Filme pentru copiii de toate vârstele la Astra Film Junior

Filmul „Speranțe la vânzare” se bazează pe mărturiile a șapte tinere care au fost victimele traficului de persoane...

Astra Film Junior este locul și momentul în care copiii și adolescenții experimentează vizionarea filmului documentar pe marile ecrane într-o atmosferă de festival.

„Dacă ai între 6 și 18 ani vino împreună cu colegii de clasă și urmărește poveștile reale pe care personajele filmelor au ales să le împărtășească cu tine. Vei descoperi o lume fascinantă surprinsă prin obiectivul camerei de filmat și vei trăi o experiență de povestit prietenilor”, e îndemnul-ul organiatorilor.

Astra Film Junior prezintă anul acesta programul personalizat pentru fiecare categorie de vârstă, oferta extrașcolară incluzând și materiale didactice pentru aprofundarea domeniului de educație cinematografică facilitând astfel descifrarea limbajului vizual și înțelegerea felul în care sunt produse filmele.

Iată ce transmit organizatorii: 

6+

Dacă ai cel puțin 6 ani, cu siguranță joaca ocupă un loc important în rândul activităților tale zilnice. Te-ai întrebat vreodată, însă, cum își petrec timpul liber copiii din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii?

Seriile filmelor Hai să ne jucăm!, Hai să dansăm!, Iubesc muzica! realizate de Matahon Franța îți fac cunoștință cu copii din Thailanda, Canada, Cuba, Egipt, Coasta de Fildes sau Statele Unite ale Americii și cu hobby-urile lor. Te poți pregăti împreună cu Diego din Brazilia pentru marele carnaval din Rio, îl poți ajuta pe Jurre să planteze flori în grădina tatălui său în Olanda și poți dansa împreună cu Fabiana dansuri tradiționale italienești.

10+

Dacă ai împlinit deja 10 ani, probabil că deja ai o sumedenie de planuri împreună cu cel mai bun prieten al tău. Vino la festival să vezi un film despre cum își petrec timpul împreună prietenii din alte părți ale lumii.

Noi suntem băieți

Regia: Tomas Kaan | Olanda | 16’

Jim de 12 ani și Sam de 10 ani din Olanda sunt prieteni foarte buni. Prin acest film intrăm în cele mai intime momente ale lor: când se duc la pescuit, când fac năzdrăvănii, când deranjează vecinii sau chiar când vorbesc despre fete. Un film fain despre o prietenie adevărată, plin de aventuri haioase și băieți de gașcă.

Andrew cu tobe și trompete

Regia: Andre Horman | USA | 26’

Andrew exersează în fiecare clipă liberă pentru realizarea visului său. Prietenul și învățătorul său mai tânăr îi este mereu alături să îi arate cele mai bune mișcări. Speranța, determinarea și muzica ne însoțesc pe tot parcursul filmului.

Butoiul

Regia: Anabel Rodriguez | Venezuela | 11’

Lacul Maracaibo este locul în care Luis David trăiește împreună cu familia lui. Deși nu dispune de bogății, Luis este fericit pentru că a obținut lucrul pe care și-l dorea foarte mult, un butoi. Pentru a afla cum îl va utiliza el, te așteptăm în sala de proiecții. 

14+

Liceenii sunt așteptați să privească orașul în care locuiesc prin ochii colegilor lor, poate viitori cineaști, care au participat la atelierul Sibiul văzut de liceeni în cadrul căruia au realizat filme documentare cu sprijinul Asociației Vira și Astra Film. Ți-ar plăcea să fii regizor? Te așteptăm și anul viitor la workshop-ul Primul meu film documentar.

Speranțe la vânzare

Regia: Cecilia Felméri | România | 52’

Realizat într-o formă extrem de interesantă, filmul se bazează pe mărturiile a șapte tinere care au fost victimele traficului de persoane. Cu multă generozitate și cu un imens curaj, Andreea, Ramona, Andrada, Maria, Camelia, Gabriela și Luminița au acceptat să treacă prin experiența foarte dificilă de a vorbi despre această parte a vieții lor, tocmai pentru ca alte fete să nu o mai trăiască.

 

Citește și

Exploreaza subiecte similare:

festival:astra 2015

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells