Familia Gucci critică dur House of Gucci, filmul lui Ridley Scott: îl numește „o insultă”

de Marina Florea în 1 Dec 2021
Familia susține că „Filmul este o insultă a moștenirii pe care s-a construit brandul la ora actuală”

Familia Gucci a criticat filmul lui Ridley Scott House of Gucci, într-o declarație foarte dură ce subliniează că sunt „dezamăgiți” de neadevărurile din film. Declarația vine de la moștenitorii lui Aldo Gucci (jucat în film de Al Pacino), președintele casei de modă Gucci între 1953 și 1986.

„Producătorii filmului se pare că nu au făcut efortul să ceară părerea moștenitorilor înainte să îi descrie pe Aldo Gucci – președintele firmei timp de 30 de ani – și pe ceilalți membri ai familiei Gucci drept derbedei, ignoranți și insensibili față de lumea din jurul lor”, scrie declarația, citată de indiewire.com.

Declarația susține că filmul „rescrie istoria”: Patrizia Reggiani (Lady Gaga) pune la cale asasinarea soțului ei Maurizio Gucci (Adam Driver), în contextul destrămării căsniciei lor. Familia susține că filmul atribuie „un ton și o atitudine a protagoniștilor neadevărate, ce nu au avut niciodată loc”, adăugând că filmul este „extrem de dureros din punct de vedere uman și o insultă la adresa moștenirii pe care e construit brandul”.

Declarația a fost publicată mai întâi de către agenția italiană de știri ANSA, care a criticat și portretul făcut de film soției lui Maurizio Gucci, Patricia „nu doar în film, ci și în părerile actorilor, care o descriu drept o victimă care încearcă să supraviețuiască într-o lume a bărbaților”. Compania Gucci declară în schimb că a fost dintotdeauna „deschisă diversității”, având inclusiv în anii 80 femei în poziții cheie.

Săptămâna trecută, Scott anticipa asemenea critici, începute cu punctele de vedere ale Patriciei Gucci însăși, care acuza regizorul ca „fură identitatea unei familii pentru profit.” Scott susținea în schimb că „Nu pot să fiu de aceeași părere”, adăugând că „Să nu uităm că un Gucci a fost asasinat și un altul a făcut pușcărie pentru evaziune fiscală, așa că nu e cazul să vorbiți că eu aș face profit. Imediat ce faci ceea ce au făcut ei intri în zona publică...”

Și Tom Ford (jucat în film de Reeve Carney) a semnat un eseu în care își exprimă dezamăgirea față de film, inclusiv față de rolul disproporționat al lui Jared Leto, lăudând totuși rolul lui Lady Gaga.

Exploreaza subiecte similare:

Jared Leto, Reeve Carney, Adam Driver, Lady Gaga, Al PAcino, House of Gucci

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells