Articole Winter's Tale

(2014)

Poveste de iarnă

Despre distribuție

COLIN FARRELL (Peter Lake) a câștigat Globul de Aur în 2009, pentru rolul interpretat în filmul In Bruges și, de curând, s-a reunit cu regizorul filmului, Martin McDonough, la filmul Șapte Psihopați și Un Câine. În prezent, îl putem vedea în Saving Mr. Banks: În Căutarea Poveștii, alături de Tom Hanks și Emma Thompson. Filmul ne arătă culisele producției filmului îndrăgit de copii Mary Poppins. De curând, a încheiat filmările ecranizării Miss Julie, cu Jessica Chastain. Filmul a fost regizat de Liv Ullmann și se bazează pe piesa de teatru scrisă de dramaturgul suedez August Strindberg, în 1888.

Recent, Farrell a dat glas unui personaj în animația de lungmetraj Regatul Secret, cu Beyoncé și Amanda Seyfried, și a jucat în Dead Man Down: Gustul Răzbunării. Printre filmele în care a jucat actorul se numără Total Recall; Drumul de Întoarcere, regizat de Peter Weir; London Boulevard. Bulevardul Crimei; Noaptea Groazei; Șefi de Coșmar; Ondine, în regia lui Neil Jordan; Mândrie și Prejudecată, regizat de Gavin O’Conner; Visul Cassandrei, în regia lui Woody Allen; Miami Vice; Alexandru, în regia lui Oliver Stone; Lumea Nouă, în regia lui Terrence Malick; Întreabă Praful, bazat pe romanul scris de John Fante; Recrutul, cu Al Pacino; O Casă la Capătul Lumii, bazat pe romanul autorului Michael Cunningham; Cabina Telefonică și Ținutul Tigrilor, regizate de Joel Schumacher; Raport Special; Daredevil; Nelegiuiții Vestului Sălbatic; S.W.A.T. - Trupe de Elită; și Antract.

Actorul s-a născut în Castleknock, Irlanda, și este fiul lui Eamon Farrell și nepotul lui Tommy Farrell, jucători la echipa de fotbal irlandeză Shamrock Rovers în anii ’60. În adolescență, Farrell și-a dorit să calce pe urmele tatălui și unchiului său, dar la scurt timp și-a îndreptat interesul spre actorie și s-a înscris la Școala de Teatru Gaity, din Dublin.

Înainte de absolvire, Farrell a obținut rolul principal în miniserialul regizat de Dierde Purcell, Falling for a Dancer, și în serialul BBC Ballykissangel. La scurt timp a jucat în debutul regizoral al lui Tim Roth, Zonă de Conflict.

JESSICA BROWN FINDLAY (Beverly Penn) va apărea în curând în comedia dramatică regizată de Andrew Levitas, Lullaby, alături de Amy Adams, Garett Hedlund, Richard Jenkins și Terrence Howard, precum și în filmul regizat de Lone Scherfig, Posh, bazat pe piesa de teatru omonimă, cu Max Irons, Douglas Booth și Sam Claflin. Posh urmărește povestea unor studenți de la Oxford care intră în clubul infam Riot, unde, într-o singură seară, poți să-ți consolidezi reputația sau să ți-o distrugi. În prezent, Brown Findlay filmează ecranizarea romanului horror scris de Mary Shelley, Frankenstein, în care joacă alături de James McAvoy și Daniel Radcliffe, în regia lui Paul McGuigan.

Brown Findlay și-a început cariera ca dansatoare, studiind la National Youth Ballet, iar la vârsta de 15 ani a fost invitată să danseze cu trupa de balet Kirov la Opera din Londra, timp de o stagiune. Apoi a studiat la prestigiosul colegiu londonez Central Saint Martin, unde a început să se intereseze de actorie.

A debutat în cinematografie în drama Albatross, regizată de britanicul Niall MacCormick. În film, Brown Findlay interpretează personajul principal Emilia, o adolescentă hotărâtă care aspiră să devină scriitoare. În film mai joacă Sebastian Koch, Julia Ormond și Felicity Jones. După ce a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Edinburgh, în 2011, filmul a primit recenzii fantastice, iar Brown Findlay a fost remarcată pentru interpretarea ei, mai târziu fiind nominalizată la premiile British Independent Film și Evening Standard, pentru cel mai bun debut.

Brown Findlay este cunoscută pentru rolul tinerei nonconformiste Lady Sybil Crawley, din serialul britanic popular Downton Abbey, scris de scenaristul Julian Fellowes, nominalizat la Oscar. În 2013, actorii serialului, printre care Dame Maggie Smith și Hugh Boneville, au câștigat premiul Breslei Actorilor de Cinema pentru cea mai bună distribuție a unui serial dramatic.

În televiziune, Brown Findlay a jucat recent în miniserialul Channel 4 Labyrinth, plasat în evul mediu, bazat pe romanul bestseller scris de Kate Mosse, produs de Ridley și Tony Scott. În decembrie, 2011, a jucat în drama satirică apreciată de critici Black Mirror: Fifteen Million Merits, scris și produs de Charlie Brooker pentru Channel 4. Brown Findlay a jucat alături de Rupert Everett și Daniel Kaluuya.
În 2011, Brown Findlay a fost aleasă printre actorii britanici care reprezintă talentele britanice la evenimentul inaugural BAFTA, la Los Angeles.

JENNIFER CONNELLY (Virginia Gamely) își demonstrează versatilitatea în fiecare proiect cinematografic al său. A câștigat premiile Oscar, Globul de Aur, AFI și premiul Broadcast Film Critics pentru rolul din O Minte Sclipitoare, regizat de Ron Howard.

De curând, a jucat în Stuck in Love, scris și regizat de Josh Boone, alături de Greg Kinnear, Kristen Bell și Lily Collins. În continuare va juca în filmul regizat de Claudia Llosa, Aloft, care va avea premiera anul acesta, la Festivalul de Film de la Berlin, și în Noe, care va fi lansat în martie, regizat de Darren Aronofsky, cu Russell Crowe, Anthony Hopkins, Emma Watson și Logan Lerman. Filmul, scris și regizat de Aronofsky, spune povestea bibilică a arcei lui Noe. De asemenea, va juca în Shelter, debutul scenaristic și regizoral al lui Paul Bettany, care va fi lansat anul acesta.

Printre filmele în care a mai jucat actrița se numără Virginia, cu Ed Harris; Cum S-o Dai Să Fie Bine?, cu Vince Vaughn; Creation; 9, cu John C. Reilly, Elijah Wood, Christopher Plummer și Martin Landau; Despre Bărbați și Nu Numai, cu Jennifer Aniston, Scarlett Johansson, Drew Barrymore și Ben Affleck; Ziua în care Pământul Se Opri, cu Keanu Reeves; Reservation Road, regizat de Terry George, cu Joaquin Phoenix și Mark Ruffalo; Diamantul Sângeriu, regizat de Edward Zwick, cu Leonardo DiCaprio; Mici Copii, în regia lui Todd Field; Apă Întunecată, regizat de Walter Salles; Casa de Nisip și Ceață, regizat de Vadim Perelman; The Hulk, regizat de Ang Lee; și Pollock, regizat de Ed Harris.

Connelly a primit numeroase aprecieri din partea criticilor pentru interpretarea unei dependentei de droguri în Requiem Pentru un Vis, în regia lui Darren Aronofsky. Pentru acest rol a fost nominalizată la premiul Independent Spirit. Connelly a mai jucat în Iubire Dincolo de Moarte, regizat de Keith Gordon; Dragoste și Răzbunare, în regia lui Pat O’Connor; Mulholland Falls, regizat de Lee Tamahori; Strategia Supraviețuirii, regizat de John Singleton; și Omul Rachetă, regizat de Joe Johnston. Connelly a debutat în filmul regizat de Sergio Leone A Fost Odată în America.

WILLIAM HURT (Isaac Penn) de-a lungul carierei sale, și-a construit o reputație de versatilitate, atât pe scenă, cât și în cinematografie și televiziune. De curând, a jucat în serialul A&E Bonnie and Clyde și în filmul de televiziune Science Channel The Challenger Disaster. În continuare, Hurt va juca în filmul The Disappearance of Eleanor Rigby.

Hurt a debutat în cinematografie în filmul science-fiction Experiment Periculos, pentru care a fost nominalizat la Globul de Aur. Mai târziu, a câștigat premiile Oscar și BAFTA pentru cel mai bun actor pentru rolul lui Luis Molina, în Kiss of the Spiderwoman. De asemenea, a fost nominalizat la Oscar pentru rolurile din Copiii Unui Dumnezeu Mai Mic, Știri de Televiziune, și Umbrele Trecutului, și a primit nominalizări la Emmy pentru rolurile din serialele Too Big to Fail și Damages.

Pe scena teatrului, Hurt a jucat în „Visul unei nopți de vară” și „Henry al V-lea”, montate de Public Theatre. A jucat în numeroase producții Circle Theatre, printre care „Hamlet”, „Mary Stuart”, „Fifth of July” și „My Life”. Pentru interpretarea personajului Eddie în producția Broadway „Hurlyburly”, scrisă de David Rabe, Hurt a fost nominalizat la premiul Tony.

EVA MARIE SAINT (Willa, la maturitate) se numără printre actorii a căror carieră în film, televiziune și teatru străbate peste 60 de ani. S-a remarcat în cinematografie cu rolul din Pe Chei, alături de Marlon Brando, pentru care a câștigat premiul Oscar. A jucat apoi în alte filme memorabile, precum La Nord, prin Nord-Vest, A Hatful of Rain, That Certain Feeling, În Căutarea Fericirii, Exodus, All Fall Down, Vin Rușii, Vin Rușii!, Grand Prix, Capcana în Noapte, Loving, Nimic în Comun și Africa Viselor Mele. Cel mai recent a jucat în Winn-Dixie, Să Nu Bați la Ușa Mea! și Superman Revine.

A jucat alături de actori de mare renume, precum Marlon Brando, Montgomery Clift, Cary Grant, Henry Fonda, Paul Newman, Gregory Peck, Richard Burton, Warren Beatty, James Garner, Jason Robards, George C. Scott, Burt Lancaster și Tom Hanks, cu care a jucat în Nimic în Comun.

Actrița a crescut în Delmar, New York, și a studiat la Universitatea Bowling Green State, din Ohio, urmând să devină învățătoare. După ce, dintr-o simplă joacă, a fost la o preselecție pentru o piesă de teatru, a obținut rolul principal și viața ei a luat o altă direcție. Universitatea i-a acordat o diplomă onorifică de doctorat în arte și și-a redenumit teatrul din campus Teatrul Eva Marie Saint.

După ce a absolvit universitatea Bowling Green, a plecat la New York, unde a studiat actoria la The American Theatre Wing și la Actors Studio, cu Lee Strasberg. Apoi a jucat pe Broadway, în piesa de teatru „The Trip to Bountiful”, pentru care a câștigat premiile Drama Critics și Outer-Circle Critics. Regizorul Elia Kazan a văzut-o în piesa de teatru și a ales-o să joace în filmul său, Pe Chei.

Și-a lansat cariera în epoca de aur a televiziunii și a fost nominalizată la premiul Emmy pentru numeroase apariții de televiziune. A obținut prima nominalizare la Emmy pentru rolul dintr-un episod din Philco-Goodyear Television Playhouse. A cântat, în rolul lui Emily, în adaptarea televizată Our Town, scrisă de Thorton Wilder, cu Frank Sinatra și Paul Newman, pentru care a obținut încă o nominalizare. A mai fost nominalizată la prestigiosul premiu pentru rolurile din miniserialul How the West Was Won și Taxi. În 1990, a fost nominalizată la Emmy a cincea oară și a câștigat premiul, pentru interpretarea sa în miniserialul People Like Us.

Printre producțiile de televiziune în care a mai jucat se numără Maddie și David; filmul de televiziune Titanic; Time to Say Goodbye; Fatal Vision; When Hell Was in Session; The Last Days of Patton; The Achille-Lauro Affair; A Year in the Life; The Best Little Girl in the World; After Jimmy; My Antonia; și Open House.

De asemenea, a jucat în patru producții memorabile de sărbători: A Christmas to Remember; I’ll Be Home for Christmas; Breaking Home Ties; și Papa’s Angels. Și a avut un rol recurent în serialul animat The Legend of Korra. Actrița a prezentat a 81-a ediție a premiilor Oscar, în 2009.

Pe lângă piesa de teatru „The Trip to Bountiful”, actrița a mai urcat pe scena new-yorkeză în producțiile „The Lincoln Mask” și „Duet for One”. A jucat alături de Henry Fonda în „First Monday in October”, la Chicago și Los Angeles, și în „Summer and Smoke” și „Desire Under the Elms”, la Kennedy Center, în Washington D.C.

Printre piesele de teatru în care a mai jucat se numără „The Rainmaker”, „Candida”, „Winesburg, Ohio”, „The Fatal Weakness”, și „The Country Girl”, pentru care a câștigat premiul Los Angeles Dramalogue. De asemenea, a jucat în piesa „Moartea unui comis-voiajor”, alături de Judd Hirsch.

Saint și soțul ei, regizorul Jeffrey Hayden, au montat producția aclamată de critici „Fences”, scrisă de August Wilson, regizată de Hayden, la teatrul Odyssey din Los Angeles, în 2006. Cuplul călătorește în Statele Unite cu piesele de teatru „Love Letters”, scrisă de A.R. Gurney, și „On the Divide”, scrisă de Willa Cather. Saint și Hayden au produs documentarele de televiziune Primary Colors: The Story of Coritai, narat de Saint, și Children in America’s Schools, cu Bill Moyers, pentru care au câștigat premiul Emmy.

Saint se implică în acțiuni caritabile, este o susținătoare a Fondului Cinematorgafic și a Fundației pentru Epilepsie, din Los Angeles. A susținut de la început legea care interzice folosirea telefonului mobil la volan și a distribuit abțibilduri de mașină cu inscripția „Get off the phone or get off the road” (Închide telefonul sau trage pe dreapta). De asemenea, este membra comitetului Nicholl de scenaristică, din cadrul Academiei de Artă și Tehnologie Cinematografică.
Saint este căsătorită cu Jeffrey Hayden de 62 de ani. Cuplul are doi copii, Darrell și Laurette, și trei nepoți, Tyler Dean, Molly Jo și Eli.

RUSSELL CROWE (Pearly Soames) este un actor laureat al premiului Oscar și este considerat unul dintre cei mai buni actori contemporani. Crowe a fost nominalizat de trei ori consecutiv la Oscar, în 1999 pentru rolul din drama Scandal în Industria Tutunului, în 2000, pentru rolul din Gladiatorul, filmul câștigător al premiului pentru cel mai bun film, și în 2001 pentru interpretarea din filmul O Minte Sclipitoare, câștigătorul premiului pentru cel mai bun film.

Interpretarea lui Crowe a generalului roman Maximus, devenit gladiator, din filmul Gladiatorul, regizat de Ridley Scott, a fost premiată și de către Broadcast Film Critics și Cercul Criticilor de Film din Londra. De asemenea, a fost nominalizat la premiile Globul de Aur, BAFTA și premiul Breslei Actorilor de Cinema.

În anul anterior, Crowe a primit prima nominalizare la Oscar pentru interpretarea personajului Jeffrey Wigand, justițiarul angajat într-o companie producătoare de tutun, în drama inspirată din fapte reale Scandal în Industria Tutunului, regizată de Michael Mann.

De asemenea, a fost numit cel mai bun actor de către Asociația Criticilor de Film din Los Angeles, Societatea Națională a Criticilor de Film și Comitetul Național al Recenzorilor și a obținut nominalizări la Globul de Aur, BAFTA și premiul Breslei Actorilor de Cinema.

Interpretarea maiestuoasă al laureatului al premiului Nobel, John Nash Jr. în filmul regizorului Jon Howard, O Minte Sclipitoare, i-a adus a treia nominalizare la Oscar, dar și al treilea premiu consecutiv Critic’s Choice acordat de Broadcast Film Critics Association. De asemenea, a câștigat Globul de Aur, BAFTA și premiul Breslei Actorilor și alte premii acordate de critici pentru cel mai bun actor. În 2005 a colaborat din nou cu Howard la filmul Renăscut din Cenușă, pentru care actorul a fost nominalizat la Globul de Aur și premiul Breslei Actorilor de Cinema și a câștigat premiul Institutului de Film Australian.

Cel mai recent, Crowe a interpretat rolul lui Jor-El, tatăl lui Superman, în filmul Man of Steel: Eroul, regizat de Zack Snyder; personajul inspectorului Javert în musicalul Mizerabilii, în regia lui Tom Hooper; și al primarului Hostetler în Orașul Corupt.
În continuare, îl vom vedea în filmul Noe, regizat de Darren Aronofsky, și în prezent lucrează la debutul său regizoral, The Water Diviner, în care va interpreta un rol.

S-a născut în Noua Zeelandă și a crescut în Australia, unde a primit primele aprecieri pentru munca sa pe marele ecran și unde a început să capteze atenția publicului internațional. A fost recompensat de Institutul de Film Australian (AFI) trei ani consecutiv, în 1990 a fost nominalizat la categoria cel mai bun actor pentru rolul din La Răscruce, în 1991 a câștigat premiul pentru cel mai bun rol secundar pentru Dovada, iar în 1992 a câștigat premiul pentru cel mai bun actor acordat de AFI și de Criticii de Film Australieni pentru interpretarea din Confruntarea. Iar în 1993, a fost desemnat cel mai bun actor, pentru rolurile sale din Confruntarea și Poveste de Viață la Festivalul Internațional de Film de la Seattle.

Crowe a debutat în cinematografia americană în 1995, în westernul regizorului Sam Raimi, Mai Iute ca Moartea. Apoi a primit laude pentru rolul din drama polițistă regizată de Curtis Hanson, L.A. Confidential. Printre filmele sale se mai numără Hochei în Alaska, Destin Fatal, Virtuozitate, Noi Doi, Trăiește Clipa, Love in Limbo, Armăsarul Sălbatic, The Efficiency Expert și Prisoners of the Sun.
Actorul are un portofoliu impresionant și a colaborat îndelung cu regizorul Ridley Scott, realizând filme cu nume sonore precum Un An bun, Gangster American, Un Ghem de Minciuni și Robin Hood. Dintre filmele în care a mai jucat actorul, amintim de Master and Commander: La Capătul Pământului, pentru care Crowe a fost nominalizat la Globul de Aur, Semn de Viață, în regia lui Taylor Hackford, Drumul Dreptății, cu Christian Bale, Jocuri la Nivel Înalt, regizat de Kevin MacDonald, cu Ben Affleck, 3 Zile de Coșmar, în regia lui Paul Haggis, și Omul cu Pumni de Fier, în regia lui RZA.

MCKAYLA TWIGGS (Micuța Willa) a început să cânte la vârsta de doi ani și este actriță de la cinci ani. La vârsta de șase ani și jumătate a fost descoperită de un impresar, în trupa de teatru în care juca actrița.

A debutat pe Broadway la doar șapte ani, când a interpretat rolul Ivankăi în piesa „Once”, un musical premiat la Tony. A debutat în cinematografie câteva luni mai târziu, în rolul micuței Willa, în Poveste de Iarnă, regizat de Akiva Goldsman.

În curând, va juca în următorul sezon al serialul de televiziune Orange is the New Black și a jucat în câteva spoturi publicitare. Pasiunea pentru muzică a adus-o din nou pe Broadway, în rolul micuței Cosette, în noua producție aclamată „Mizerabilii”.

Twiggs s-a născut la 28 septembrie, 2004, în New York. Are o soră mai mică, pe nume Lyla. Tatăl ei, Matthew, este fotograf, iar mama ei, Tanya, a fost actriță în spoturi publicitare și fotomodel. Când nu cântă, nu joacă sau dansează, îi place să cânte la pian, să citească și să deseneze. De asemenea, e pasionată de gimnastică și patinaj.

RIPLEY SOBO (Abby) este o fată energică, în vârstă de zece ani, din statul New York. A debutat pe Broadway în musicalul premiat la Tony „Once”, și în prezent interpretează rolul principal în hitul de pe Broadway „Matilda, the Musical”.

Sobo a jucat în numeroase spoturi publicitare și a dat glas multor personaje animate. A fost aleasă ca imaginea producției lui John Tiffany și Steven Hoggett „Let the Right One In”, jucată la teatrul național din Scoția și, în prezent, la West End, în Londra.
E pasionată de machiajul de scenă macabru și îi place să asiste la operații chirurgicale la cursul de medicină veterinară pentru copii la care este înscrisă.

Despre producție Despre realizatori
jinglebells