Actorului Alec Baldwin i s-ar fi spus că arma nu prezintă pericol - document din instanță

de Marina Florea în 24 Oct 2021
Arma cu care actorul Alec Baldwin a tras pe platou, provocând moartea unei colege de platou, i-a fost dată spunându-i-se că e sigură, așa spun surse din instanță

Dave Halls, asistent de regie, nu știa că arma de recuzită conținea totuși muniție adevărată și a anunțat-o drept neîncărcată, după cum susțin mărturiile. Astfel, directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost împușcată mortal în piept joi, într-un accident fatal pe platourile de filmare ale producției Rust.

Regizorul Joel Souza, care stătea în spatele ei, a fost rănit. Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, a fost tratat de urgență pentru o rană la umăr și a ieșit din spital în aceeași zi. Mai multe detalii deveneau publice vineri, atunci când un mandat de percheziție devenea disponibil la instanța de judecată din Santa Fe, din statul american New Mexico. Muniții și armele de recuzită erau, de asemenea, confiscate de poliție.

În vârstă de 63 de ani, actorul  Alec Baldwin era la rândul său interogat de poliție, însă - conform surselor - nu a fost pus sub acuzație. În aceeași zi, Baldwin - care joacă și semnează producția filmului - declara că „va colabora în toate aspectele” cu șeriful din Santa Fe.

„Sunt îndurerat pentru soțul, fiul ei, și pentru toți cei care au cunoscut-o și iubit-o pe Halyna”, scria actorul pe Twitter. „Nu sunt cuvinte să exprim șocul și mâhnirea legate de acest accident în care și-a pierdut viața Halyna Hutchins, o soție, mamă, colegă profund admirată...”

Hutchins, în vârstă de 42 de ani, era din Ucraina și a copilărit într-o bază militară sovietică dincolo de Cercul Arctic. A studiat jurnalismul la Kiev, apoi regie de film la Los Angeles, și era considerată „o stea în devenire” de către revista American Cinematographer în 2019.

A fost director de imagine pentru filmul de acțiune din 2020 Archenemy, în regia lui Adam Egypt Mortimer.

Așa cum anunță Los Angeles Times, înainte de tragedie jumătate din echipa de filmare de la Rust era în grevă, protestând împotriva condițiilor de filmare de la Bonanza Creek Ranch de lângă Santa Fe.

Sindicatul s-a plâns că deși angajaților li s-a promis cazare în Santa Fe, odată cu începutul filmărilor erau nevoiți să vină de la 80 km, din Albuquerque, în fiecare dimineață.

Postul BBC a obținut un document care indică numele membrilor echipei de filmare care ar fi trebuit să se afle îna cea zi pe platou. Printre aceștia se numără un armurier-șef, specialistul care se ocupă de siguranța armelor de foc. Hannah Gutierrez are sub 30 de ani și, după LA Times, a început de curând să lucreze în acest domeniu.

Arma de decor a lui Baldwin se credea că ar conține „un singur foc”, așa cum arată mailul trimis de International Alliance of Theatrical Stage Employees angajaților săi.

Incidentele de acest gen sunt foarte rare, deși în filme apar arme de foc. Acestea sunt de obicei încărcate cu gloanțe oarbe - cartușe care afac zgomot și flacără, dar fără proiecil.

În 1993, Brandon Lee - pe atunci în vârstă de 28 de ani și fiul răposatului star de cinema Bruce Lee - a murit pe platourile de filmare atunci când era împușcat cu un glonte adevârat în timp ce filma o senă pentru filmul The Crow. Pistolul avea un glonte introdus din greșeală în el.

Exploreaza subiecte similare:

Joel Souza, Alec Baldwin, Halyna Hutchins

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells