Dan Chişu a terminat filmările la Bucureşti NonStop

de Ştefan Dobroiu în 11 Iul 2013
Producţia independentă îl are în centru pe actorul Gheorghe Ifrim

După trei săptămâni de filmări, Dan Chişu a terminat cea de-a cincea sa producţie independentă (şi cel de-al şaselea lungmetraj), Bucureşti NonStop. Acţiunea are loc pe parcursul unei nopţi în Bucureşti, cele patru poveşti interconectate ale filmului având ca punct central un nonstop de cartier, la care vinde Achim (Gheorghe Ifrim, din Domestic). "Filmul redă povestea unor oameni normali în situaţii excepţionale", se precizează într-un comunicat primit la redacţie.

Pe lângă Ifrim, din distribuţie mai fac parte Ion Besoiu, Dorina Lazăr, Toma Cuzin, Tudor Smoleanu, Adrian Titieni, Olimpia Melinte, Alexandru Papadopol, Dorian Boguţă, Maria Obretin, Lia Bugnar, Ilinca Manolache, Lili Sandu şi Dan Bordeianu.

Bugetul acestei producţii DaKINO Productions s-a ridicat la 625.000 de euro şi a fost strâns de Dan Chişu prin mijloace exclusiv private, Bucureşti Nonstop fiind ignorat la cel mai recent concurs de proiecte organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Bucureşti Nonstop este a cincea producţie independentă din cariera lui Dan Chişu. Regizorul a mai semnat WebSiteStory (2010), Şi caii sunt verzi pe pereţi (2012), Déjà Vu, cu premiera naţională în cadrul TIFF 2013, şi Youtube Bazaar (2013). În 2011, Chişu a regizat comedia Ursul.

Aflat acum în post-producţie, Bucureşti NonStop este aşteptat pe marile ecrane în primăvara lui 2014.

Exploreaza subiecte similare:

Bucureşti NonStop, Gheorghe Ifrim, Dan Chişu, Ion Besoiu, Dorina Lazăr, Toma Cuzin

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 10 noiembrie 2013 18:49
Iar Besoiu?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells