Filmele câştigătoare la Kinofest 2015

de Cinemagia în 29 Sep 2015
Timp de trei zile fantezia a sute de creatori a prins viață pe ecranele Kinofest

Ediția a noua a festivalului Kinofest s-a încheiat, peste 220 de filme au fost proiectate la Cinema Union, Cinema Elvira Popescu, Seneca Anticafe, Energiea Pub și Carol 53. Timp de trei zile fantezia a sute de creatori a prins viață pe ecranele Kinofest.

Juriul a desemnat cele mai bune filme ale ediţiei Kinofest 2015 la competiţiile Off-Line.

La categoria Ficţiune, cel mai bun scurtmetraj a fost desemnat filmul Cloudy children, o producție Iran 2014, realizată de Reza Fahimi. Filmul prezintă povestea a doi copii, într-o țară cu multe restricții. Filmul a mai câștigat marele premiu și la SSFF&Asia (Tokyo), festival "Oscar qualifying".

La Ficţiune au jurizat: Mihai Fulger, critic de film, Iulia Verdeș, actriță și Alexandra Păun, scenarist și producător independent de film.

La secțiunea Animaţie, premiul cel mare a mers la scurtmetrajul polonez Hipopotamy, realizat de Piotr Dumala în 2014.

Sinopsis: câteva femei și copii fac baie în râu. Sunt observați în secret de un grup de bărbați, care se decid să îi acosteze într-o manieră violentă, inspirată de comportamentul hipopotamilor. Autorul muzicii este Alexandru Bălănescu. Hipopotamy este un scurtmetraj original, cu un mesaj puternic, care naște controverse, și care a câștigat până acum aproape 20 de premii internaționale. 

La Animație au jurizat: Piotr Kardas directorul festivalului de animație O!PLA din Polonia, Bogdan Lazăr, animator, Radu Tinc, art director și Andrei Cotruţ, desenator de benzi desenate.

La competițiile Online, publicul a desemnat filmele câștigătoare, voturile având loc în perioada 1 și 27 septembrie. La competiția Online Ficțiune cel mai bun film a fost ales El Despido, un film spaniol, regizat de Juan Manuel Aragón.

La competiția Online Animație cel mai bun film a fost ales Menagerie, de Julian Gallese, o co-producție Canada-Costa Rica. La competiția Online Micromovie cel mai bun film a fost ales Hunting, o producție Taiwan, regizată de Chun-Hao.

În cele cinci locații, festivalul a fost vizitat de aproximativ 1500 de spectatori. Iar competițiile online au adunat aproape 10.000 de vizualizări.

Alte știri din cinema

A murit Donald Sutherland

Cariera legendarului actor de origine canadiană s-a întins pe şapte decenii

Următorul blockbuster cu Brad Pitt în rolul principal va fi...

Pitt, Jerry Bruckheimer şi echipa lui Top Gun 2 fac un film IMAX care ar trebui să spulbere Jurassic World 4

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells