Actrița cel mai bine plătită nu a mai jucat într-un film din 2010

de Cristina Grigore în 30 Iul 2013
Vezi cum a ajuns Angelina Jolie sa fie desemnată anul acesta actrița cu cea mai consistentă remunerație

Revista Forbes a anunțat ieri topul actrițelor ce au obținut în ultimele șase luni (iunie 2012 – iunie 2013), cei mai mulți bani din meseria lor. Deși a jucat ultima dată în The Tourist (2010), un film cu o evoluție destul de slabă la box-office (a avut încasări de doar 278 de milioane în toată lumea, la un buget de 100 de milioane), Angelina Jolie a reușit totuși să ajungă în topul listei celor mai bine plătite actrițe datorită producțiilor în desfășurare Maleficent și Kung Fu Panda 3.

Potrivit celor de la Forbes, actrița a obținut deja 33 de milioane de dolari din aceste colaborări și mai urmează să primească câte 15 milioane pentru fiecare din cele două pelicule la care lucrează acum. Jolie nu renunță însă nici la proiectele sale regizorale, după In the Land of Blood and Honey, ea urmând să regizeze Unbroken. În spirit de glumă, Entertainment Weekly menționează că ”Jolie este atât de bogată, încât poate pur si simplu să renunțe la actorie, să dezvolte câteva producții independente și încă să mai facă bani”.

Locul doi în topul celor mai bine plătite actrițe îl deține vedeta seriei The Hunger Games, dar și membră a X-Men, Jennifer Lawrence, cu 26 de milioane de dolari câștigați în ultimele 12 luni. Deși a primit doar un milion de dolari pentru rolul din primul film The Hunger Games, actrița de doar 22 de ani a câștigat de atunci un Oscar (pentru rolul din The Silver Linings Playbook), ceea ce a făcut ca salariul ei să se mărească considerabil.

Lawrence este urmată de fosta regină a topului, Kristen Stewart,  care a cules anul trecut ultimele roade ale francizei Twilight, completându-și veniturile cu salariul pentru The Snow White and the Huntsman. Pe patru o găsim pe Jennifer Aniston și ale sale 20 de milioane de dolari (minus Brad Pitt), iar pe cinci intră Emma Stone, căreia The Amazing Spider-Man i-a adus mare parte din cele 16 milioane câștigate.

Ultimele cinci locuri din top le revin lui Charlize Theron (15 milioane), Sandra Bullock (14 milioane), Natalie Portman (14 milioane), Mila Kunis (11 milioane) și Julia Roberts (11 milioane).

Exploreaza subiecte similare:

The Tourist, Angelina Jolie, Maleficent, Kung Fu Panda 3, In the Land of Blood and Honey, Unbroken, The Hunger Games, x-men, Jennifer Lawrence, Silver Linings Playbook, Kristen Stewart, Emma Stone, Brad Pitt, The Amazing Spider-Man, Charlize Theron, Sandra Bullock, Natalie Portman, Mila Kunis, Julia roberts, actor

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vladimir84 pe 30 iulie 2013 14:11
Sunt duzine de actrite mult mai bune decat Angelina Jolie care castiga de n ori mai putin decat aceasta. Va fi detronata cat de curand.
cosmin742000 pe 31 iulie 2013 02:42
La ce o fi luand asta atatia bani , nu stiu .Talent de unde ? filme a avut cateva bune , dar nu datorita jocului ei , mie nici frumoasa nu mi se pare.Probabil pentru ca face acte de caritate ( singurul lucru pentru care o admir ):))))))))))
alex_il_fenomeno pe 8 august 2013 17:39
Chiar ca este o surpriza, fara doar si poate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells