Film pentru copii, adrenalină cu Tom Cruise şi miraj multicolor, luni seara la TV

de Ştefan Dobroiu în 31 Mai 2020
Străjerii, Colateral şi Hotel Grand Budapest sunt recomandările Cinemagia de luni

Este 1 iunie şi probabil că principala miză a zilei de azi este să ne celebrăm copiii şi, dacă nu-i avem, măcar să celebrăm copilul din noi. Este important faptul că programul TV include azi poate singurul film românesc recent destinat copiilor. Completăm recomandările zilei cu un Tom Cruise într-un rar rol negativ, dar şi cu unul dintre cele mai elaborate vizual filme realizate în ultimul deceniu.

Străjerii
TVR International, 21:00
Copiii dintr-o tabără din munţi au parte de o provocare atunci când unul dintre ei se pierde în pădure. Cam aşa poate fi descris, într-o singură frază, acest rar film românesc pentru copii lansat în 2018. Dacă adulţilor povestea li s-ar putea părea prea simplă, aceasta este în acelaşi timp sinceră, iar intriga poate fi extrem de uşor de înţeles de către cei mici. Filmul plusează cu un mesaj ce promovează viaţa în mijlocul naturii, îmbiindu-i pe copii cu aventuri departe de ecranul telefonului mobil, de tablete şi de jocuri video.

Trebuie menţionat faptul că Străjerii este prima parte dintr-o posibilă serie mai lungă. Continuarea Străjerii Deltei, în care micii eroi dau piept cu braconierii din Delta Dunării, a fost deja filmată anul trecut şi probabil că în condiţii normale s-ar fi lansat în cinematografe exact în această perioadă. Va trebui să aşteptăm dispariţia efectele pandemiei asupra sălilor de cinema pentru a o vedea pe ecrane.

Cronica noastră, publicată la premiera din iunie 2018, aici.

Collateral
Paramount Channel, 20:30
Nu este nimic copilăresc la acest film de acţiune regizat de Michael Mann şi de două ori nominalizat la Oscar, pentru montajul alert şi pentru interpretarea lui Jamie Foxx. Actorul îl interpretează pe Max, un şofer de taxi din Los Angeles care va avea parte de o noapte plină de surprize când pe locul din spate i se urcă Vincent (un Tom Cruise grizonant). Ceea ce la prima vedere pare o noapte profitabilă se transformă într-un coşmar pentru Max, căci Vincent este un ucigaş plătit care trebuie să lichideze cinci persoane în câteva ore. Javier Bardem, Mark Ruffalo şi Jason Statham au şi ei apariţii în acest action considerat a fi unul din cele mai bune filme ale genului din anii 2000.

Hotel Grand Budapest
Pro Cinema, 20:30
Cu un stil cinematografic unic, Wes Anderson nu este pe gustul tuturor, dar mulţi cinefili înrăiţi nu ar ezita să-i privească la nesfârşit poveştile absurde desfăşurate adesea în locaţii cu scenografie elaborată. Ca de obicei, actorii de la Hollywood dau năvală pentru a juca într-un film marca Andreson, în Hotel Grand Budapest "îngrămădindu-se" Edward Norton, Saoirse Ronan, Jude Law, Adrien Brody, Willem Dafoe, Tilda Swinton şi Owen Wilson, printre alţii. Ei se perindă prin faţa protagonistului, domnul Gustav (Ralph Fiennes), concierge la un mare hotel interbelic, care se va trezi fără voie în mijlocul unor evenimente trăsnite. Oscar pentru scenografie, machiaj, costume şi coloană sonoră în 2015.

Ce alte filme îţi fac cu ochiul în programul TV de luni?

Exploreaza subiecte similare:

Collateral, Michael Mann, Tom Cruise, Jamie Foxx, Javier Bardem, Mark Ruffalo, Jason Statham, Străjerii, The Grand Budapest Hotel, Wes Anderson, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Saoirse Ronan, Jude Law, Adrien Brody, Owen Wilson, Edward Norton, Willem Dafoe

Alte știri din cinema

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells