Din ce cauză a murit actrița Charlbi Dean (32 ani), din Triangle of Sadness?

de Gloria Sauciuc în 2 Sep 2022
Dean s-a bucurat de premiul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes decernat filmului Triangle of Sadness

Charlbi Dean Kriek, actrița de 32 de ani din Triangle of Sadness, filmul premiat anul acesta cu Palme d'Or, a încetat din viață luni, pe 29 august, la un spital din New York. Actrița din Africa de Sud a murit subit din cauza unei boli declanșate rapid, așa cum scria presa internațională.

Reprezentanții actriței au declarat pentru The Hollywood Reporter: „Dean a murit la un spital din New York după ceea ce a fost descris drept o boală subită”. Se știe că actrița a supraviețuit în 2008 unui accident auto în care și-a fracturat încheietura mâinii, patru coaste, cotul și a avut un plămân afectat, scrie shethepeople.tv.

Cine a fost Charlbi Dean Kriek?

Dean s-a născut pe 5 februarie 1990 la Cape Town, în familia lui Joanne și Johan Kriek. A început să joace în reclame de la 6 ani. La 14 ani a renunțat la învățământul formal și a făcut școala acasă. Mai târziu, a urmat Waterfront Theatre School pentru studii de actorie.

Ca model, Dean a lucrat pentru International Guess și a apărut pe coperta revistei Vogue și în filmări pentru Gucci, United Colors of Benetton și Ralph Lauren. Dean a început să joace în filme în 2010. A avut parte de primul ei rol în Spud, alături de John Cleese și de cântărețul și actorul Troye Sivan. Din palmaresul actriței mai fac parte filmele Porthole (2018), Don't Sleep (2017), Blood in the Water (2016) și An Interview With God (2018). De asemenea, a mai jucat rolul asasinei Syonide în serialul de de televiziune Black Lightning.

De curând, Dean s-a bucurat de premiul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes decernat filmului Triangle of Sadness. Înainte ca filmul, o satiră acidă la adresa celor bogați și celebri, să fie declarat câștigător, Dean declara pentru Associated Press: „în ceea ce mă privește, ma simt ca și cum aș fi câștigat. Deja sunt la Cannes cu acest film. Este de necrezut. Orice altceva este o cireașă pe tort în acest moment”.

Dean era logodită cu modelul sud-african Luke Volker.

Exploreaza subiecte similare:

Charlbi Dean, Triangle of Sadness

Alte știri din cinema

Primele reacții la controversatul film Sparta, al lui Ulrich Seidl

„Ulrich Seidl, un cunoscut regizor austriac, a venit în România să facă un film despre pedofilie cu actori amatori minori, fără să îi informeze pe părinții acestora despre subiectul real al filmului”, scria jurnalista Delia Marinescu, membră a echipei care a făcut investigația pentru ziarul Der Spiegel

Legenda regizorului de la Hollywood care nu există

Alan Smithee: țapul ispășitor al cineaștilor deposedați

Cinemagia recomandă trei filme despre spirite rătăcitoare

Destinele unor oameni care nu știu că au murit

Primul trailer pentru filmul lui M. Night Shyamalan, Knock at the Cabin, e aici!

O familie are de făcut o alegere imposibilă pentru a evita Apocalipsa

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells