Filmele lunii august 2013

de Ştefan Dobroiu în 1 Aug 2013
Află cele mai interesante premiere de pe marile ecrane din întreaga ţară!

Cu 17 premiere în cinci weekenduri, august nu duce deloc lipsă de posibilităţi din punctul de vedere al vizitelor la cinema. Află din materialul de mai jos ce titluri ţi-ar putea atrage atenţia în următoarele săptămâni, foarte bogate în filme de gen.

Greu de pensionat 2/Red 2 - 2 august
Bruce Willis, John Malkovich şi Helen Mirren, ajutaţi de această dată de Anthony Hopkins şi Catherine Zeta-Jones (numărul de Oscaruri se măreşte considerabil), se dezlănţuie din nou în acest sequel, eroii vrând, nici mai mult nici mai puţin, să salveze milioane de oameni de la o soartă cumplită. Scenariul este un haos total, dar timp de două ore te amuzi pe seama giumbuşlucurilor actorilor, care transformă Greu de pensionat 2 într-o vizită la cinema lipsită de orice pretenţii, dar dătătoare de bună-dispoziţie.

Tot pe 2 august se lansează şi Turbo, animaţia cu melcul ce concurează în cursele de maşini, numai bună pentru o vizită la cinema alături de întreaga familie.

Trăind printre demoni/The Conjuring - 9 august
Trailerul acestui horror cu Vera Farmiga ne-a impresionat atât de tare, încât ne gândim serios să "ratăm" prezenţa la vizionarea de presă, ca nu cumva să ne stricăm toată ziua cu sughiţurile provocate de... demoni. Primit foarte bine de critică (mai multe despre film AICI), dar şi de public, The Conjuring pare a avea un subiect foarte clasic (doi specialişti în paranormal sunt chemaţi la ferma unei familii convinse că locuinţa lor e bântuită de o prezenţă malefică), dar toată lumea laudă eficienţa efectelor speciale tradiţionale folosite de regizorul James Wan.

A venit sfârşitu'!/This Is the End - 9 august
Ce se întâmplă când unii dintre tinerii actori cu cea mai mare experienţă în comedie aleg să joace versiuni fictive ale lor înşişi într-un film despre sfârşitul lumii? Încă nu ştim, dar avem toată încrederea în Seth Rogen, Jay Baruchel, Jonah Hill, James Franco şi Michael Cera, mai ales că ei sunt ajutaţi de o pleiadă de actori foarte cunoscuţi, în cameo-uri ultra-amuzante. Cronicile sunt bune, filmul e "interzis minorilor" (deci păzea la glumele fără perdea), iar stresul sfârşitul lumii cu siguranţă este o premisă ofertantă pentru umorul deja confirmat al celor implicaţi.

Elysium - 16 august
Neill Blomkamp a luat lumea pe nepregătite acum câţiva ani, când District 9 devenea nu doar un mare succes de casă, dar şi unul dintre cele mai relevante SF-uri recente. Elysium împrumută de la District 9 ideea segregării, doar că de această dată suntem mult în viitor, când cei bogaţi duc o viaţă îndestulată pe staţia spaţială Elysium, unde nu mai există boli, iar cei săraci încearcă să supravieţuiască pe un Pământ cu resursele epuizate. După un accident în fabrica de roboţi, muncitorul Max (Matt Damon) îşi dă seama că unica sa şansă de supravieţuire este să ajungă pe Elysium, doar că acest lucru îi va ridica imense probleme.

Kick-Ass 2 - 16 august
În 2010, Kick-Ass, inspirat de benzile desenate omonime ale lui Mark Miller, a impresionat cu energia, violenţa, dar şi impertinenţa. Sequelul se anunţă asemănător, doar că acum interpreţii sunt mai cunoscuţi: Aaron Taylor-Johnson a apărut în Anna Karenina şi are rolul principal în noul Godzilla, iar Chloë Grace Moretz ar putea da lovitura cu Carrie, horror-ul aşteptat în octombrie. În Kick-Ass 2 îl vedem în acţiune şi pe Jim Carrey, iar principalul villain este trăsnitul The Motherfucker, vechiul prieten al lui Kick-Ass interpretat de Christopher Mintz-Plasse.

Pe 16 august se mai lansează Passion, filmul noir al lui Brian De Palma, cu Noomi Rapace şi Rachel McAdams în rolurile principale (o cronică la pagina filmului), dar şi The Bling Ring, noul proiect al Sofiei Coppola lansat în mai în cadrul festivalului de la Cannes.

Pe 23 august putem vedea Ştrumpfii 2, cu Gargamel din nou pe urmele simpaticelor creaturi albastre, special pentru cei mai tineri dintre spectatori, iar adolescenţii ar putea fi interesaţi de Percy Jackson: Sea of Monsters. În această săptămână apare pe ecrane şi Jobs, filmul biografic cu Ashton Kutcher în rolul cunoscutului fondator Apple. Luminiţa Gheorghiu joacă rolul titular în Sunt o babă comunistă, film ce explorează nostalgiile unei epoci trecute, dar şi conflictul dintre generalii şi viziunea diferită despre viaţă a părinţilor şi copiilor. Tot acum se lansează Girl Most Likely, o comedie cu Kristen Wiig, Annette Bening şi Matt Dillon.

Noi suntem familia Miller/We're the Millers - 30 august
Jennifer Aniston şi Jason Sudeikis au mai apărut împreună pe afişul unei comedii de succes, Şefi de coşmar, iar acum îşi încearcă din nou puterile cu comedia în Noi suntem familia Miller. Povestea se învârte în jurul unui traficant mărunt de marijuana care trebuie să treacă peste graniţă o cantitate uriaşă de droguri. Pentru a fi mai puţin suspect în ochii vameşilor, încropeşte o familie falsă cu ajutorul unei stripteuze (Aniston), a unui adolescent virgin şi a unei fete fugite de acasă. Ceva ne spune că tribulaţiile lor îi vor învăţa ce înseamnă valorile unei familii unite.

2 pistoale/2 guns - 30 august
Când doi agenţi secreţi lucrează sub acoperire investigându-se reciproc şi nişte traficanţi de droguri se învârt în jur, e clar ca există o mulţime de spaţiu pentru răsturnări de situaţie. Denzel Washington şi Mark Wahlberg sunt starurile acestui film regizat de Baltasar Kormákur, islandezul ce a mai colaborat cu Wahlberg la debutul său american, Contraband.

În ultimul weekend al lunii Rachel Bilson face Ore de sexologie, iar senzaţia muzicală One Direction îşi explorează fulminantul debut la The X Factor, în documentarul muzical This Is Us.

Care e cea mai interesantă premieră a lunii?

Exploreaza subiecte similare:

Elysium, Red 2, The Conjuring, This Is The End, Kick-Ass 2, We're the Millers, 2 Guns

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
viro1983 pe 1 august 2013 11:22
2 Guns,Kick ass 2,Elysium si Red 2.
roxtaz pe 1 august 2013 11:23
Zgarciti la postere ...
katherine19 pe 1 august 2013 11:32
unde e "this is us" ? si asta apare in august :-s si este foarteeeeee asteptat
Phantom_sub pe 1 august 2013 11:39
Red 2, Kick Ass 2, This is the end, Elysium, Percy Jackson.
Macabru pe 1 august 2013 11:59
Elysium (categoric) si This is the end (am ceva sperante de la el).
DeadSea07 pe 1 august 2013 12:11
Elysium Kick-ass 2 Red 2 si 2 Guns
Phantom_sub pe 1 august 2013 12:41
Am văzut trailerele la Passion, To do list, We're the Millers. Mi-au atras atenţia şi astea!
wildinthecountry pe 1 august 2013 13:02
Elysium
vladimir84 pe 1 august 2013 15:02
The Conjuring cred ca va acelasi succes pe care l-a avut "The Ring".
AlineziaBumfi pe 1 august 2013 15:09
Pentru mine, cel mai asteptat este The Conjuring.
Cr1s7y pe 1 august 2013 15:49
Elysium Kick-ass 2 Red 2
robywolf19 pe 1 august 2013 21:14
Elysium de departe!
legolas05 pe 1 august 2013 22:14
Aproape toate merita vizionate,sa vedem la care o sa merg la cinema,cred ca doar la Elysium si poate The Conjuring.
Bayard pe 1 august 2013 22:26
Multe bunicele: Elysium, This is The End, Kick-Ass, We're the Millers. 2 guns deja a aparut si are cronici excelente
alex_il_fenomeno pe 12 august 2013 02:24
Filme foarte bune, pe care le astept inca. Cel putin unele dintre ele.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells