Anul 2024 promite o revenire în forță a filmului de acțiune. Iată ce titluri cu potențial vin!

de Gloria Sauciuc în 18 Mar 2024
2024 ar putea fi cel mai bun an pentru filmele de acțiune din ultima decadă

Anul 2024 are potențialul de a repune pe drumul cel bun unul dintre cele mai vechi genuri din istoria cinematografiei, filmul de acțiune, scrie MovieWeb. Cu noi filme din francizele MCU și Mad Max gata de lansare, plus filme independente, 2024 va fi un an puternic pentru genul de acțiune.

Filme precum Monkey Man (lansare în România pe 5 aprilie), Furiosa: A Mad Max Saga (24 aprilie), The Fall Guy (26 aprilie) au generat deja valuri de entuziasm și recenzii pozitive, cu interpretări memorabile din partea distribuției, mai scrie MovieWeb.

2023 a fost un an sub așteptări pentru genul de acțiune. Excelentele John Wick: Chapter 4 și Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One nu au putut singure să țină pe umeri un an cu filme de acțiune slabe. Mult așteptatele Fast X (56% cronici pozitive pe RottenTomatoes) și Indiana Jones and the Dial of Destiny (70% cronici pozitive pe RottenTomatoes) nu au lăsat o amprentă semnificativă la box office. Chiar și noile francize și povești independente, precum Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (ce a dat chix la box office) și The Killer al lui David Fincher, au fost sub așteptări pentru mulți.

Din fericire, multe dintre marile francize - precum Mad Max, Ghostbusters și MCU - se întorc. În plus, există zeci de filme de acțiune independente și de sine stătătoare ce să entuziasmeze publicul în noul an. 2024 ar putea fi și o oportunitate pentru francizele cu buget mare de a se pune pe picioare după declinul din ultimii ani, mai notează MovieWeb.

Cea mai mare lansare din 2024 pentru mulți este Deadpool & Wolverine, ce va vedea mult așteptatul parteneriat pe ecran al personajelor iconice ale lui Ryan Reynolds și Hugh Jackman. Deadpool a fost inima filmelor X-Men din ultimii ani, menținând în viață universul X-Men al FOX după declinul ce a urmat după X2. Dacă adăugăm și revenirea pe ecrane a lui Wolverine, care a fost văzut ultima dată în Logan, filmul lui James Mangold ce a redefinit genul, atunci suntem în consonanță cu miile de fani care speră că Deadpool și Wolverine pot contribui la repunerea pe drumul cel bun a Universului Cinematografic Marvel.

2024 aduce și mult așteptatul prequel al unuia dintre cele mai mari filme de acțiune ale secolului XXI, Furiosa: A Mad Max Saga. În 2015, Mad Max: Fury Road l-a văzut pe George Miller revenind la franciză după o absență de 30 de ani și luând acasă șase premii Oscar pentru munca sa. Furiosa: A Mad Max Saga a fost confirmat în octombrie 2020 și a cunoscut numeroase amânări în ultimii patru ani. Cu toate acestea, lansarea sa se apropie cu pași repezi, iar publicul abia așteaptă să îl vadă pe George Miller readucând pe marele ecran franciza post-apocaliptică iconică.

Alte câteva francize vor lansa noi titluri în 2024. Kung Fu Panda 4 a fost lansat recent, cu Jack Black revenind în rolul de voce al simpaticului Po. O cronică a filmului, aici. Ghostbusters: Frozen Empire aduce, de asemenea, fețe vechi pentru cel de-al cincilea film din franciză. Kingdom of the Planet of the Apes ajunge, de asemenea, în cinematografe în luna mai și marchează cel de-al patrulea film din franciza rebotezată. Filmul este, de asemenea, începutul unei noi trilogii plasate la 300 de ani după povestea lui Caesar.

2024 este plin de filme de acțiune independente și de animație

În timp ce există o mulțime de francize majore care vor energiza publicul în 2024, adevăratele vedete ale genului de acțiune vor veni sub forma unor filme independente și de sine stătătoare, scrie MovieWeb. În ultimii ani, cascadorii au început să primească recunoașterea pe care o merită. La ediția din acest an a Premiilor Oscar, Ryan Gosling și Emily Blunt au celebrat într-un număr special comunitatea cascadorilor, cei doi fiind aleși pentru că sunt distribuiți în noul film The Fall Guy. Ryan Gosling joacă rolul unui cascador, iar Emily Blunt îl interpretează pe regizor, care este nevoit să plece într-o misiune periculoasă pentru a-l salva pe protagonistul filmului (interpretat de Aaron Taylor-Johnson). Acest remake al unui îndrăgit serial de acțiune din anii '80 este o scrisoare de dragoste pentru comunitatea cascadorilor, iar primele recenzii au lăudat The Fall Guy, ce a obținut un procentaj solid de 90% pe Rotten Tomatoes.

După imensul succes al filmului Everything Everywhere All at Once, Studio A24 se implică anul acesta și mai mult în genul de acțiune, cu Civil War, iar proiectul va fi semnat de regizorul Alex Garland. Războiul civil este plasat într-o Americă a viitorului distopic, unde o echipă de jurnaliști de război aleargă cu disperare să ajungă la Washington DC înainte ca facțiunile rebele să atace Casa Albă. Filmul o are în rolul principal pe Kirsten Dunst, cu Jesse Plemons în rolul unui soldat și Nick Offerman în rolul președintelui.

Cel mai recent titlu la filmografia din ce în ce mai ciudată a lui Nicolas Cage îl vede pe actor revenind la genul de acțiune (dar nu pentru un nou film National Treasure, ci pentru Arcadian). Filmul, semnat de Benjamin Brewer, îl are pe Paul, interpretat de Nic Cage, în ipostaza de a-și conduce fiii gemeni într-o luptă împotriva creaturilor nocturne care au decimat viața pe Pământ. Filmul a avut premiera și în cadrul SXSW și se mândrește cu un scor impecabil de 100% pe Rotten Tomatoes - un record absolut pentru Nic Cage. Cage a discutat cu Den of Geek despre conceptul orientat spre familie al filmului la SXSW, spunând: „Nu ar fi interesant dacă acest mic nucleu de familie s-ar confrunta cu un mediu post-apocaliptic și cu o specie în evoluție care era acolo pentru a ne extermina?”.

Lista de filme de acțiune din acest an are potențialul de a salva francize și de a fi cele mai bune din istoria recentă.

Exploreaza subiecte similare:

Monkey Man, Furiosa: A Mad Max Saga, The Fall Guy, Ghostbusters: Frozen Empire, Deadpool & Wolverine, Kung Fu Panda 4, Kingdom of the Planet of the Apes, Civil War, Arcadian

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells