De neînvins, „cartea de nonficţiune a anului”, în limba română la Editura Corint

de Cinemagia în 28 Ian 2015
624 de pagini captivante - pline de emoţie şi adevăr, despre o viaţă extraordinară şi un erou de neînvins

Romanul De neînvins, care a stat la baza filmului omonim regizat de Angelina Jolie, acum în cinematografe, este publicat în limba română, de Editura Corint. Se poate achiziţiona la preţul de 34,9 lei din librării şi de pe site-ul editurii. Titlul face obiectul unui concurs organizat de Cinemagia în colaborare cu Editura.

„Zguduitoare. […] Fascinantă. […] Cartea lui Hillenbrand este atât de cinematografică, iar evenimentele pe care le descrie atât de incredibile, încât nu îndrăzneşti să-ţi dezlipeşti ochii de pe pagină...”, titrează revista People.

Puteţi câştiga cartea la concursul organizat de Cinemagia în colaborare cu Editura Corint.

Consultaţi rubrica de „Concursuri” pentru a participa la extragere!

În copilărie, Louis Zamperini a fost un delincvent. În adolescenţă, el şi-a orientat spiritul rebel spre atletism, descoperindu-şi un talent uimitor, care l-a dus la Jocurile Olimpice de la Berlin. După începerea celui de-Al Doilea Război Mondial, sportivul a devenit aviator. În luna mai a anului 1943, bombardierul său s-a prăbuşit în Oceanul Pacific şi Zamperini a supravieţuit pe o barcă de salvare vreme de 47 de zile. A urmat experienţa de coşmar a lagărelor japoneze pentru prizonieri de război. La limita rezistenţei, Zamperini a răspuns disperării cu ingeniozitate, suferinţelor cu speranţă, brutalităţilor cu revoltă. Soarta lui, triumfătoare şi tragică deopotrivă, avea să atârne de firul tot mai subţire al voinţei sale. De neînvins este o mărturie de neuitat a rezistenţei minţii, corpului şi spiritului uman, adusă strălucitor la viaţă de Laura Hillenbrand.

Laura Hillenbrand este autoarea a două cărţi ajunse pe prima poziţie a topului de bestselleruri din New York Times – De neînvins şi Seabiscuit: An American Legend, care a fost nominalizată pentru Premiul National Books Critics Circle, a câştigat Premiile Book Sense Book of the Year şi William Hill Sports Book of the Year, a ajuns pe cincisprezece liste cu cele mai bune cărţi ale anului şi a inspirat filmul Cursa secolului, nominalizat la şapte premii Oscar, inclusiv pentru „Cel mai bun film”.

Laura Hillenbrand este consultant pentru filmul artistic realizat de Universal Pictures pe baza cărţii De neînvins, iar articolul „A Sudden Illness”, publicat de ea în revista New Yorker, a obţinut Premiul National Magazine 2004. A mai publicat în The New York Times, Vanity Fair, The Washington Post şi Los Angeles Times. Împreună cu actorul Gary Sinise a pus bazele fundaţiei caritabile Operation International Children, care asigură rechizite şcolare copiilor prin intermediul soldaţilor americani.

Alte știri din cinema

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells