Chris Pratt despre personajul său din Jurassic World: „Este un erou adevărat”. Interviu exclusiv în România

de Cinemagia în 12 Iun 2015
Jurassic World rulează deja în cinematografele noastre, în format 3D, IMAX, 4DX

Au trecut 22 de ani de la evenimentele din Jurassic Park, iar parcul de distracţii imaginat de vizionarul John Hammond este acum perfect funcţional. Milioane de turişti au venit anual pe Isla Nublar, plătind preţuri piperate pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii readuşi la viaţă de tehnologii revoluţionare, dar în ultima vreme numărul vizitatorilor a scăzut. Pentru a creşte vânzările, Corporaţia Patel comandă realizarea unui nou dinozaur. Comportamentul acestuia îi va uimi pe angajaţii parcului, iar natura va profita curând de ocazie pentru a arăta din nou că nu poate fi controlată de către om...

Universal Pictures și distribuitorul român al filului Jurassic World, Ro Image 2000, au pus a dispoziția cititorilor Cinemagia un interviu cu protagonistul SF-ului, actorul Chris Pratt, aflat acum la al doilea rol principal de la  Gardienii Galaxiei încoace.

Î: Poţi să îţi descrii personajul din Jurassic World?

Chris Pratt: Joc rolul lui Owen Grady. Este un personaj nemilos şi gata mereu de acţiune decisivă. Este un erou adevărat. El este vârful de lance al ştiinţei şi nu numai, lucrând îndeaproape cu dinozaurii prădători şi încercând, în esenţă, să îi dreseze. Lucrând undeva pe insula, el nu suportă modul în care Jurassic World Corporation se poartă cu aceste animale. El are un respect deosebit pentru legile naturii şi se bucură atunci când poate fi altora de folos. Şi nimeni nu a avut mai multă nevoie de el decât atunci când acest dinozaur uriaş scapă şi începe să atace oameni.

Î: Cum ai descrie relaţia personajului tău cu Claire (Bryce Dallas Howard)?
Chris Pratt: Este pentru prima oară când într-un film din seria Jurassic există, cu adevărat, o poveste de dragoste. Claire, jucată de către inconfundabila Bryce Dallas Howard, este frumoasă, atrăgătoare dar şi competitivă. Este o femeie formată în mediul corporatist, fiind un fel de director general. E o femeie care a urcat în ierarhia puterii şi care apreciază lucrul acesta. La ea contează numai produsul final şi succesul comercial. Ea începe orice lucru orientându-se după reacţia publicului consumator, ignorând cu totul binele animalelor. Pe acestea, ea le consideră simple bunuri, iar relaţia cu eroul principal este una dificilă, ca şi în filmele cu Indiana Jones. Există un dialog sarcastic între personajele noastre, ca şi o poveste între noi care a existat şi care nu a mers bine. Nu am putea fi caractere mai nepotrivite, însă publicul simte că personajele noastre sunt atrase unul de celălalt.

Î: Poţi să ne spui ce amintiri ai de la prima vizionare a filmului Jurassic Park, în anii '90?

Chris Pratt: Prima dată am văzut Jurassic Park acum 22 de ani. Nu îmi vine să cred că a trecut atâta timp. Aveam 13 ani şi l-am văzut la cinematograf, chiar în seara premierei. A fost primul film „eveniment” pentru mine. Îmi aduc aminte că îmi doream mult să văd filmul după ce văzusem trailerul. Şi, fiind fan al lui Spielberg şi al filmului The Goonies, chiar şi la vârsta aceea, am început să îl îndrăgesc pe regizor. Mi-a aprins imaginaţia, mie şi întregii mele generaţii, şi nu o să îl uit niciodată.

Î: Ai un număr de scene grozave de acţiune în film, însă există vreuna pe care o reţii în mod particular?

Chris Pratt: Există câteva secvenţe de acţiune foarte la obiect. Mi-ar fi greu să aleg pe una pe care să o consider preferată pentru că sunt atâtea. Una, în mod special, este foarte bună, şi nu aş vrea să fac un spoiler însă pot afirma că odată ce ai văzut-o nu o vei mai uita. Veţi şti la care mă refer. Are de a face cu un personaj numit Zara. Mai multe nu pot spune.

Î: Puteţi descrie jocul într-un film ca acesta, care reprezintă un amestec de live-action şi de efecte vizuale?

Chris Pratt: Atunci când creezi un film ca acesta, parte live-action şi parte animaţie, interacţiunea între un personaj live-action şi un personaj computer-generated variază ca şi formă. Uneori joci un rol pe cont propriu, ceea ce poate fi dificil, sau alteori joci un rol alături de actori costumaţi ca şi dinozauri, şi asta e la fel de greu. Alteori, ai efecte vizuale: animatronice, pentru mine sunt opţiunea preferată deoarece ai pe acest dinozaur mare şi frumos chiar aici. Există aici, este concret, respiră şi poţi să ai o reacţie la prezenţa lui. Chiar depinde de ce este pregătit pe platou, de ce fel de lentilă este folosită, dacă este un cadru în mişcare sau nu. Este ceva care variază de la cadru la cadru.

Î: Ai vreun dinozaur preferat?

Chris Pratt: Dinozaurii mei preferaţi, chiar înainte de a deveni actor şi de a juca alături de ei în film sunt velociraptorii, cei care atacă în haite. Ei sunt foarte inteligenţi, şi încă de la primul monolog al lui Sam Neill cu băieţelul care ţine gheara de velociraptor (din Jurassic Park) , în care spune “te vor tăia acolo şi acolo, îţi vor mânca organele în timp ce vei fi încă în viaţă”, încă de acolo au devenit dinozaurii mei preferaţi.

Exploreaza subiecte similare:

Jurassic World, Chris Pratt

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Manusa pe 12 iunie 2015 18:50
Intr-adevar un adevarat erou, dar mai este un erou pe care nu il dezvalui, va fi o surpriza pe final de film. Este un film bun, exact la ce m-am asteptat, iar daca e sa fac o comparatie cu celalalte filme........este la fel de bun.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells