Batman v Superman: Dawn of Justice, încasări impresionante la box office

de Cristina Grigore în 28 Mar 2016
Încleştarea celor mai iubiţi dintre supereroi s-a lăsat cu sume mari de bani în cinematografele din întreaga lume

Lansarea unuia dintre cele mai aşteptate filme ale anului a avut loc în acest sfârşit de săpămână, cu cifre record pentru luna martie. În Statele Unite acesta a obţinut 170,1 milioane de dolari încasări, devansând astfel reuşita lui The Hunger Games (lansare de 152,2 milioane de dolari). Filmul a întrecut şi încasările lui Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2, care, în 2011, devenea cea mai de succes lansare a Warner Bros.

Pelicula a dominat şi box office-ul celorlalte mari pieţe de film (China, Japonia, Mexic), încasările internaţionale ajungând, potrivit BoxOfficeMojo.com, la 424,1 milioane de dolari (la un buget de 250 de milioane, totuşi) – sumă ce o poziţionează pe locul cinci în topul celor mai de succes pelicule.

Cu supra încasările lui Dawn of Justice, debutul lui My Big Fat Greek Wedding 2 a trecut aproape neobservat. Filmul a intrat în top pe locul trei, cu încasări de 18,1 milioane de dolari, exact cât bugetul de producţie.

Zootopia trece pe locul doi (23,1 milioane de dolari), iar topul cinci este completat de Miracles from Heaven, o dramă cu Jennifer Garner (9,5 milioane) şi The Divergent Series: Allegiant (9,5 milioane de dolari).

Exploreaza subiecte similare:

Batman V Superman: Dawn of Justice, My Big Fat Greek Wedding 2, Zootopia, Miracles from Heaven, The Divergent Series: Allegiant

Alte știri din cinema

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Chris Hemsworth despre rolul din Furiosa: Saga Mad Max: ”Este un vis devenit realitate”

Chris Hemsworth îl interpretează pe Dementus, personajul principal negativ din ceea ce se anunță a fi un spectacol cinematografic de neratat

Părerea ta

Spune-ţi părerea
camaleonii pe 28 martie 2016 13:15
Incasari impresionante si totusi nu prea. Daca te gandesti ca Deadpool - un supererou de care 90% dintre oameni nu au auzit pana cand nu s-a anuntat filmul a strans peste 130 de milioane in weekend-ul de debut, iar Batman si Superman - 2 dintre cei mai celebri supereroi din intreaga lume au depasit incasarile lui Deadpool cu 40 de milioane stai si te intrebi daca ceva nu este in regula.
Sa nu uitam si un alt aspect. Filmarile au inceput in 2013, s-au terminat in 2014, avand timp la dispozitie de pre productie de aproape 2 ani. 2 ani, si "reusesti performanta" sa ai atatea recenzii nefavorabile sigur este ceva gresit in abordarea filmului.
Daca Nolan a reusit cu TDKR 160 de milioane in weekend-ul de debut, fara a beneficia de 3D la pretul biletelor, fara a-l avea pe Superman alaturi, si bineinteles cu tragedia ce s-a intamplat intr-un cinematograf din America, raspunsul este unul despre de clar...pentru Zack Snyder scaunul de regizor in aceste filme este o palarie mult prea mare.

mihnea_aspru95 pe 28 martie 2016 15:13
Pai din start cand aud Christopher Nolan (eu merg la film, cred ca asa face si majoritatea). Chris Nolan este cel mai BUN regizor dupa 2000 (parerea mea acum). Steven Spielberg nu prea mai face filme MAGNIFICE. Doar Martin Scorsese (cu filmul SILENCE care va aparea anul asta) si James Cameron (AVATAR 2, de-abia astept) au ramas din vechea generatie care mai fac filme MIND-BLOWING.
florinteo pe 4 aprilie 2016 14:28
@camaleonii, asta pentru ca oamenii nu au mai avut deadpool pana acum, batman si superman au mai fost, este logic ca oamenii mai vor si ceva diferit din cand in cand, a fost alta reteta acolo, de asta nici nu trebuie sa comparam box-office-ul intre filme cu retete diferite. dintre bvs si deadpool aleg oricand bvs . dar m-am dus la amandoua filme si mi-au placut amandoua. asta cu box-office-ul este daca oamenii au chef sa vada sau nu un film, sunt alte considerente pe care oamenii le iau in calcul.dar sumele vehiculate nu reprezinta o scara de clasificare a cat de bun este un film ci doar la cine a avut priza tinand seama de circumstante.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells