Avatar 2 conduce în topul de Anul Nou, cu încasări pe plan global de 1,38 miliarde de dolari

de Gloria Sauciuc în 2 Ian 2023
Avatar: The Way of Water este pe locul cincisprezece în topul tuturor timpurilor

Publicul a ales să facă, chiar la debutul lui 2023, o excursie pe Pandora, ceea ce a făcut ca Avatar: The Way of Water al lui James Cameron să continue să domine box-office-ul sărbătorilor de iarnă, scrie Variety.

Ambițios și foarte costisitor, filmul de aventuri SF a fost în pregătire timp de ani întregi, ratând mai multe posibile date ale premierei pe măsură ce regizorul a căutat modul cel mai potrivit de a adăuga un nou capitol poveștii sale, în care o rasă extraterestră luptă împotriva invadatorilor.

Regizorul a reușit să creeze noi tehnologii ce să îi permită să surprindă scene subacvatice, și se pare că așteptarea a meritat. Avatar: The Way of Water a adus încasări de 63,4 milioane de dolari în Statele Unite în weekendul Anului Nou, și există așteptări că va mai aduce încă 82,4 milioane în zilele de vacanță ce urmează Revelionului, mai scrie Variety.

Deocamdată, filmul a adus 421,6 milioane de dolari în Statele Unite și 956,9 milioane de dolari pe plan global, încasările totale ridicându-se la circa 1,38 miliarde de dolari.

Continuarea la Avatar este pe locul cincisprezece în topul tuturor timpurilor, imediat după Black Panther, dar înaintea lui Harry Potter and the Deathly Hallows Partea 2.

Totuși, filmul vine într-un context comercial destul de rarefiat. Avatar: The Way of Water este, în esență, cam opțiune pentru publicul american de Anul Nou.

Exploreaza subiecte similare:

Avatar: The Way of Water

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells