De ce se omoară pentru un desen? Artistul Dan Perjovschi răspunde, la Astra Film Festival

Documentarul Caricaturiștii, ne poartă în lume și avem ocazia să vedem munca a 12 caricaturiști care zilnic se confruntă cu limita sensibilităților societății în care trăiesc și desenează, traversând de nenumărate ori unele din aceste limite prin desene

Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte. Realitatea ne-a demonstrat recent că desenul de presă face cât un articol și câteodată cât un întreg ziar.

Evenimentul va avea loc marți - 06 octombrie 2015, ora 16, la Cinema Astra Film (Piața Mică, nr. 11)...

Tot în acest an, recent, tot revista Charlie Hebdo a publicat două caricaturi legate de moartea băiețelului sirian de doar trei ani, înecat în apele Mediteranei în încercarea părinților de a ajunge în Europa. De data aceasta publicul din toată lumea a taxat dur revista și i-a acuzat pe francezi că au întrecut limita.Este încă proaspăt în memoria colectivă atacul terorist din luna ianuarie a acestui an de la revista Charlie Hebdo. Atunci a luat naștere pe rețelele de socializare o masivă reacție de solidaritate în toată Europa, dar și în lume - Je susis Charlie!, împotriva acțiunii fundamentaliștilor care au ucis o parte din redacția revistei Charlie Hebdo din Paris, ca răspuns la publicarea caricaturii defăimătoare a lui Mohammed.

Dar care este limita corectă când e vorba de desen? Documentarul Caricaturiștii, ne poartă în lume și avem ocazia să vedem munca a 12 caricaturiști care zilnic se confruntă cu limita sensibilităților societății în care trăiesc și desenează, traversând de nenumărate ori unele din aceste limite prin desene. 

De ce se omoară pentru un desen? Care este politica comunicării prin desen?

Artistul Dan Perjovschi va încerca să contureze posibile răspunsuri la toate aceste întrebări reflectând atât la experiența caricaturiștilor din toată lumea cât și la propria lui experiență în domeniu.

 

 

 

 

Citește și

Exploreaza subiecte similare:

festival:astra 2015

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells