n-a văzut serialul The Killing) Joel Kinnaman, iar la regie pe brazilianul José Padilha, celebru pentru filmele sale Tropa de elite, care i-au adus un Urs de Aur la festivalul de la Berlin. Trailerele promit multă acţiune şi o sincronizare cu problemele de înarmare şi de protejare a intimităţii ridicate de societatea modernă. Ar putea fi un hit şi, desigur, un debut pentru o nouă franciză.

După ce iniţial fusese interzis de către comisia de rating a Centrului Naţional al Cinematografiei, Nymphomaniac: Volume II se lansează, aşa cum fusese stabilit iniţial, pe 7 februarie. Ne întrebăm ce efect a avut iureşul mediatic iscat de pudibonderia CNC asupra interesului publicului pentru această premieră.

Weekendul premergător Zilei Îndrăgostiţilor aduce pe ecrane şi Ea/Her, povestea unui bărbat din viitorul apropiat care se îndrăgosteşte de un fel de versiune mai inteligentă şi mai intuitivă a lui Siri, "knowledge navigator"-ul venit cu modele mai recente de iPhone. Scarlett Johansson oferă vocea "ei", iar cronicile au întâmpinat cu entuziasm această explorare a unei noi forme de dragoste. Weekendul mai vine cu Nimfomana Vol. II, producţia lui Lars von Trier care deja a început să fie promovată drept "filmul interzis în România", dar şi cu fantasy-ul autohton Ultimul zburător (o cronică AICI).

14 februarie
The Monuments Men/Eroii monumentelor
După ce are premiera europeană în afara competiţiei la festivalul de la Berlin, Eroii Monumentelor ajunge şi pe marile noastre ecrane. George Clooney, John Goodman, Matt Damon, Bill Murray şi Cate Blanchett, iar povestea ne poartă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În timp ce Adolf Hitler încerca să pună stăpânire pe vest, armatele lui căutau şi adunau metodic cele mai valoroase comori artistice ale Europei. Într-o cursă contra cronometru în spatele liniilor inamice, o grupare specială formată din directori, curatori, istorici de artă şi alţi oameni culţi americani şi europeni, autointitulaţi Monuments Men, şi-au riscat vieţile cutreierând continentul pentru a preveni distrugerea a mii de ani de artă. Aceasta este povestea lor. Cronicile nu sunt foarte entuziaste, dar cu greu poţi găsi un punct de pornire mai bun pentru realizarea unui film de epocă, mai ales că producătorii se laudă că aventurile din Eroii monumentelor sunt foarte aproape de ceea ce s-a întâmplat în realitate.

Fiind weekendul de Ziua Îndrăgostiţilor, romantismul plusează cu Winter's Tale/Poveste de iarnă, un film al cărui trailer atinge toate notele bune şi care ar putea intra pe lista titlurilor de văzut/revăzut când vrem ca inima să ne bată mai repede. Tot aici se încadrează şi Endless Love/Îndrăgostiţi pentru totdeauna, un Romeo şi Julieta modern cu Alex Pettyfer şi Gabriella Wilde. Pentru familii se lansează The Lego Movie/Marea aventuro Lego, o animaţie 3D de la care noi nu aveam mari aşteptări până când am văzut valul de cronici pozitive, pline de cuvinte de laudă pentru inteligenţa scenariului şi energia producţiei ce s-ar putea transforma într-o franciză. Tot pe 14 februarie putem vedea Academia vampirilor, un film despre o şcoală a acestor fiinţe supranaturale,

21 februarie
Pompeii 3D
Deşi ne-am amuzat la lansarea unui poster în care eroii se sărutau cu patimă în timp ce în jurul lor zburau bolovani în flăcări, Pompeii ar putea fi cea mai spectaculoasă premieră a penultimului weekend din această lună. Este de ajuns să arunci o privire trailerului ca să îţi dai seama că acest film al lui Paul W. S. Anderson nu are mare legătură cu realismul. În orice caz, este inspirat de erupţia vulcanului Vezuviu, care a acoperit cu lavă şi cenuşă frumosul oraş Pompei. Kit Harrington (din Games of Thrones) joacă rolul unui sclav de pe o mare navă comercială al cărui vis este să-şi răscumpere libertatea şi să se însoare cu fiica stăpânului său (Emily Browning). Doar că aceasta este promisă unui senator corupt. Cine ştie, poate că erupţia care a ucis mii de oameni este soluţia iubirii celor doi eroi...

Weekendul mai vine cu Prince Avalanche, un "bromance" de inspiraţie islandeză. Filmul original, regizat de Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, nu a reuşit să câştige premii importante, dar remake-ul american i-a adus lui David Gordon Green un Urs de Argint pentru regie la Berlin anul trecut. În rolurile a doi muncitori de la "drumuri şi poduri", care trasează marcajele de pe unica şosea dintr-un ţinut pustiu, apar Paul Rudd şi Emile Hirsche, a căror chimie a fost lăudată în multe cronici. Weekendul mai vine cu 3 Days to Kill/Condamnat să ucidă, un film ce încearcă să-l reinventeze pe Kevin Costner în chip de agent secret la senectute, dar şi Like Father, Like Son/Aşa tată, aşa fiu, o sensibilă dramă japoneză premiată anul trecut cu Premiul juriului la Cannes şi câştigătoare a mai multor trofee ale publicului la festivaluri din lumea întreagă.

28 februarie
Non-stop
Eroii de acţiune trecuţi de prima tinereţe mai au o şansă cu Liam Neeson. Ce ne place la acest action regizat de spaniolul Jaume Collet-Serra este că nu ştii deloc în ce ape se scaldă personajul principal, Bill Marks. Este un erou? Este de fapt eroul negativ? Marks (Neeson) este un fost US Marshall care urcă la bordul unui avion, fiind ameninţat prin SMS-uri că pasagerii vor muri câte unul la fiecare 20 de minute dacă autorităţile americane nu transferă 150 de milioane de dolari într-un cont bancar. Lucrurile se complică atunci când personalul avionului află că acel cont este de fapt pe numele lui Marks. Lucrurile se complică şi mai mult dat fiind că acţiunea are loc într-o aeronavă aflată la kilometri deasupra Atlanticului.

Ultimul weekend al lunii vine şi cu The Bag Man/Arme, crime şi... o geantă, un nou film cu Robert De Niro în rol de gangster, dar şi cu The Book Thief, povestea unei adolescente din Al Doilea Război Mondial care compensează realitatea dominată de abuzurile naziştilor cu o minunată lume a cărţilor.

Care crezi că este cea mai interesată premieră a lunii?

Exploreaza subiecte similare:

RoboCop, Her, Nymphomaniac: Volume II, Ultimul zburător, The Monuments Men, Winter's Tale, Endless Love, The Lego Movie, Pompeii, Non-Stop, 3 Days to Kill, Prince Avalanche, The Bag Man, Like Father Like Son, The Book Thief, Hugh Bonneville, Michelle Dockery, Jessica Brown Findlay, Downton Abbey

Alte știri din cinema

Din Blade Runner 2049, în sequel-ul lui The Girl With the Dragon Tattoo

Actriţa Sylvia Hoeks va fi fi sora geamănă a lui Lisbeth Salander în The Girl in the Spider’s Web

Tom Hardy versus Scott Eastwood. Cine va fi noul Wolverine?

Hugh Jackman şi-a luat rămas bun de la celebrul personaj - se caută înlocuitorul potrivit

Recrearea lui Rachel din Blade Runner, ultima generaţie de efecte speciale de la Hollywood

Atenţie, articolul conţine un spoiler major

Kit Harington a plâns după ce a citit scenariul ultimului episod din Urzeala Tronurilor

Harington va filma ultimele scene în Belfast, Irland de Nord, cerându-i-se discreție din partea producătorilor

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spiritul pe 4 februarie 2014 10:36
Abia astept RoboCop si Pompeii.

Bun articol cu informatii complete.

legolas05 pe 4 februarie 2014 11:14
Robocop,Pompeii si Non Stop par a fii cele mai interesante.
legolas05 pe 4 februarie 2014 11:14
"fi"
Georgianacool pe 4 februarie 2014 12:13
Pe 14 Februarie apare de asemenea si Academia Vampirilor. :)
Bayard pe 4 februarie 2014 12:14
O luna surprinzator de interesanta, insa singurele filme cu adevarat bune cred ca o sa fie Her si Monuments Men. Pe langa astea sigur o sa vad si Non Stop, Robocop, Pompeii, The Book Thief, Lego Movie (are deocamdata 100% pe rotten tomatoes :) ... dar inca sunt putine recenzii). Chestia e ca nu tin neaparat sa vad niciunul la cinematograf... cred ca le pot vedea bine mersi acasa peste cateva luni :).
adi_ramses pe 4 februarie 2014 12:37
Pompeii cred ca o sa fie foarte bun, avand in vedere povestea filmului. Nici Robocop nu e de neglijat
yukkio pe 4 februarie 2014 12:47
astept Pompeii pentru ca nu prea se mai fac filme istorice care sa mai fie si reusite
Bayard pe 4 februarie 2014 18:09
Problema este ca e facut de Paul WS Anderson, adica Alien vs Predator, Cei trei muschetari, sau si ultimele Resident Evil. Probabil o sa fie foarte asemanator cu Hercule, insa cu niste actori ceva mai buni.
Bayard pe 5 februarie 2014 13:30
Anul asta totusi avem cate ceva de vazut istori: Noah (poate l-au facut mai realist) si prin decembrie e filmul lui Ridley Scott cu Moise .... daca nici asta nu stie sa faca filme istorice atunci cine? :))
AndreBlack pe 4 februarie 2014 13:02
Non-Stop , Pompeii , 3 Days To Kill si The Monuments Men .
alex_28 pe 4 februarie 2014 14:31
din punctul meu de vedere toate sunt de vazut
Macabru pe 4 februarie 2014 17:18
Cum au spus majoritatea, RoboCop si Pomepii sunt cele mai asteptate (daca o luam in ordinea lansarii lor in cinematografe). De restul filmelor, ma abtin sa-mi dau parerea. Nu stiu daca voi viziona vreunul la vremea lui. S-ar putea sa faca o figura frumoasa si Non-Stop, doar pentru ca joaca Liam Neeson, dar nu am prea mari sperante.
AlineziaBumfi pe 4 februarie 2014 18:25
Din lista asta, nimic nu ma intereseaza. Poate pentru fani, RoboCop ar fi fi bun de vazut la cinema. Eram tentat mai demult sa vad la cinema Vampire Academy, dar dupa ce am vazut trailerele, mi-am dat seama ca e o bataie de joc.
Phantom_sub pe 4 februarie 2014 23:39
Robocop, Winter's Tale si Pompei o să le vad la cinema.
SQueeZer pe 5 februarie 2014 01:13
Sincer, dintre toate aceste filme îl aștept pe Robocop...:D
alex_il_fenomeno pe 19 februarie 2014 14:04
Toate se prezinta foarte bine, si sigur merita urmarite.
denisa_liza pe 11 martie 2014 18:01
Pompeii, un film superb

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback