Alfonso Cuarón, câștigător la premiile Asociației Regizorilor Americani

de Cristina Grigore în 27 Ian 2014
Regizorul lui Gravity devine astfel preferat în cursa Oscarului pentru Cel mai bun regizor

Alfonso Cuarón a fost recompensat pentru pentru regia SF-ului Gravity în cadrul ediției de anul acesta al premiilor Asociației Regizorilor Americani, scrie Variety.com. Pelicula i-a adus recent cineastului mexican și un Glob de Aur pentru Cel mai bun regizor, iar cum recenta distincție a fost de-a lungul timpului un indiciu aproape sigur al succesului la Oscar, Cuarón are mari șanse să primească și statueta din partea Academiei Americane.

Iată ce a declarant Cuarón, care își dispută anul acesta Oscarul cu David O. Russell (American Hustle), Alexander Payne (Nebraska), Steve McQueen (12 Years a Slave) și Martin Scorsese (The Wolf of Wall Street).

,,Am văzut toate aceste imagini cu Terra din spațiu și este absolut minunat; multe tonuri de verde și de albastru. Totul pare atât de organic [din spațiu].Toate acele linii prostești care apar pe hărțile politice nu se văd din spațiu. Este un experiment bizar al naturii, este experiența umană. Și este ceea ce noi, ca regizori, încercăm să obținem din arta cinematografică”.

De la lansarea lui Gravity în luna octombrie a anului trecut, și protagoniștii acestuia, Sandra Bullock și George Clooney, au primit aprecierea criticilor. Bullock a primit, printre altele, și o nominalizare la Oscar pentru Cea mai bună actriță în rol principal.

Exploreaza subiecte similare:

Alfonso Cuarón, Gravity, American Hustle, Alexander Payne, Nebraska, 12 Years a Slave, Steve McQueen, Martin Scorsese, The Wolf of Wall Street, Sandra Bullock, George Clooney, oscar 2014

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 17 februarie 2014 17:47
Chiar sunt curios cine va lua acest premiu la Oscar.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells