Filmele lunii decembrie 2017

de Ştefan Dobroiu în 3 Dec 2017
Iată ce vedem la cinema în următoarele patru weekend-uri

Este ultima lună din 2017 şi, ca de obicei, decembrie este dominat de spiritul Sărbătorilor şi întâmpinarea noului an. Specificul lunii se simte şi în programul cinematografelor, unde primează filmele ce promovează buna înţelegere, familia şi ajutorul acordat celor din jur. Aşa cum ne-am obişnuit deja, este şi luna dominată de un nou film Star Wars. Iată mai jos recomandările noastre. Aici am vorbit deja despre cele cinci premiere din primul weekend al lunii.

8 decembrie
Pare a fi un weekend de respiro înaintea dezlănţuirii ultimilor Jedi cu începere din 15 decembrie. Sunt toate şansele ca topul încasărilor să fie dominat de action-ul Seiful/The Vault, în care două surori au parte de experienţe cumplite atunci când jefuiesc o bancă bântuită de un spirit necruţător. De hohotele de râs se ocupă comedia franceză Épouse-moi mon pote/Te-nsori cu mine, bro'?, în care doi amici heterosexuali se înhamă la un mariaj gay pentru ca unul dintre ei să nu fie expulzat din Franţa. Mai vedem filmul românesc Ghinionistul, o nouă încercare cinematografică a regizorului Iura Luncaşu (Minte-mă frumos în Centrul vechi), drama sud-americană Una mujer fantástica/O femeie fantastică, dar şi inclasabila producţie a lui Bruno Dumont, Ma Loute/Mister în Slack Bay.

15 decembrie
Star Wars: The Last Jedi/Star Wars: Ultimii Jedi
La doi ani după Trezirea Forţei şi la unul după Rogue One, revizităm universul Star Wars pentru a fi martorii unei noi încleştări între bine şi rău. Este fără îndoială premiera de neocolit a sfârşitului de an şi categoric unul din campionii de box office din 2017. Conform regizorului Rian Johnson, filmul reia povestea exact acolo unde a lăsat-o Trezirea Forţei, dar nimeni nu ştie dacă sequelul va dezvălui originea lui Rey (Daisy Ridley) şi legătura ei cu familiile Skywalker şi Solo. Ce ştim din trailere este faptul că Rey va fi antrenată de legendarul Luke Skywalker, care rămâne impresionat de modul cum tânăra sa acolită foloseşte Forţa.

Weekend-ul ne mai oferă filmul românesc Dimineaţa care nu se va sfârşi, care atinge subiectul imigraţiei, şi producţia franceză Le redoutable, un film biografic despre regizorul Jean-Luc Godard.

22 decembrie
Ferdinand
Mulţi dintre noi ştiu scurtmetrajul Disney din 1938 despre taurul care preferă să se bucure de mireasma florilor decât să provoace prăpăd. Iată că regizorul Carlos Saldanha (seria Ice Age) îi dedică un lungmetraj animat în care discută despre modul cum aparenţele înşeală şi despre cât de greu este uneori să decizi ceea ce vrei să faci în viaţă. În centrul atenţiei este din nou Ferdinand, taurul blând a cărui viaţă se dă peste cap când, înţepat de o albină, distruge totul în jur şi este imediat etichetat drept taur potrivit pentru corride.

Tot acum vedem Father Figures, o comedie cu Owen Wilson şi Ed Helms despre doi fraţi hotărâţi să descopere identitatea tatălui lor.

29 decembrie
Jumanji: Welcome to the Jungle/Jumanji: Aventură în junglă
Când a fost anunţat acest remake al filmului cu Robin Williams în rolul principal puţini au crezut că este o idee bună. Dar scenariul schimbă nimerit premise şi combină acţiunea spectaculoasă cu elementele comice, iar faptul că în proiect au fost cooptaţi actori cu experienţă în comedie precum Dwayne Johnson, Kevin Hart şi Jack Black nu pare decât să ajute. Patru amici descoperă o consolă veche cu un joc necunoscut şi sunt imediat absorbiţi în lumea magică din Jumanji, unde creaturile junglei şi pericole de tot felul le ies imediat în cale.

În ultimul weekend al anului mai vedem The Greatest Showman/Omul spectacol, un film biografic despre un bărbat (Hugh Jackman) care îşi împlineşte visul de a fonda un circ, animaţia Mullewapp - Eine schöne Schweinerei şi Wonder/Minunea, povestea lui Auggie, un băiat de clasa a cincea care insistă să meargă la şcoala publică, deşi înfăţişarea sa neobişnuită are toate şansele să-l transforme în ţinta răutăţilor colegilor.

Ce film vei vedea luna aceasta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Ferdinand, Star Wars: The Last Jedi, The Vault, Épouse-moi mon pote, Father Figures, Ghinionistul, Slack Bay, Dimineața care nu se va sfârși, Le redoutable, Jumanji: Welcome to the Jungle, The Greatest Showman, Wonder 

Alte știri din cinema

Once Upon a Time in Hollywood, al lui Tarantino, se va lansa mai repede

Data anterioară marca aniversarea a 50 de ani de la uciderea actriţei Sharon Tate de către clanul Manson

Iată de ce acțiunea din Captain Marvel a fost plasată în anii ‘90

Filmul cu Brie Larson în rol central se va lansa pe 8 martie 2019

Dwayne Johnson este din nou cel mai bine plătit actor al anului

În mesajul de mulţumire adresat Forbes, starul a menţionat unul dintre aliaţii săi esenţiali pentru succes

De ce lipseşte Jeremy Renner din Mission: Impossible. Fallout

După Ghost Protocol şi Rogue Nation, William Brandt ar fi apărut şi în Fallout dacă producţia nu s-ar fi lovit, în primă fază, de unele probleme

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cavallioty pe 4 decembrie 2017 20:48
Star Wars si Jumanji pentru decembrie

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells