Americanii, captivaţi de un serial de care nu ai auzit niciodată

de Ştefan Dobroiu în 29 Mai 2024
Iată cele mai populare producţii de televiziune la care s-au uitat americanii în 2023

Revista Variety publică lista rating-urilor Nielsen, care măsoară audienţele anuale de pe întreg teritoriul Statelor Unite, iar pe primul loc s-a situat Tracker, un serial de care noi nu am mai auzit până acum. Cu Justin Hartley, actor devenit celebru acum aproape 20 de ani în serialul Smallville şi foarte bine cunoscut pentru rolul său principal din superhitul This Is Us, Tracker descrie aventurile unui expert în supravieţuirea în sălbăticie care străbate ţara în lung şi în lat, ajutând poliţia şi familiile să găsească persoane dispărute, în schimbul banilor pentru răscumpărare.

Citeşte şi cronica serialului Tracker.

Mixul de emoţie şi adrenalină oferit de Tracker, ca şi carisma protagonistului său, nu este singura explicaţie pentru fenomenalul său succes (este cel mai urmărit nou serial de pe postul CBS în ultimele două decenii). Tracker, notează Variety, a beneficiat de o adevărată trambulină la lansare, având premiera imediat după Super Bowl, competiţie sportivă pentru care întreaga Americă tinde să se aşeze în faţa televizoarelor. Tracker a fost ajutat şi de faptul că grevele scenariştilor şi actorilor de la Hollywood au afectat drastic alte producţii de televiziune, limitând concurenţa.

Chiar şi aşa, audienţa medie de 19 milioane de spectatori pentru primele şapte episoade este impresionantă pentru Tracker. De precizat că această audienţă include difuzări la televizor, dar şi accesări pe platforme de streaming de-a lungul a 35 de zile de la premieră. Fără platformele de streaming, Tracker a avut "doar" 10,7 milioane de spectatori.

Topul Nielsen include toate emisiunile, inclusiv transmisiunile sportive. Aceasta este explicaţia pentru care primele trei poziţii sunt ocupate de meciuri de fotbal american. Tracker se află pe poziţia a patra, urmat de NCIS, cu 9,6 milioane de spectatori, Young Sheldon (9,1 milioane), FBI (8,9), Chicago Fire (8,7) şi Blue Bloods (8,4).

Ultimul sezon al sitcom-ului Young Sheldon (serialul este disponibil în România pe Netflix) s-a aflat pe primul loc în topul comediilor, urmat de varianta americană a lui Ghosts (excelent serial despre care noi am scris aici). Topul este totuşi dominat de producţii de acţiune, drame medicale sau drame de tribunal: Chicago Med (8,2 milioane de spectatori), Chicago PD (7,9 milioane), The Equalizer (7,9), Elsbeth (7,4), FBI: Most Wanted (7,3), Fire Country (7,3) şi FBI: International (7,2) completează primele 20 ale topului.

Am scris în repetate rânduri despre falimentul creativ de la Hollywood, iar acest top este poate cea mai bună dovadă. Topul nu conţine nici măcar o producţie originală, toate titlurile fiind spin-off-uri ale unor seriale celebre, sunt bazate pe cărţi populare sau sunt remake-uri ale unor seriale create în alte ţări. Elsbeth, de exemplu, este un spin-off al lui The Good Fight (şi el, la rândul lui, un spin-off al lui The Good Wife).

Este uimitoare prezenţa în top, pe locul 53, a serialului Yellowstone, căruia îi vom dedica în curând o cronică (primele două sezoane sunt pe Netflix). Deşi nu a fost produs nici măcar un singur episod în 2023, Yellowstone a avut o audienţă de 4,2 milioane de spectatori doar din reluări. Reamintim că Yellowstone a dominat ediţia de anul trecut a topului Nielsen.

Exploreaza subiecte similare:

This Is Us, Yellowstone, Young Sheldon , Ghosts, Chicago Fire, Blue Bloods, Chicago Med, The Good Fight , The Good Wife, Justin Hartley, Tracker

Alte știri din cinema

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
eddiesor pe 31 mai 2024 12:49
Acest articol fie e platit de Netflix, fie e scris de un autor care uraste orice alta platforma. Serialul "de care n-ai auzit niciodata" e pe Disney+, Yellowstone a cu toate sezoanele (nu doar doua) pe Sky Showtime, iar Young Sheldon e cu toate sezoanele, chiar si ultimul, pe Max.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells