2017 este, oficial, cel mai bun an pentru filmul horror din istorie

de Gloria Sauciuc în 29 Oct 2017
Ţinând cont de succesul relativ ridicat al filmelor horror de-a lungul istoriei, ziarul NY Times a folosit datele de la Box Office Mojo pentru a analiza cei mai buni ani pentru horror

Judecând după succesul horror-urilor de anul acesta, printre care s-au distins producțiile Get Out şi It, New York Times anunţă că 2017 a fost cel mai bun an pentru horror-uri, considerând succesul la box office și neluând în calcul inflația.

După Box Office Mojo, genul a încasat vânzări de 733 de milioane dolari din bilete numai anul acesta. Vârfurile genului de anul acesta, horror-urile It şi Get Out, au reuşit să ocupe primele două locuri, în clasamentul după profitabilitate, scrie site-ul Complex.com.

It a reuşit să încaseze 300 de milioane de dolari la box-office - şi încă continuă să încaseze, în timp ce Get Out a încasat 175 de milioane de dolari.

Ţinând cont că numeroase horror-uri sunt lansate în octombrie, sunt şanse ca încasările la box-office să crească. E vorba de Happy Death Day, care a avut premiera vineri pe 13 octombrie, dar şi ultimul film din seria Saw, Jigsaw, au intrat sau intră în săli luna aceasta.

Ţinând cont şi de succesul relativ ridicat al filmelor horror de-a lungul istoriei, ziarul NY Times a folosit datele de la Box Office Mojo pentru a analiza cei mai buni ani pentru horror, din punct de vedere financiar.

De exemplu, în anii 1970, cel mai bun an pentru horror a fost 1973, când filmele de gen au adus 232,9 milioane de dolari la box office. Este anul în care Exorcistul a fost lansat, film care a adus și cea mai mare parte din acea sumă.

Dacă ar fi să luăm în calcul inflația, Exorcistul lasă în urmă chiar horror/urile de succes ale acestui an, cu încasări de 983 milioane de dolari.

Anii 1980 au fost marcați de Jason Voorhees și Freddy Krueger. Filmele horror Friday the 13th și A Nightmare on Elm Street au avut încasări de $380,6 milioane, respectiv $370.5 milioane de dolari.

Dar vârful încasărilor în acea decadă a fost anul 1987 când s-au lansat cel de-al treilea film A Nightmare on Elm Street și Predator, scrie New York Times.

În anii 1990 franciza Scream a adus 331,7 milioane de dolari la box office-ul mondial, cu The Blair Witch Project dând vârful încansărilor acelei decade, cu 140,5 milioane de dolari încasări în 1999.

În anii 2000 a continuat franciza Scream, ce a dus la parodierea genului în Scary Movie. Decada a fost însă a filmelor Saw, ce au început să aducă venituri de 415,9 milioane de dolari. Anul 2000 a fost vârful pentru genul horror, cu încasări de 616,7 milioane de dolari.

În 2017 It și Get Out au strâns împreună 733,5 milioane de dolari, fiecare film înregistrând recorduri proprii. Cel mai profitabil film este însă Get Out și asta pentru că, fiind film independent, a avut un buget de producție independentă.

Exploreaza subiecte similare:

It, Get Out, The Exorcist, Friday the 13th, A Nightmare on Elm Street, The Blair Witch Project, Scream, Scary Movie, SAW, Happy Death Day

Alte știri din cinema

RocketMan360, primul film românesc VR, în selecția oficială a Sundance FF 2019

RocketMan360 spune povestea unui astronaut pregătit pentru o misiune nobilă și periculoasă: colonizarea planetei Marte, viitoarea casă a omenirii

Schreiber, Butler și Knightley, în discuții pentru filme ce se vor face în România

Filmele Florence și David Berman's War se vor turna în țara noastră

Robin Hood, cel mai urmărit film din weekend în România

Robin din Loxley este interpretat de Taron Egerton

The Favourite a primit cele mai multe nominalizări la Critics' Choice Awards

Black Panther a ocupat locul doi în topul nominalizărilor, urmat de First Man

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 30 octombrie 2017 11:56
Asta e cu siguranta cea mai mare enormitate.In 2017 nu am vazut vreun horror care sa fie mai valoros de nota 1
cavallioty pe 31 octombrie 2017 08:30
trol
cavallioty pe 31 octombrie 2017 08:34
gloria te molipsesti de la cristina? nu inteleg mai nimic din acest articol,la unele filme vorbesti de incasari globale iar la altele doar din america,la unele incasari anuale la altele pe decada.nu suntem in stare sa traducem un articol corect sa facem altul coerent?
Titlui este despre cel mai bun an pentru filmul horror,nu decada,nu serie de filme

alex_il_fenomeno pe 30 noiembrie 2017 13:38
Si eu sunt de aceeasi parere, ca a fost un an prolific acestui gen de filme, si inca am destule pe lista de vazut.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells