Ben Affleck, personaj cu autism în „The Accountant: Cifre periculoase”

de Cinemagia în 26 Oct 2016
O producţie Warner Bros. Pictures, thrillerul „The Accountant: Cifre periculoase” are premiera în cinematografele din ţară pe 28 octombrie

Câştigător a două premii Oscar, actorul Ben Affleck („Batman vs. Superman: Zorii Dreptăţii”) este Christian Wolff, un savant matematician care are o relaţie mai bună cu numerele decât cu oamenii, în acţiunea regizată de Gavin O’Connor „The Accountant: Cifre periculoase”.

Christian ţine contabilitatea unora dintre cele mai periculoase organizaţii criminale din lume. În momentul în care autorităţile ajung pe urmele lui, acesta îşi oferă serviciile unui client legitim: o companie de robotică în al cărui bilanţ apar discrepanţe de milioane de dolari. Lupta pentru supravieţuire începe atunci când Chstistian descoperă neregulile financiare din firmă.

Iată, în continuare, un interviu cu Ben Affleck, pus la dispoziția cititorilor Cinemagia de către distribuitorul filmului.

Întrebare: Ben, interpretezi un personaj unic într-un film cu o poveste unică. Ce ţi-a plăcut cel mai mult la acest proiect?

Ben Affleck: Am acceptat proiectul pentru că urma să fie regizat de Gavin O’Connor şi pentru că are un subiect neobişnuit. Crezi că vei primi un gen de film, când, de fapt, vei vedea ceva mult mai deştept, interesant şi provocator, o poveste cu rezonanţă despre oameni diferiţi şi ce abilităţi au. Filmul este despre cum încercăm să ne protejăm copiii de rău şi în unele ocazii, cum le facem mai mult rău în acest proces. Asta m-a interesat cel mai mult.

Întrebare: Care a fost cea mai mare provocare pentru tine în interpretarea unui personaj cu autism?

Ben Affleck: A fost un rol foarte dificil şi a fost necesară multă documentare doar pentru a integra personajul în viaţa reală şi a ne asigura că e mai mult decât o versiune imaginată despre cum ar arăta un astfel de personaj. Eu şi Gavin am petrecut timp în locuri dedicate, vorbind cu aceşti oameni despre tabieturile lor cotidiene şi ce fel de film le-ar plăcea să vadă cu personaje care au autism. Am avut parte de conversaţii foarte amuzante şi pline de optimism. Am fost emoţionat şi am vrut să onorez acest aspect pentru că sunt de părere că umorul este o formă foarte puternică de inteligenţă.

Deci, a fost un proces de cunoaştere al oamenilor, de observare şi analiză pentru că ultimul lucru pe care ni l-am fi dorit ar fi fost să caricaturizăm sau să schiţăm doar subiectul. Am vrut să ne asigurăm că facem ceva rupt din realitate.

Întrebare: Cum ţi s-a părut dinamica tată-fiu din film, ţinând cont de faptul că şi tu eşti tată?

Ben Affleck: Aceasta mi s-a părut cea mai emoţionantă parte a poveştii şi m-a sensibilizat. Ca părinte, mă confrunt cu aceleaşi dileme cu care se confruntă toţi părinţii. Cum să îţi creşti corect copiii? Ce e bine să îi înveţi? Există momente de răscruce în viaţă pentru care părinţii pot lua decizii diferite. Toţi ne dăm silinţa şi toţi greşim. Totul din cauză că atunci când avem copii, dintr-odată ceea ce ai în suflet se materializează şi devii vulnerabil. 

Teama de vulnerabilitatea propriului copil este foarte puternică şi acesta este motivul pentru care personajul tatălui este atât de interesant. E un tip care din dragoste, compasiune şi teamă pentru fiul său, ajunge să îşi bruscheze şi chiar să abuzele de aceasta. Aici apare o întrebare: care este cel mai potrivit mod de a gestiona emoţiile intense pe care le avem ca părinţi? Nu e uşor deloc. 

Întrebare: După preluarea rolului ca Batman, ai simţit nevoia să creezi personaje mai complexe ca Wolff sau cel care urmează în „Live By Night”, filmul regizat de tine?

Ben Affleck: Nu mă consider mare strateg în ceea ce priveşte felul în care ar trebui să arate cariera mea. Mă implic în proiecte care îmi trezesc interesul şi mă emoţionează, lucru ce aduce cu sine variaţia. Trebuie să fie foarte plictisitor să faci acelaşi gen de personaj la nesfârşit, iar eu mă simt norocos că am avut ocazia să fac cele 3 filme, total diferite între ele. Mă ţin în priză şi concentrat să-mi dau toată silinţa.

Întrebare: Ce primeşti ca regizor diferit de ceea ce primeşti ca actor?

Ben Affleck: Filmele înseamnă regie. Ca actor, am înţeles asta până la urmă (râde). Deci, când lucrezi cu un regizor, te urci în barca lui şi mergi în direcţia indicată, iar treaba mea este să fiu creativ şi să-mi expun ideile în timp ce împlinesc viziunea regizorului. Partea plăcută la actorie este că dacă se prăbuşeşte platoul, pot să mă retrag în rulota mea liniştit şi să mă întorc când totul se rezolvă. Sunt multe probleme care nu intră în atribuţiile mele. E un aspect plăcut.  

Întrebare: Ai găsit asemănări între Christian Wolff şi Bruce Wayne?

Ben Affleck: Aceeaşi barbă… după cum se vede (râde). Dacă te străduieşti foarte mult, poţi face paralele între multe calităţi. Dar Christian este foarte diferit, un personaj unic şi un film unic.  

Întrebare: Cine crezi că ar câştiga într-o confruntare directă?

Ben Affleck: Nu m-am gândit la această confruntare. Nu m-am gândit decât cum să îl bat pe Jason Bourne (râde).

Exploreaza subiecte similare:

The Accountant

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells