Cum au ajuns Steven Spielberg si Oprah Winfrey să colaboreze din nou

de Cristina Grigore în 6 Aug 2014
După The Color Purple, lansat în 1985, cei doi aduc pe marele ecran o poveste amuzantă şi emoţionantă despre liantul dintre culturi: mâncarea

Steven Spielberg a descris, cu ocazia premierei mondiale din 4 august, din New York, a filmului The Hundred-Foot Journey, cum a ajuns să colaboreze din nou cu Oprah Winfrey, la 29 de ani de la The Color Purple - filmul în care a debutat vedeta TV pe marele ecran sub bagheta celebrului regizor.

Pelicula DreamWorks Pictures redă povestea unui restaurant indian deschis în sudul Franţei alături de un faimos local recompensat cu stele Michelin. Între cele două restaurante, rivalitatea mocnită se transformă treptat într-un război în toată regula, până când recea şi înţepata Madame Mallory (interpretată de Helen Mirren), proprietara lui La Saule Pleurerur recunoaşte geniul de necontestat al rivalului indian în prepararea unor feluri de mâncare minunate.

Pentru The Hundred-Foot Journey, Oprah şi Spielberg au ales calitatea de producători.  „Am ţinut legătura în toţi aceşti ani şi ne place să vorbim despre filme şi despre viaţă. Clubul de lectură al lui Oprah a descoperit romanul lui Richard C. Morais, iar când Juliet Blake a cumpărat drepturile de producţie ale cărţii a apelat la mine şi la Oprah şi am simţit că este momentul perfect pentru a  ne reuni pentru propria noastră ,călătorie’ şi de a produce împreună acest film”, a explicat cineastul potrivit TheSource.com.  

„Aş vrea ca oamenii să înţeleagă din film că, uneori, o prăpastie aparentă între culturi poate fi cu uşurinţă remediată în faţa unui fel de mâncare grozav”, a mai spus Spielberg despre mesajul  lui The Hundred-Foot Journey.

În regia premiatului cu Oscar Lasse Hallstrom, filmul se lansează în România pe 15 august.

Exploreaza subiecte similare:

Oprah Winfrey, Steven Spielberg, actor, The Hundred-Foot Journey, The Color Purple

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells