Avenue 5 satirizează prezentul prin prisma viitorului, spune Josh Gad

de Cinemagia în 27 Ian 2020
Iată un interviu cu Josh Gad și Suzy Nakamura, doi dintre pasagerii navei spațiale turistice conduse de personajul lui Hugh Laurie

Luni, 27 ianuarie, de la ora  21:00, HBO difuzează un nou episod din serialul SF Avenue 5Josh Gad (Herman Judd) și Suzy Nakamura (Iris Kimura) sunt două dintre personajele acestui serial cu acțiunea plasată la bordul unei nave spațiale turistice, ce se defectează în plină călătorie. 

Josh Gad joacă rolul unui miliardar, în realitate un escroc, o reflecție a numeroșilor antreprenori din secolul 20 care vor să vândă un produs înainte de a crea ceva care merită vândut. Despre personajul lui Suzy Nakamura, oamenii ar putea să creadă, în mod eronat, că este un robot. Iată, mai jos, un interviu cu cei doi actori, pus la dispoziția cititorilor Cinemagia de către HBO România

Ce v-a atras la serial?

JG: Într-un moment în care simți că ai văzut și auzit tot, Avenue 5 este absolut unic. Pentru mine a fost ocazia de a lucra cu unul dintre maeștrii satirei în viață, Armando Iannucci, și un adevărat dar să interpretez un personaj atât de dement, dar înrădăcinat în realitate cum este Herman Judd, care reprezintă antreprenorul caracteristic secolului 21. Există ceva foarte atrăgător la satirizarea acestui arhetip - Elizabeth Holmes sau Billy McFarland de la Fyre Festival - în acest moment.

SN: Oricine activează în lumea comediei i-ar spune „da” lui Armando Iannucci. Am fost atrasă de Iris pentru că nu mai văzusem pe nimeni ca ea la televizor și tânjeam să fac parte din asta. E un alt tip de comedie de situație. Duce lucrurile la un alt nivel prin faptul că are loc în spațiu. Așa crești mizele!

Cum a fost să lucrați cu Armando Iannucci?

JG: Nu știam la ce să mă aștept. Mă așteptam la un masterclass absolut în comedie și chiar de asta am avut parte, dar și mult peste asta. Trebuie să ai așteptări mari de la un om precum Armando, care nu doar a creat unul dintre cele mai bune show-uri TV din istorie (Veep), dar și unul dintre cele mai sclipitoare și mai amuzante satire cinematografice ale deceniului - The Death of Stalin. Cred că are această abilitate stranie de a se uita sub preșuri sub care nu se uită nimeni și să găsească anumite adevăruri despre omenire pe care alții nu reușesc să le vadă. De obicei în televiziune sau în film nu prea ai ocazia de a face repetiții, deci acest proces de repetiții care să fie legat incredibil de bine de dezvoltarea unei serii este diferit de orice alt proiect din care am făcut parte.

SN: M-am simțit onorată să fac parte din acest proces care este o adevărată colaborare. De obicei actorii sunt angajați ultimii. E ceva de genul: iată scenariul, apoi ești pe platouri și spui cuvintele de pe pagină. Aici, procesul de repetiții a ajutat la fluidizarea programului de filmări pentru că orice potențiale probleme sau obstacole erau rezolvate pân când ajungeam pe platouri. La un nivel personal, Armando este o prezență foarte calmantă. E atât de capabil și îți poți pune toată încrederea în el. E mereu optimist. Ca un Yoda comic. Nu-i spune că am zis asta, nu sună a compliment. Dar e un maestru Jedi. Orice face el îmbogățește experiența, niciodată nu o devalorizează.

Î: Cum este acest show diferit de restul creațiilor lui Armando?

JG: Atunci când am pornit la drum cu procesul, ne-a spus: „Vreau ca toată lumea să știe că nu facem science fiction”. Și centrul serialului este umanitatea, într-o bulă; e un show despre deteriorarea structurilor sociale, degradarea sistemului de clase sociale, deteriorarea birocrației și, într-o anumită măsură, a guvernării. Partea sclipitoare la proiect este că nu satirizează viitorul, satirizează prezentul prin prisma viitorului. Cred că e un mod fascinant de a ne uita la evenimente curente fără a face același lucru pe care mulți îl fac: pentru a crea satiră, mai ales într-o lume ca a noastră în care evenimentele curente sunt aproape atât de nebunești încât sunt dincolo de reproș. Asta face ca proiectul să fie special.

SN: Nu vom putea evita comparații cu Veep sau cu alte seriale care se petrec în spațiu, dar show-ul nostru e diferit, unic, și cred că odată ce trecem peste aceste comparații, oamenii vor putea să vadă ce a creat Armando aici. E cu adevărat incitant.

Ce ne puteți spune despre personajele voastre?

JG: Herman Judd este o reflecție asupra numeroșilor antreprenori din secolul 20 care vor să vândă un produs înainte de a crea un produs care merită vândut. Este cineva care are un rol de adult probabil înainte de a fi pregătit pentru acest rol; cineva care clar a beneficiat de pe urma exploatării resurselor propriei familii și e cineva care nu se descurcă bine sub presiune. Cred că este un omagiu pentru arhetipul Billy McFarland. E codependent și are nevoie de cineva ca Iris să-i repare greșelile. Elizabeth Holmes avea aceste helănci create de același tip care crease helăncile lui Steve Jobs. Faptul că Herman are un păr asemănător cu Richard Branson îți spune tot ce ai nevoie să știi despre el. E un escroc. Încearcă să fie ceva ce nu este.

SN: Iris este obsedată de control și ultra-capabilă… Îmi place că este o perfecționistă. Oamenii ar putea să creadă, în mod eronat, că este un robot. Și pentru Iris, poate asta ar fi un compliment. Mereu repară greșelile lui Judd și este pe cale să aibă de-a face cu cea mai mare greșeală văzută de ea. Ce mă fascinează pe mine, ca actor, dar și în viață, este momentul în care oamenii sunt împinși în afara zonei de confort. Ar fi nevoie de un eveniment mare ca Iris să iasă din zona de confort, dar ce se întâmplă în Avenue 5 e destul pentru a duce la acest lucru.

Ați făcut ceva special pentru a vă pregăti rolurile?

SN: Este puțin bazat pe mama mea, care era amuzantă, dar foarte seacă și directă. Țin minte prima oară când am încercat să înjur, i-am spus fratelui meu să „și-o îndese”, iar mama mea a spus: „ei, se spune să ți-o bagi undeva”. Pentru asta am fost „certată”, pentru că am greșit înjurătura. Pentru a mă pregăti pentru rol am vorbit cu niște oameni care lucrează în management de nivel mediu și i-am întrebat: „care e cel mai mare coșmar al tău?” Este vorba de oamenii care nu au puterea de a spune da, dar au puterea de a spune nu. Și asta a fost fascinant pentru mine. Să umanizez pe cineva de acest tip, pentru că îi învinovățim atât de mult atunci când ne spun nu.

JG: M-am uitat și am citit o grămadă de cărți despre acest gen de escroci, dar și despre povești de succes precum Elon Musk și, într-o anumită măsură, Donald Trump, care este versiunea lui proprie a unei povești de succes. Am fost fascinat de averea în zilele noastre și puterea și spiritul de afacerist, ce înseamnă toate acestea și cum cineva care nu e neapărat cel mai deștept poate deveni unul dintre cei mai bogați și plini de succes oameni din lume. Am parcurs o grămadă de conținut care să mă ajute să înțeleg acest tip de personalitate.

Care a fost scena preferată?

JG: Au fost atât de multe care au fost simpatic de filmat. Atât de mult din succesul unui show marca Armando Iannucci este dialogul la foc rapid și am fost binecuvântați să avem acel ritm și tip de dialog pentru care el este notoriu. Suzy e atât de grozavă cu replici scurte și sarcastice; este ca un semn de exclamare pentru mine, un punct și virgulă. Există câteva scene, pe măsură ce seria avansează pe care abia aștept ca publicul să le vadă, pentru că n-ai cum să știi încotro se îndreaptă. E ca o comedie care începe în ultimul act al filmului Titanic. Există multe lucruri șocante și neașteptate în serial. E ca Breaking Bad în spațiu.

SN: Dar mult mai amuzant de-atât! Habar n-aveam încotro se îndreaptă serialul. Citeam fiecare scenariu înainte să lucrăm la episod și eram luați prin surprindere. Nu știam cum va arăta toată seria înainte să începem și exista un element de spontaneitate în asta. Dar, de asemenea, nu știu dacă Armando știa. Probabil știa, dar nu împărtășea cu noi! Atunci când am terminat, eu am avut o reacție de tip „oh, Dumnezeule!”

Exploreaza subiecte similare:

Avenue 5, Josh Gad, Suzy Nakamura

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
hanganut20 pe 28 ianuarie 2020 16:32
Când l-am găsit pe dr. Ogume, care locuiește în Turcia, am avut nevoie disperată de a-mi readuce fostul iubit. M-a lăsat pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în situație. Doar m-a aruncat după 3 ani fără nicio explicație. L-am contactat pe dr. Ogume prin contactul său și mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă ajute și am făcut ceea ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce dorea, a aruncat o vrajă de dragoste care să ne ajute să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, prietenul meu a început să-mi trimită mesaje din nou și m-a simțit oribil pentru ceea ce mi-a trecut. El a spus că eu sunt cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis pentru mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat Dr. Ogume, partenerul meu este foarte stabil, credincios și mai aproape de mine decât înainte. Recomand pe dr. Ogume oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogumenspellcaster@gmail.com. îl puteți contacta pentru oricare dintre următoarele probleme:
1) Vraji de dragoste
2) Vraji de dragoste pierdute
3) Vraji de divor?
4) Vraji de casatorie
5) Vraja de legare.
6) Vraji de rupere
7) Alunga un iubit trecut
8.) Dori?i sa va promova?i în vraja dvs. de birou / Loterie
9) dori?i sa va satisface?i iubitul
Contacta?i acest om grozav daca ave?i vreo problema pentru o solu?ie de durata
ogumenspellcaster@gmail.com

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells