Beauty and the Beast - cele mai mari încasări, în Statele Unite, pe segmentul său de rating

de Cristina Grigore în 10 Mai 2017
Filmul a depăşit încasările record ale lui Finding Dory - 486,3 milioane de dolari în Statele Unite şi 1,029 miliarde internaţional

Chiar dacă în unele teritorii de pe Glob relansarea live-action a poveştii cu Frumoasa şi Bestia a primit un rating ceva mai restrictiv – din cauza controversatei scene gay dintre Gaston şi camaradul său LeFou – filmul a avut un succes covârşitor în rest. A doborât recent un record notabil şi a devenit, în Statele Unite, pelicula cu cele mai mari încasări pe segmentul de rating PG ("parental guidance" - echivalentul românesc al lui AP-12; filmele pot fi văzute de copii cu vârsta de până la 12 ani numai cu acordul sau împreună cu părinţii sau familia).

Potrivit BoxOfficeMojo.com, recordul a fost deţinut până acum de animaţia Finding Dory (la noi cu rating-ul AG-audienţă generală) cu încasări domestice (SUA) de 486,3 milioane de dolari şi 1,029 miliarde internaţional.

Beauty and the Beast a trecut pe 7 mai de 488 milioane şi 1,187 miliarde internaţional. Topul cinci al filmelor de rating PG de pe teritoriul nord-american este completat de Star Wars: Episode I — The Phantom Menace ($474.5 milioane), clasificat N-15 la noi (nerecomandat sub 15 ani).

Urmează Star Wars: Episode IV — A New Hope ($461 milioane) şi Shrek 2 ($441.2 milioane), clasificat AG/Audienţă Generală la noi, nefiind necesar acordul părinţilor.

Succesul uriaş al acestei producţii din seria adaptărilor live-action a Disney a stârnit comentarii legate de un posibil sequel. Dan Stevens, interpretul Bestiei, s-a arătat interesat, la fel şi Emma Watson (Belle). Preşedintele departamentului de producţie al Disney, Sean Bailey, a declarat însă că nu există planuri pentru un sequel, dar că este posibil să se meargă mai departe cu un spin-off sau un prequel.

Exploreaza subiecte similare:

Beauty and the Beast, Finding Dory

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells