A Star is Born, cu Lady Gaga, este un remake remarcabil, scrie presa internațională

de Gloria Sauciuc în 2 Sep 2018
A Star is Born tocmai a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția, acum în plină desfășurare

Primii critici de film care au evaluat A Star Is Born, debutul regizoral al lui Bradley Cooper lansat zilele acestea la Festivalul de Film de la Veneția, sunt încântați de prezența lui Lady Gaga, de rolurile secundare excelente și de îndemânarea lui Cooper în spatele camerei. A Star Is Born/S-a născut o stea va avea premiera în România pe 19 octombrie.

Povestea este centrată în jurul muzicianului Jackson Maine (Bradley, care semnează și regia) care o întâlneşte pe tânăra aspirantă Ally (Lady Gaga) şi se îndrăgosteşte pe loc de ea. Deşi nu mai crede că devine cântăreaţă vreodată, Ally cucereşte publicul imediat, după ce Jack o convinge să urce pe scenă, la unul dintre concertele lui. Pe măsură ce cariera lui Ally ia amploare, povestea lor de dragoste se deteriorează, iar Jack se simte tot mai singur în interminabila lui luptă cu demonii interiori.

Superstarul Lady Gaga, aflată la primul ei rol principal major, face echipă bună cu colegul ei de platou, Bradley Cooper, nominalizat la Oscar, scrie presa de la festival. Împreună, cei doi sunt o echipă câștigătoare, cel puțin din perspectiva criticilor.

Deși nimeni nu face anticipări pentru premii, primile recenzii pentru remake-ul A Star Is Born (cu un rating de 94% pe Rottentomatoes după 17 recenzii) descriu filmul ca pe un remake remarcabil.

„Lady Gaga livrează un rol excelent”, scrie Stephanie Zacharek, de la ziarul Time. „Merită să fie numit o producție inovatoare” (Glenn Kenny, RogerEbert.com). Lady Gaga „merită laude pentru jocul ei reținut, uman”, scrie Leah Greenblatt, de la Entertainment Weekly; „este extraordinară” (Leonardo Goi, The Film Stage), „este senzațională”, concluzionează Peter Bradshaw, de la The Guardian.

Revista Time pune punctul pe „i” cand e vorba de caracterizări - „Ce surprinde la Gaga e cât este de charismatică, în lipsa machiajului ei extrem cu care ne-a obișnuit pe scenă, în lipsa perucilor excentrice și a costumelor ingenioase...”.

Despre colegul ei de platou, Bradley Cooper, Peter Bradshaw de la The Guardian scrie că „Este așa de trist încât îți vine să îl iei în brațe”. CineVue scrie despre Jackson Maine (jucat de Bradley Cooper) că rămâne un personaj tragic și demn de milă.

Cum se compară cu alte musical-uri recente? „Probabil că fanii imaginii lui Gaga din videoclipuri nu vor fi atrași de film. Lăsând la o parte entuziasmul jocului, melodiile în sine sunt remarcabil de banale, e de părere publicația Screen International”. Spre deosebire de alte filme semi-musical, în care melodia uzează povestirea, aici muzica face o treabă cinstită de la început până la sfârșit... merită premiul Oscar pentru Cea mai bună melodie pentru 2019 cu „Always Remember Us This Way”, scrie publicația The Playlist. Oscarurile pentru Cea mai bună melodie originală sunt pe drum, e de părere și US Weekly. „Este un musical și pentru iubitorii, și pentru adversarii genului: producție de lux așa cum se făcea odată”, concluzionează Daily Telegraph.

Exploreaza subiecte similare:

A Star Is Born, Bradley Cooper, Lady Gaga

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boghiu_andrei pe 2 septembrie 2018 17:13
Dupa ce am vazut trailerul ,mi-am dat seama ca va fi ceva superb.
carmen_angelus_romila pe 3 septembrie 2018 08:02
Tindem sa credem ca filmul "A Star Is Born" va justifica aprecierile bune ale criticilor si faptul ca are in distributie actori de marca al muzicii si cinematografiei internationale.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells