The Hundred-Foot Journey

(2014)

Război în bucătărie

Poster The Hundred-Foot Journey Postere The Hundred-Foot Journey

Sinopsis The Hundred-Foot Journey

Mai mult
The Hundred-Foot Journey

Tânărul Hassan este echivalentul gastronomic al unui interpret cu ureche muzicală absolută. Emigrat cu familia în pitorescul sat Saint-Antonin-Noble-Val din sudul Franței, Hassan deschide Maison Mumbai, un minuscul restaurant în care-și vrăjește clienții cu echilibrul fenomenal al aromelor din preparatele sale. Pare o carieră pentru toată viața pentru Hassan, dar nu de aceeași părere este și Madame Mallory, înțepata patroană a restaurantului Le Saule Pleureur, prezent în ghidul…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3

Caseta tehnică

AKA

  • Le voyage de cent pas
  • Madame Mallory e il piccolo chef indiano

Produs de

Amblin Entertainment

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Entertainment One Benelux

Distribuit in Romania de

MediaPro Distribution

Țara

SUA
Film disponibil pe DVD în România

Taguri

Box office The Hundred-Foot Journey

Weekend premieră (11.08.2014)
  • Loc 6
  • Spectatori 7.920
  • Încasări (RON) 159.698,13
Total
  • Spectatori 30.875
  • Încasări (RON) 548.033,95
  • Încasări (USD) 163.638,62

Părerea criticului

StefanDo pe 18 August 2014 13:22
După ce în 2000 o făcea pe Juliette Binoche să cucerească un sat francez plin de fervoare religioasă cu extraordinarele ei deserturi în Chocolat, regizorul Lasse Hallström se întoarce pe un teritoriu familiar cu această ecranizare după bestsellerul "The Hundred-Foot Journey", scris de Richard C. Morais. Lupta se dă de această dată nu cu habotnicia, ci cu xenofobia, dar şi între stiluri culinare, căci filmul explorează conflictul iscat de deschiderea unui zgomotos restaurant indian peste drum de unul francez, într-un cochet orăşel de munte.

Dacă ai întreba un european, Helen Mirren este fără îndoială cel mai cunoscut nume de pe generic, în rolul lui Madame Mallory, înţepata proprietară a simandicosului restaurant Le Saule Pleureur. Dacă întrebi un indian în schimb, legendarul actor Om Puri îi ia faţa lui Mirren, iar în filmul lui… citeşte

10 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
danutclejanu pe 13 Mai 2015 04:43
Pop-corn flick in a good way
A feel-good movie! In caz ca aveti nevoie de o doza de optimism pe ziua de azi, urmariti filmul asta!
4 0
Ghemot pe 21 Decembrie 2014 00:27
Bucurie de film!
Este un film foarte bun, apărut în 2014 de care nici nu am auzit, l-am văzut din întâmplare și am rămas surprins plăcut.
Este regizat de un om cu o carte de vizită foarte bogată, și ar trebui văzut de oricine!

4 0
dido pe 19 Noiembrie 2014 21:29
O placuta stare de bine...
Cu asta am ramas eu dupa ce am vazut acest film,dovada ca cei doi producatori faimosi impreuna cu nu mai putin celebrul regizor Lasse Hallström au reusit sa gaseasca ingredientul secret care sa dea un ,,gust" atat de bun acestui film!Mi-a placut incursiunea,perfecta din punct de vedere vizual,printre mancarurile indiene si frantuzesti,de lemn sa fii si tot ai ingiti in sec la filmul asta!Si umor si muzica placuta,deci nu conteaza deloc previzibilitatea si simplismul filmului,il recomand cu placere!
4 1
daniel_timariu pe 13 Septembrie 2014 18:07
Trebuie vazut alaturi de familie
Iată un film cu doi producători bine cunoscuți: Steven Spielberg și Oprah Winfrey, primul pentru regizarea unor megaproducții hollywoodiene iar a doua pentru emisiunea ce a făcut-o celebră (The Oprah Winfrey Show). Cei doi au mai colaborat și la filmul The Color Purple unde Oprah joacă, atât de bine, rolul Sofiei. Din fericire pentru noi, colaborarea celor două vedete s-a dovedit a fi bună, iar filmul The Hundred-Foot Journey o reușită.

Filmul este o combinație, ca o rețetă culinară, de romantism și dramă presărate cu umor, probleme sociale și familiare. Pentru că dincolo de aparenta lipsă de spectaculozitate a luptei dintre două restaurante, dintre care unul având o stea Michelin, suntem martorii unor probleme reale existente în Franța modernă, invadată de diverse culturi, culinare și sociale față de care prima reacție a indigenilor este de… citeşte

4 2
TI pe 06 Octombrie 2014 20:16
Mi-ar fi placut mai mult
daca nu ar fi fost atat de evidenta comanda politico-sociala, care face ca filmul sa devina o suma de clisee pe care nu le mai pot trece asa usor cu vederea. Pe deasupra, s-a si lungit cam mult, fara rost. Altfel, retetele culinare si preparatele proaspete, filmate de aproape, iti lasa gura apa si cred ca mai toti spectatorii si-au pregatit o omleta grozava de cum au ajuns acasa, dupa vizionare.
2 1
margochirila24_69 pe 02 August 2017 12:36
Un film placut, bine realizat, cu o distributie echilibrata care iti da o stare de bine dupa ce il vizionezi. Daca esti gurmand, impresiile tale vor fi invadate de ceea ce se gateste in film!!!
1 0
Dragos.87 pe 02 August 2017 02:26
Ei bine,dupa ce vezi filmul asta, o sa ti se faca o pofta extraordinara de mancare.Helen Mirren e una din actritele mele favorite si ma asteptam sa-mi placa filmul.Perseverenta si rabdarea in gastronomie,sunt necesare precum aerul.Un film frumos care ne arata ca nu conteaza nationalitatea cand ai o mare pasiune pentru arta culinara,asa ca nu trebuie ratat!
1 0
gigia pe 01 Ianuarie 2016 14:51
Un film bun, recomand. Umorul si mancarea se imbina perfect.
1 0
Mihai2508 pe 22 Aprilie 2015 22:30
Un film superb
Un film foarte bun care reuseste sa redea atmosfera indiana frumoasa si tot ce tine de bucataria franceza si indiana (unele dintre cele mai renumite bucatarii din lume) iar o combinatie intre ele are un rezultat remarcabil. Filmul exceleaza la multe aspecte, jocul actorilor este foarte bun, coloana sonora fantastica, garderopa bine aleasa, iar povestea una interesanta. Un film care de cand am vazut trailer-ul am banuit ca o sa fie bun, insa mi-a depasit asteptarile.
1 0
lili22 pe 12 Februarie 2018 10:48
O comedie oarecare buna pt. coafeze si casnice.Nimic neobisnuit.Pacat de timpul pierdut cu asa ceva.
1 1
chiba_florin pe 24 August 2020 01:36
WOW !
Frumoasă povestea !
Finalul pe măsură !
Şmecheră idee !

0 0
forever_young_ pe 18 Mai 2020 17:28
REUSIT !
Un film bun care este bine sa-l vezi cu burta plina sau ceva de rontait in zona ....actiunea din bucatarie este bine jucata de actori iar filmul per general chiar e de vazut si placut !
0 0
sorincoserea pe 10 Februarie 2020 03:48
MIX EMOTIONAL
Un film super, avind toate ingredientele necesare pentru a-l savura!
0 0
user-5e3eaac5466da pe 08 Februarie 2020 14:39
Un film foarte frumos și relaxant! Îl recomand! L-am mai văzut acum ceva timp în urma dar îmi face placere sa ma mai uit!
0 0
ioanaa_ioana pe 02 Iunie 2018 16:03
I-am dat 9 pentru ca are o anumita savoare
Mai sunt si cateva peisaje minunate.

0 0

Spune-ţi părerea despre The Hundred-Foot Journey

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Hundred-Foot Journey
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells