Articole Winter's Tale

(2014)

Poveste de iarnă

Despre film

Asta nu este o poveste adevărată, e o poveste de dragoste.

Epopeea care se desfășoară de-a lungul unui secol într-un New York mitic, Poveste de Iarnă este un film despre miracole, destine încrucișate și primordiala luptă dintre bine și rău. Filmul marchează debutul regizoral al scenaristului premiat la Oscar Akiva Goldsman (O Minte Sclipitoare) și ni-i prezintă în rolurile protagoniștilor pe actorii Colin Farrel (Saving Mr. Banks: În Căutarea Poveștii), Jessica Brown Findlay (serialul Downton Abbey) și Russell Crowe (Gladiatorul), laureat al premiului Oscar.

Peter Lake (Colin Farrell) este un hoț neegalat în măiestrie, care nu s-ar fi așteptat în veci să-i fie inima furată de frumoasa Beverly Penn (Brown Findlay). Dar dragostea lor este condamnată. Ea este răpusă de tuberculoză, iar Peter se îndreaptă către o moarte mult mai violentă, pusă la cale de fostul său mentor, maleficul Pearly Soames (Russell Crowe). Peter încearcă din răsputeri s-o salveze pe iubita sa, prin ițele timpului, luptându-se cu forțele întunericului, iar Pearl face tot ce îi stă în putință să-l doboare - o luptă pe viață și pe moarte. Peter are nevoie de un miracol, dar numai timpul va dezvălui dacă acesta va fi înfăptuit.

În film îi vom mai vedea pe laureații premiului Oscar Jennifer Connelly (O Minte Sclipitoare), William Hurt (Kiss of the Spider Woman) și Eva Marie Saint (Pe Chei) și pe tinerii actori Ripley Sobo și Mckayla Twiggs, care au jucat pe Broadway în piesa de teatru „Once”.

Goldsman a scris scenariul, bazat pe romanul aclamat scris de Mark Helprin, și a produs filmul împreună cu Marc Platt (Cursa), Michael Tadross (Sherlock Holmes) și Tony Allard (serialul The Baby Dance). Producătorii executivi au fost Kerry Foster și Bruce Berman.

Din echipa tehnică fac parte directorul de imagine Caleb Deschanel (Patimile lui Hristos, Patriotul), nominalizat la Oscar de cinci ori, scenograful Naomi Shohan (Constantin, Legenda Vie), designerul de costume Michael Kaplan (Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol, Star Trek), și monteurii Wayne Wahrman (Legenda Vie) și Tim Squyres (Viața lui Pi, Crouching Tiger, Hidden Dragon), nominalizat la Oscar. Muzica a fost compusă de Han Zimmer (Regele Leu, Începutul, Man of Steel: Eroul), câștigător al premiului Oscar, și Rupert Gregson-Williams (Oameni Mari și Fără Minte 2).

Warner Bros. Pictures, în colaborare cu Village Roadshow Pictures, prezintă Poveste de Iarnă, o producție Weed Road/Marc Platt. Filmul va fi lansat pe 14 februarie, 2014, și va fi distribuit internațional de Warner Bros. Pictures, Warner Bros. Entertainment Company și, în anumite teritorii, de Village Roadshow Pictures.


Sinopsis Despre producție
jinglebells