După Harry Potter şi The Hobbit, urmează Dragonriders of Pern

de Gloria Sauciuc în 3 Aug 2014
Studiourile Warner Bros, autorii francizelor Harry Potter şi The Hobbit, pun la cale următoarea serie fantastică

Studiourile Warner Bros. au achiziţionat drepturile cărţilor din seria Dragonriders of Pern, semnate de către Anne McCaffrey şi mai apoi de către fiul ei, Todd: în total 22 de volume, scrie EmpireOnline.. Seria de cărţi construieşte o întreagă lume şi oferă suficient material narativ, ca şi lucrările lui J.K. Rowling şi ale lui J.R.R. Tolkien.

Primele două nuvele, Weyr Search şi Dragonrider, din seria Dragonriders of Pern, semnată de autoarea americană de origine irlandeză Anne McCaffrey, au fost unite în 1968 în Dragonflight, laureat cu un premiu Hugo. Dragonflight i-a câştigat autoarei o mică armată de fani ce a crescut cu fiecare nouă carte.

The White Dragon, din 1978, a ajuns la un moment dat pe lista New York Times Best Seller, ceea ce înseamnă într-adevăr că a fost citită de multă lume. În 2011, la moartea autoarei, fiul ei - Todd - a preluat scrisul.

Pern este o planetă ameninţată de către nişte spori ucigaşi, numiţi Thread (Aţa), care ajung periodic în atmosfera planetei de pe un satelit numit Steaua Roşie, devorând apoi tot ceea ce le iese în cale. Sunt un fel de variante miniaturale ale entităţilor cu care se lupta Kevin Bacon în Tremors, comentează publicaţia mai sus menţionată.

Prezenţa acestor spori este o veste foarte rea pentru coloniştii umani ai planetei, care se chinuie într-o existenţă precară de cele câteva generaţii de când a fost planeta colonizată. Dragonriderii sunt acei oameni a căror sarcină este să apere planeta Pern de sporii ucigaşi, folosindu-se pentru aceasta de dragonii care populează nativ planeta. Aceştia, numiţi Wyrm, vin în multe forme, dimensiuni şi chiar culori, au o viaţă interioară bogată, sunt crescuţi şi pregătiţi în comunităţi numite Weyr. Toţi dragonii (mai puţin reginele), mestecă roci având conţinut de hidrogen fosfurat, un gaz toxic şi inflamabil, şi astfel reuşesc să incendieze sporii cu flăcările pe care le scot pe nări. O echipă reuşită între dragon şi călăreţ cere o comuniune psihologică, şi asta ne duce cu gândul la Avatar.

Romanele în sine sunt poveşti pe tema maturizării (The White Dragon), pe teme SF (The Skies of Pern) sau pe tema supravieţuirii (Dragonsong). Există chiar una în care are loc o epidemie în rândul dragonilor. Personajul cheie este tânăra Jaxonmand Lessa, care - în drumul către eroism - are parte de multe încercări. Dacă citiţi cărţile, evoluţia ei este una extrem de captivantă, iar studiourile cu siguranţă vor exploata această linie narativă.

Cu atâţia dragoni pe marele şi micul ecran, credeţi că mai este loc pentru o nouă franciză cu legendarele creaturi?

Alte știri din cinema

A murit Donald Sutherland

Cariera legendarului actor de origine canadiană s-a întins pe şapte decenii

Următorul blockbuster cu Brad Pitt în rolul principal va fi...

Pitt, Jerry Bruckheimer şi echipa lui Top Gun 2 fac un film IMAX care ar trebui să spulbere Jurassic World 4

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Părerea ta

Spune-ţi părerea
radurex25 pe 3 august 2014 21:36
eragon ar trebui sa aiba parte de un reboot (unul bun)
ddman pe 3 august 2014 23:31
Mda, nu stiu ce succes o sa aiba?! Spori ucigasi?!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells