Andi Vasluianu spune că filmul Hawaii ține de realismul magic

de Gloria Sauciuc în 14 Nov 2017
Filmul este distribuit de Ro Image 2000 și se va lansa în cinematografele din România pe 17 noiembrie 2017

Regizorul Jesús del Cerro ne prezintă, din 17 noiembrie, filmul  Hawaii, plasat în România anului 1988, o poveste despre cum să ajungi la o moștenire de 3 milioane de dolari într-o vreme când un singur dolar deținut în casă era motiv să-ți pierzi libertatea pe viață.

Andi Vasluianu ar încadra filmul Hawaii în realismul magic şi face referire la alte trei producţii care tratează o perioadă sumbră în cheie magică. „Mă gândesc la Good Bye Lenin! Filmul nostru e în zona aceea. Nu e un film cenunşiu. E în direcţia Train de vie sau La vida es bella”.

Filmul e plasat în România anului 1988. Andrei (Dragoş Bucur), taximetrist, află că a moştenit 3 milioane de dolari de la unchiul din Hawaii. Însă, odată intraţi în ţară, banii ar deveni proprietatea statului român. Soluţia ar fi ca Andrei să meargă peste ocean, după moştenire. Dar să treci legal graniţele Republicii Socialiste România e la fel de improbabil ca îmbogăţirea peste noapte. Numai o idee ieşită din comun ar putea salva situaţia. Idee care nu întârzie să apară...

„Deși e plasat în România anului 1988, nu e un film cenunşiu” (Andi Vasluianu)...

Taximetristul Andrei va încerca așadar  să găsească metodele „neoficiale” prin care să intre în posesia moştenirii. Asta îl pune în vizorul securistului jucat de Andi Vasluianu, care se ocupă cu prinderea celor ce vor să fugă din ţară şi cu urmărirea celor care au legătură cu străinătatea.

Andi Vasluianu spune despre personajul său că este „cel care pune beţe în roate eroilor. Este un ofiţer de securitate, care se ocupă cu prinderea celor care vor să fugă din ţară şi cu urmărirea celor care aveau legătură cu străinătatea”.

Legat de modul în care se raportează la perioada comunistă, Andi Vasluianu declară:

„Aveam vreo 15 ani şi jumătate la Revoluţie. Ştiu destul de multe lucruri despre acea perioadă, însă am o perspectivă romanţată. Era bizar că luam pâine pe cartelă. Chiar copil fiind mi se părea bizar, însă ne amuzam când se oprea lumina în bloc. Mâncam prăjitura Excelent, avea cremă şi blat în straturi verticale. Excelent şi Amandine, acestea erau prăjiturile din toate cofetăriile. Tata asculta tot timpul Europa Liberă, înţelegeam problemele şi bancurile din acea perioadă. Nu am întâlnit, însă, face to face un ofiţer de securitate în vremea aceea, dar am citit nişte documente de la CNSAS din acea perioadă, filmări cu interogatorii”.

Legat de faptul că are un personaj negativ, Andi Vasluianu spune că a încercat să trateze personajul „la antipod”. „Eu încerc să fiu foarte şarmant, ca să placi personajul. În plus, îmi povestea tata că securiştii erau inteligenţi şi pontoşi”...

Exploreaza subiecte similare:

hawaii, Jesús del Cerro, Dragoş Bucur, Andi Vasluianu, Good Bye Lenin!, Train de vie

Alte știri din cinema

The Batman va începe producţia la jumătatea lui 2019

O primă variantă a scenariului a fost finalizată de către Matt Reeves, care va şi regiza pelicula

Deadshot ar putea primi un film de sine stătător

Informaţia vine de la interpretul personajului din Suicide Squad, Will Smith

Guardians of the Galaxy 3 va folosi tot scenariul lui James Gunn

Asigurarea vine de la fratele cineastului, Sean Gunn

Pălăria originală din Indiana Jones s-a vândut cu o sumă record

Printre obiectele scoase la licitaţie s-a aflat şi o mască de stormtrooper din Star Wars

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 15 noiembrie 2017 00:24
Ori Andi Vasluianu nu stie ce e aia realism magic , ori ,si mai probabil i-ati bagat voi in gura cuvintele astea, ori cel mai probabil voi nu stiti ce e aia realism magic , dar va place termenul , si oricum 98% dintre utilizatori nu stiu despre ce este vorba , .Eu l-am auzit pe Andi Vasluianu zicand despre filmul Hawaii ca este o tragicomedie comerciala.Exemple de ealism magic in cinematografie ar fi :Pan’s Labyrinth , Beasts of the Southern Wild , Amelie ,Groundhog Day , asta ca sa zic filme noi de care a auzit toata lumea , pentru ca din domeniul realismului magic Rusii , Cehii si Sud -Americanii au cele mai multe si mai buneproductii

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells