Clipuri exclusive The Secret in Their Eyes. „Este ca un complicat cub Rubik... toată lumea va fi surprinsă la final”

de Gloria Sauciuc în 2 Dec 2015
The Secret in Their Eyes/Secretul se lansează în România pe 4 decembrie, cu o distribuție remarcabilă: Julia Roberts, Chiwetel Ejiofor, Nicole Kidman

Împletind un trecut tragic pe fundalul oraşului Los Angeles, „Secretul” este despre un mister surprinzător care explorează temele personale ale pierderii, trădării și voinţei nestrămutate a unui părinte de a îndrepta un rău profund. O echipă strâns sudată de investigatori FBI formată din Ray (Chiwetel Ejiofor) și Jess (Julia Roberts), alături de procurorul districtual care îi supervizează, Claire (Nicole Kidman), e distrusă când descoperă că fiica adolescentă a lui Jess a fost ucisă în mod brutal și fără vreun motiv aparent. Acum, 13 ani mai târziu, după ce l-a căutat obsesiv pe ucigaș, Ray descoperă, în sfârșit, un nou indiciu despre care e convins că îl va ajuta să rezolve cazul.

Billy Ray și Mark Johnson se cunosc reciproc de zeci de ani, dar niciodată nu au lucrat impreună. Când au văzut thriller-ul argentinian El secreto de sus ojos/Secretul din ochii lor (2009), nici unul dintre ei nu se putea opri din vorbit despre film. „Secretul din ochii lor este spectaculos”, spune Billy, am fost complet doborât de el, am făcut o reverență vecină cu venerația. Apoi Mark m-a întrebat dacă vreau să-l adaptăm. La început am ezitant, pentru că nu vrei să-ţi asumi nimic din ce este atât de mare încât te simți depășit înainte chiar de a începe. Dar am simţit că există o versiune americană a poveştii, care merită spusă din nou şi explorată”.

Iată ce spun actorii despre film

Chiwetel Ejiofor: „Îmi place atunci când descopăr ceva la un personaj la care pot să mă raportez. Dacă pot să îi înțeleg universul său interior și să simt că a fost prezentat într-o manieră care să îl facă un reper universal, și totuși unic și specific. O povestire ca aceasta este mișcătoare și emoționantă și surprinde toate cele trei dimensiuni ale lumii reale, un întreg univers pe care l-a creat. Există o poveste de dragoste pornită din prietenie, genul de poveste de dragoste care se împletește cu principiile morale și cu obligația față de prieteni și familie. Această combinație de aspecte m-a impresionat prima dată când am citit scenariul. Am vrut să mă arunc în poveste cât de repede posibil...”

„Este ca un complicat cub Rubik așteptând să fie rezolvat.

Încă din titlul este evident că toată lumea ascunde ceva, însă filmul livrează asta cu atâta grijă încât toată lumea va fi surprinsă la final” (Julia Roberts)...

Nicole Kidman declară că acțiunea a intrigat-o atunci când a citit pentru prima oară scenariul: „Rareori vezi scenarii care au trei protagoniști și o linie epică atât de puternică. Îl cunosc pe Billy de ceva timp și mi-am dorit să lucrez cu el, iar ideea de a face asta împreună cu Julia și cu Chiwetel mi s-a părut atrăgătoare. Pentru mine postura de scenarist-regizor este cea mai bună combinație. Billy este foarte cooperant și a înțeles filmul, dar are și simțul umorului. Adesea el rescrie sau mai schimbă lucrurile pe aici pe colo după nevoile lui Chiwetel și ale mele. Îi spun profesor Billy pentru că predă scenaristica și cunoaște atâtea despre cinematografie”.

Pentru Julia Roberts esența poveștii este despre evoluția acelor oameni care au fost luați prin surprindere de către propriul destin: „Am fost foarte captivată de către scenariul lui Billy. Nu am ocazia să citesc multe scenarii care să îmi placă și nu lucrez atât de des. Însă am citit asta și mi s-a părut cu adevărat interesant. Billy mi se pare remarcabil ca și actor. Este abordabil și este o adevărată enciclopedie. Întotdeauna are grijă de noi în aceste scenarii fragile pe care le-a creat. Probabil că îi pare rău că cere asta de la noi”, râde ea. „Treisprezece ani înseamnă mult timp”, continuă Julia Roberts „și înseamnă un reminder cu privire la unde eram acum treisprezece ani și la ce schimbări pot avea loc în viața unui om în acest interval, ceea ce este o provocare. Pentru mine a fost o mare șansă de a avea ocazia să joc două personaje aproape total diferite de-a lungul a treisprezece ani. Jess nu este persoana care trebuia să devină, cea pentru care se născuse și pe a cărei viață o anticipase. Ea nu mai este acea persoană, a devenit doar un înveliș, dar nu unul lipsit de conținut. Cred că are un scop foarte clar. Billy și cu mine am vorbit mult despre asta. Eu nu cred că Jess și-a dorit sau s-a așteptat la asta, ci pur și simplu așa au evoluat lucrurile și ea nu a renunțat. Acum, pentru ea a devenit un ritual, în felul în care era cândva familia ei. Este trist, dar fascinant. Este ca un complicat cub Rubik așteptând să fie rezolvat. Încă din titlul este evident că toată lumea ascunde ceva, însă filmul livrează asta cu atâta grijă încât toată lumea va fi surprinsă la final”.

Pentru Alfred Molina, nu există vreo posibilitate de a pune o etichetă pe Secret in Their Eyes. „Aceste descrieri sumare sunt întotdeauna frustrante pentru că există elemente ale unei povești de dragoste, ale unei comedii dar și ale unui film despre parteneri de acțiune în relația dintre Ray și Bumpy”. Cuvântul pe care Molina îl folosește pentru a-și descrie experiența este captivant. „Billy este foarte captivant. El știe exact ce vrea și este rapid. Vine incredibil de bine pregătit, și asta este esențial. El nu știe doar ceea ce vrea, un lucru esențial și care nu este cunoscut de către toți regizorii - însă are și calitatea de a recunoaște când dă peste ceea ce trebuie, și asta imprimă un bun ritm activității. Toată lumea din povestea noastră este puțin nefericită, dar așa e viața, nu? Așa e lumea în care trăim. Dacă aș descoperi vreodată pe cineva care nu are secrete, nu cred că aș avea încredere în el sau în ea”.

Secretul - Story Featurette:

Secretul - I Found Him:

Secretul - It's Your Daughter:

Exploreaza subiecte similare:

Secret in Their Eyes, Julia roberts, Alfred Molina, Chiwetel Ejiofor, Nicole Kidman

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
camichu pe 2 decembrie 2015 11:18
Cum sa fiu surprinsa de un film care este remake...americanii astia strica tot
bogyvaly pe 3 decembrie 2015 12:49
Parerea criticilor spune ca nu se apropie nici de departe de original in ciuda distributiei foarte bune...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells