Kung Fu Panda 4. Câteodată ajunge doar o inimă mare ca să învingi

de Gloria Sauciuc în 11 Mar 2024
Primele trei filme Kung Fu Panda pot fi urmările pe platformele de streaming, iar Kung Fu Panda 4 poate fi văzut din 15 martie la cinema

Din 15 martie putem vedea pe marile ecrane cel de-al patrulea episod al îndrăgitei francize DreamWorks Kung Fu Panda. În acest nou episod, Po (Jack Black) este anunțat de maestrul Shifu (Dustin Hoffman) că nu va mai fi Războinicul Dragon, ci va înainta în grad și va deveni liderul spiritual al Văii Păcii, prin urmare trebuie să își aleagă un succesor. Acest lucru este curând întrerupt de un nou antagonist, Cameleonul (Viola Davis), o vrăjitoare care își schimbă forma și care absoarbe „kung fu”-ul fiecărui răufăcător. Mâncatul tăițeilor va trebui să mai aștepte...

Multe sunt momentele de pe parcursul filmului în care punem la îndoială temeiul titlului pe care îl are Po, acela de „Războinicul Dragon al Văii Păcii”. Fizicul nu îl ajută pe rubicondul panda și, în plus, îi lipsește disciplina. Și mai multe sunt momentele în care entuziasmul și naivitatea lui îl apropie de un copil, contrar așteptărilor pe care îl au de la el celelalte personaje, dar și noi, spectatorii. Cu toate acestea, Po e plin de inefabil - cu o inimă uriașă, percepe ceea ce scapă înțelegerii celor mai mulți dintre noi, anume: „nu poti vedea bine decat cu inima. Esențialul e invizibil pentru ochi”, ca să parafrazăm celebra replică din Micul prinț. Po ne învață că uneori îți trebuie doar o inimă mare ca să poți învinge...

Alegându-și, contrar oricărei logici, un partener ca vicleana hoață ninja Zhen (voce Awkwafina), o vulpe cu multe secrete, pentru că vede în ea un suflet bun, Po pleacă să o înfrunte pe vrăjitoarea Cameleon pentru a proteja Valea Păcii de ghearele ei reptiliene. Acest duo improbabil trece prin multe împreună, iar spectatorii vor descoperi, alături de Po, că eroii pot fi găsiți în cele mai neașteptate locuri.

Cât privește principalul villain al filmului, luptătoarea cameleon, realizatorii au dovedit cam mult avânt în a o face înfricoșătoare. Poate asta oferă un bun moment părinților de a discuta cu copiii despre ce îi sperie, și că un personaj înspăimântător e doar un construct fictiv, că dispare odată ce ai închis o carte sau televizorul. Faptul că se metamorfozează în alte creaturi, mai oferă părinților ocazia de a discuta despre sensul cuvântului cameleonic.

Păunul era, în Kung Fu Panda 2 (2011), un luptător desăvârşit şi un inventator, el descoperind muniţia şi creând arme în China antică faţă de care niciun luptător kung fu nu avea vreo şansă. Villainul din acest al patrulea film îi seamănă prin aparența fragilă și forța letală - operează cu forțe oculte, fiind capabil să fure „,kung fu-ul” celor mai puternici maeștri care au existat vreodată, și pe care i-am văzut în acțiune în anterioarele filme Kung Fu Panda, readucându-i la viață, apoi lăsându-i fără esența lor spirituală.

Aventurile prin care trec cei doi eroi în drumul până la fortăreața cameleonului te prind cu totul, la fel și secvențele de luptă, o înșiruire captivantă și creativă de scheme dificile de kung fu. Scenografia și coregrafia demonstrează și ele studierea de către realizatori a artei și arhitecturii chineze și a filmelor wuxia. Pe de altă parte, imaginile calde ale naturii, precum florile de cireș care cad, contrastează cu adâncurile reci ale centrului de „operațiuni” ale cameleonului.

La final îi vedem la antrenamente pe cei cinci ucenici ai Maestrului Shifu (Dustin Hoffman), „Cei cinci furioși”: Tigresa, Vipera, Maimuța, Cocorul și Călugărița, transmițând mai departe arta kung fu-ului viitorului Războinic Dragon.

Primele trei filme Kung Fu Panda pot fi urmările pe platformele de streaming Netflix și SkyShowtime, iar Kung Fu Panda 4 poate fi văzut din 15 martie pe marile ecrane.

Exploreaza subiecte similare:

Kung Fu Panda 4

Alte știri din cinema

Munch: Dragoste, fantome și vampiri nobili - Un portret autentic al unui artist complex

O privire detaliată asupra vieții și operei artistului norvegian Edvard Munch.

Meryl Streep, rendez-vous la Cannes: ”Cele mai mari staruri din lume sunt femei acum. Deși, probabil, Tom Cruise le întrece”

Legendara actriță Meryl Streep a participat miercuri la o discuție de o oră în cadrul festivalului de film de la Cannes, la o zi după ce a primit Palme d'Or-ul onorific pentru întreaga sa carieră.

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells