Articole Winter's Tale

(2014)

Poveste de iarnă

Despre realizatori

AKIVA GOLDSMAN (Scenarist/Producător/Regizor) a câștigat premiile Oscar, Globul de Aur și premiul Breslei Scenariștilor din America pentru scenariul filmului regizat de Ron Howard, O Minte Sclipitoare. Filmul Poveste de Iarnă marchează debutul său regizoral.

A crescut în Brooklyn Heights, New York, a absolvit Universitatea Wesleyan și a studiat scenaristică la Universitatea New York. Printre filmele ale căror scenarii le semnează se numără Dincolo de Tăcere, Clientul, Batman Forever, Vremea Răzbunării, Ce Vrăji Mai Fac Fetele, Eu, Robotul, Renăscut din Cenușă, Codul lui Da Vinci și Îngeri și Demoni.

Sub egida casei sale de producție, Weed Road Pictures, Goldsman a produs Rechinii Ucigași, Polițiști Fără Maniere, Constantin, Domnul și Doamna Smith, Hancock, Țintă Legitimă și Supraviețuitorul, și a scris și a produs Pierduți în Spațiu și Legenda Vie.

Goldsman a lucrat ca producător executiv la a doua, a treia și a patra producție din franciza Activitate Paranormală. De asemenea, a lucrat în producător consultant la serialul de televiziune Fringe, regizând și scriind scenariul a câtorva episoade, astfel obținând nominalizări la premiile Saturn și Hugo.

MARK HELPRIN (Autor) nu aparține de nicio școală sau curent literar. Cele trei volume de nuvele („A Dove of the East and Other Stories”, „Ellis Island and Other Stories” și „The Pacific and Other Stories”), cele șase volume („Refiner’s Fire”, „Winter’s Tale”, „A Soldier of the Great War”, „Memoir From Antproof Case”, „Freddy and Fredericka” și „In Sunlight and In Shadow”), și cele trei cărți pentru copii („Swan Lake”, „A City in Winter” și „The Veil of Snows, ilustrate de Chris Van Allsburg) vorbesc de la sine, sunt remarcabile prin frumusețea și puterea limbajului. De asemenea, a primit nenumărate aprecieri pentru cariera sa jurnalistică, precum și pentru activitatea militară și politică.

S-a născut în 1947 și a crescut în apropierea râului Hudson și în zona British West Indies. După ce a absolvit colegiul Harvard și Școala de Arte și Științe Harvard, a urmat studii postuniversitare la universitățile Oxford, Princeton și Columbia. A activat în Marina Britanică și în infanteria și forțele aeriene israeliene.

Timp de un sfert de secol, scrierile sale au fost publicate în The New Yorker, iar articolele și eseurile sale de politică și estetică sunt publicate în The Atlantic Monthly, The New Criterion, The Wall Street Journal, Commentary, The New York Times, The National Review, American Heritage, Forbes ASAP, printre alte publicații americane și internaționale.

Este membru senior al Institutului Claremont de Studii și Filozofie Politică, membru al Academiei Americane din Roma, al Consiliului de Relații Externe, fost membru al consiliului Guggenheim, membru senior al Institutului Hudson, a fost consilierul de apărare și relații externe al candidatului la președinție Robert Dole și i-au fost acordate distincțiile premiul National Jewish Book, Prix de Rome, premiul Peggy V. Helmerich, în 2006, și premiul Salvatori, în 2010, printre altele.

MARC PLATT (Producător) se numără printre puținii producători care au avut succes în teatru, film și televiziune deopotrivă. Proiectele sale au obținut, cumulat, opt nominalizări la Oscar, 16 nominalizări la Tony, 13 nominalizări la Globul de Aur și 19 nominalizări la Emmy.

Cel mai recent, Platt a lucrat la 2 Pistoale, cu Denzel Washington și Mark Wahlberg. Platt a produs și Cursa, cu Ryan Gosling, care a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor la a 64-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, în 2011.

Printre filmele produse de Platt se numără comediile de succes Blonda de la Drept și sequelul, cu Reese Witherspoon; Scott Pilgrim Împotriva Tuturor, regizat de Edgar Wright; filmul aclamat de critici Rachel Se Mărită, regizat de Jonathan Demme, premiat la Oscar, cu Anne Hathaway; Puterea Dragostei, cu Angelina Jolie, James McAvoy și Morgan Freeman; musicalul Nine, regizat de Rob Marshall, cu Daniel Day-Lewis, Judi Dench, Nicole Kidman, Marion Cotillard, Penelope Cruz, Sophia Loren, Kate Hudson și Fergie; Polițai în Misiune, cu Bruce Willis și Tracy Morgan; Charlie St. Cloud, cu Zac Efron; Cealaltă Femeie, cu Natalie Portman; Honey; Josie and the Pussycats; și Bărbatul Perfect.

Printre filmele lui Pratt pe care le vom vedea în curând în cinematografe se numără Into the Woods, cu Meryl Streep și Johnny Depp, în regia lui Rob Marshall; debutul scenaristic și regizoral al lui Ryan Gosling, How to Catch a Monster, cu Christina Hendricks; și Song One, cu Anne Hathaway, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Sundance 2014.

Platt a produs piesa de mare succes jucată pe Broadway „Wicked”, despre care New York Times a spus că este „musicalul definitoriu al deceniului”. „Wicked” a sărbătorit a zecea aniversare pe Broadway și continuă să doboare recordurile de casă la teatrul Gershwin. Platt a creat musicalul împreună cu textierul și compozitorul Stephen Schwartz și romancierul Winnie Holzman, după romanul omonim al autorului Gregory Maguire.

Albumul înregistrat de distribuția originală a musicalului a doborât recordurile de vânzări, la producții de Broadway, de la producția „Rent”, și a obținut două discuri de platină. În prezent, „Wicked” este jucată în toată lumea, pe Broadway, în Londra - în turneul în Marea Britanie - Japonia, Coreea, Mexico City, Manila și în turneu, în America de Nord. Urmează ca piesa să fie jucată din nou în Australia. În anii recenți, musicalul „Wicked” a fost montat și în Germania și Olanda.

În prezent, Platt produce un musical original pe Broadway, „If/Then”, cu Idina Menzel. De asemenea, a produs debutul pe Broadway al piesei „Three Days of Rain”, cu Julia Roberts, Paul Rudd și Bradley Cooper; producția de balet „Edward Scissorhands”, regizată de Matthew Bourne, pentru care Platt a câștigat al doilea premiu Drama Desk; și „Pal Joey”, cu Stockard Channing.

În televiziune, Platt a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun miniserial, cu producția HBO Empire Falls, în care joacă Paul Newman, Joanne Woodward, Ed Harris, Helen Hunt și Philip Seymour Hoffman. Platt a lucrat ca producător executiv la Once Upon a Mattress, cu Tracey Ullman și Carol Burnett; la miniserialul premiat la Emmy The Path to 9/11; și la serialul de succes MTV Taking the Stage.

Înainte să înființeze propria sa companie de producție, Platt a lucrat ca președinte de producție la casele de producție Orion, Tristar și Universal. Platt este membru al Academiei de Artă și Tehnologie Cinematografică, al Academiei de Artă și Tehnologie de Televiziune și membru al Ligii Broadway.

MICHAEL TADROSS (Producător) a produs de curând drama Elita Gangsterilor și în prezent lucrează la thrillerul polițist Run All Night, cu Liam Neeson și Ed Harris. A produs comediile Arthur și Polițai în Misiune și a lucrat ca producător executiv la Sherlock Holmes, filmul de aventură și mister regizat de Guy Ritchie, în care joacă Robert Downey Jr. și Jude Law, și la hiturile cu Will Smith, thrillerul science-fiction Legenda Vie și comedia Hitch - Consilier în Amor.

Tadross a lucrat ca producător sau producător executiv la numeroase filme, printre care Basic - Instrucția, cu John Travolta și Samuel L. Jackson; Tony n’ Tina’s Wedding; Bătălie pe Role, cu Chris Klein, LL Cool J și Jean Reno; Afacerea Thomas Crown, cu Pierce Brosnan și Rene Russo; Povestea lui Jack Frost, cu Michael Keaton; Avocatul Diavolului, cu Al Pacino și Keanu Reeves; Eraser, cu Arnold Schwarzenegger, Vanessa Williams și James Caan; Propunere Indecentă, cu Robert Redford și Demi Moore; Codul de Onoare, cu Brendan Fraser, Matt Damon și Ben Affleck; și Greu de Ucis 3, cu Bruce Willis, Jeremy Irons și Samuel L. Jackson, care se numără printre primele zece filme cu cele mai mari încasări, din 1995.
Pentru televiziune, Tadross a produs filmele When Will I Be Loved?, cu Stephanie Powers, și Deadly Illusions, cu Billy Dee Williams.

Tadross a lucrat ca vicepreședinte senior de producție de lungmetraje la Paramount Pictures, din 1991 până în 1994. În această perioadă, a supervizat producțiile Forrest Gump; Un Polițist cu Explozie Întârziată; Firma; Singur Împotriva Președintelui; franciza Lumea lui Wayne; Searching for Bobby Fischer; Polițistul din Beverly Hills 3; Antrenorul; Capete Ascuțite; și Sliver.

De asemenea, a lucrat ca manager de producție sau asistent de regie la Un Prinț în America; Gloanțe și Cenușă la Osaka; Fantoma Mea Iubită; Pariul; The Masquerade; Cocktail și Death Wish 3, precum și la numeroase miniseriale.
Tadross s-a născut și a crescut în Brooklyn. A absolvit colegiul Wagner, secția Arte, și a fost un fotojurnalist premiat înainte de a-și începe cariera în cinematografie ca asistent de monteur și operator.

TONY ALLARD (Producător) credea că s-a retras în glorie din industria filmului și a televiziunii când el și partenerii lui, Matthew O’Connor și Tom Rowe, au vândut compania Pacific Motion Pictures Corp - una dintre cele mai de succes companii de producție din anii ’90. Dar, când Akiva Goldsman l-a rugat să-i cedeze drepturile de ecranizare a romanului „Winter’s Tale”, scris de Mark Helprin, Allart a simțit că nimeni n-ar putea să transpună povestea pe marele ecran mai bine decât Goldsman, laureat al premiului Oscar.
În prezent, Allard locuiește în West Vancouver, cu soția sa, cei doi fii și câinii lor, și investește în proprietăți imobiliare.

KERRY FOSTER (Producător Executiv) ocupă o funcție directorială la Chernin Entertainment. Cel mai recent proiect al ei este hitul Supraviețuitorul, cu Mark Wahlberg, regizat de Peter Berg.
Anterior, Foster a lucrat ca președintă de producție la Weed Road Pictures, unde a lucrat cu Akiva Goldsman. Sub egida companiei Weed Road, a produs Fraierii, cu Idris Elba și Jeffrey Dean Morgan, și drama regizată de Doug Liman, Țintă Legitimă, cu Sean Penn și Naomi Watts.

Foster și-a început cariera în divertisment la compania Creative Artists Agency, înainte de a lucra în producție de film, ca director la USA Films. Apoi s-a alăturat Pandemonium Productions, unde a lucrat ca producător asociat la filmul horror din 2005 Apă Întunecată, regizat de Walter Salles, cu Jennifer Connelly.

BRUCE BERMAN (Producător Executiv) este directorul executiv al Village Roadshow Pictures. Compania a legat un parteneriat de succes cu Warner Bros. Pictures în scopul de a produce o varietate mare de lungmetraje, distribuite în lume de Warner Bros. și în anumite teritorii de Village Roadshow Pictures.

Printre primele filme produse în acest parteneriat se numărăr hiturile Ce Vrăji Mai Fac Fetele, cu Sandra Bullock și Nicole Kidman, Cu Nașu’ la Psihiatru, în care joacă Robert De Niro și Billy Crystal, Matrix, cu Laurence Fishburne și Keanu Reeves, Regii Deșertului, cu George Clooney, Seniorii Spațiului, regizat de Clint Eastwood care interpretează un rol în film, și Miss Agent Secret, cu Sandra Bullock și Benjamin Bratt.

Sub egida Village Roadshow Pictures, Berman a fost producătorul executiv al filmelor de succes Zi de Instrucție, pentru care Denzel Washington a luat premiul Oscar, trilogia Ocean, Dragoste cu Preaviz, în care joacă Sandra Bullock și Hugh Grant, Misterele Fluviului, regizat de Clint Eastwood, cu Sean Penn și Tim Robins, care au luat premiul Oscar pentru interpretările lor, Matrix - Reîncărcat și Matrix - Revoluții, Charlie și Fabrica de Ciocolată, regizat de Tim Burton, cu Johnny Depp, blockbusterul Legenda Vie, cu Will Smith, drama aclamată Gran Torino, cu Clint Eastwood în rol de regizor și actor, și Sherlock Holmes și Sherlock Holmes: Jocul Umbrelor, filmele de acțiune regizate de Guy Ritchie, în care joacă Robert Downey Jr. și Jude Law.

Cel mai recent, Berman a lucrat ca producător executiv la Marele Gatsby, regizat de Baz Luhrmann, nominalizat la premiul Institutului Australian pentru cel mai bun film, și la animația Marea Aventură Lego, în regia lui Phil Lord și Christopher Miller, având o distribuție de renume.
În continuare, va lansa thrillerul science-fiction Edge of Tomorrow, cu Tom Cruise, filmul de aventură regizat de frații Wachowski Ascensiunea lui Jupiter, și Mad Max: Fury Road, regizat de George Miller.

Berman a intrat în industria cinematografiei lucrând cu Jack Valenti în Asociația Cinematografică din America în timp ce studia la Universitatea de Drept Georgetown, în Washington D.C. După ce a obținut diploma în drept, a obținut o slujbă la Casablanca Films, în 1978. Apoi s-a mutat la Universal Pictures, iar în 1982 a ajuns în funcția de vice-președinte al departamentului de producție.

În 1984, Berman s-a alăturat Warner Bros., ocupând aceeași funcție, iar patru ani mai târziu a fost promovat în funcția de vice-președinte senior al departamentului de producție. În septembrie, 1989 a fost numit președinte al departamentului de producție de lungmetraje și în 1991 a ocupat funcția de președinte al departamentului de producții internaționale la care a renunțat în 1996.

Sub egida companiei lui Berman, Warner Bros. Pictures a produs și a distribuit filmele Presupus Nevinovat, Băieți Buni, Robin Hood, Prințul Hoților, Șoferul drei Daisy, laureat al premiului Oscar pentru cel mai bun film, Batman Forever, Sechestrați în Larg, Malcolm X, Bodyguard, JFK, Evadatul, Dave-Președinte Pentru O Zi, Hărțuire Sexuală, Dosarul Pelican, Alerta, Clientul, Vremea Răzbunării și Twister.

În mai, 1996, Berman a înființat Plan B Entertainment, o companie de producție de film independent în cadrul Warner Bros. Pictures. A fost numit directorul executiv al Village Roadshow Pictures în februarie, 1998.

CALEB DESCHANEL (Director de Imagine) a fost nominalizat de cinci ori la premiul Oscar, pentru filmele Patimile lui Hristos, Zborul Spre Casă, Născut Învingător, Cursa Spațială, și Patriotul, iar pentru cel din urmă a câștigat premiul Societății Americane de Cineaști pentru performanțe extraordinare.

A uluit publicul prin frumusețea imaginii filmului Armăsarul Negru și, în semn de apreciere, a fost nominalizat la premiul BAFTA. În plus, a câștigat premiul pentru imagine acordat de Societatea Națională a Criticilor de Film în 1979, pentru Armăsarul Negru și Un Grădinar Face Carieră.

Printre filmele la care a mai lucrat Deschanel se numără Anna și Regele; Animal de Pradă; Mesaj de Departe; A Doua Șansă; Mai Mult American Graffiti; Let’s Spend the Night Together; The Slugger’s Wife; Un Bacșiș de 2 Milioane de Dolari; Comoara Națională; Killshot - Ținte Sigure; Cronicile Spiderwick; Viață Pentru Sora Mea; și Casa de Vis. Cel mai recent, a filmat Jack Reacher. Un Glonț la Țintă și Abraham Lincoln: Vânător de Vampiri.

Din portofoliul său de regizor fac parte The Escape Artist, Crusoe și câteva scurtmetraje. Trains, scurtmetrajul său, a câștigat Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin, iar scurtmetrajul Valley Forge a fost proiectat în toată lumea de către United Stated Information Agency. De asemenea, a regizat câteva episoade din serialele Twin Peaks, Lege și Ordine: În Fața Juraților, și Cititorii de Oase.

Deschanel a absolvit Universitatea John Hopkins și a studiat la Școala de Film a Universității Southern California și la Institutul American de Film, apoi a lucrat ca asistentul cineastului Gordon Willis. Deschanel și-a început cariera filmând spoturi publicitare și documentare.

NAOMI SHOHAN (Scenograf) a mai lucrat cu regizorul Akiva Goldsman la filmele Legenda Vie și Constantin, ambele scrise și produse de Goldsman și regizate de Francis Lawrence. A fost nominalizată la BAFTA și premiul Breslei Scenografilor pentru creațiile sale din American Beauty, filmul regizat de Sam Mendes care a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film. În film joacă Annette Bening și Kevin Spacey. Shohan a fost nominalizată la premiul Breslei Scenografilor pentru decorul filmului Din Raiul Meu, ecranizarea romanului scris de Alice Sebold, regizată de Peter Jackson.

Cel mai recent, Shohan a lucrat la The Equalizer, cu Denzel Washington, regizat de Antoine Fuqua, cu care a lucrat și la Zi de Instrucție, cu Ethan Hawke și Denzel Washington; Lacrimi din Soare, cu Bruce Willis; și Ucigași de Schimb.

Printre filmele la care a mai lucrat se numără Ucenicul Vrăjitor, o producție Jerry Bruckheimer, regizată de Jon Turtletaub; Idilă de Noiembrie; Doctor Pentru Mafie; Dragoste Furată; Anunț Matrimonial; și Zebrahead, regizat de Anthony Drazan.

În televiziune, Shohan a lucrat la filmul de televiziune The Miraculous Year, regizat de Kathryn Bigelow, cu Susan Sarandon, și la Selma, Lord, Selma și Nightjohn, regizate de Charles Burnett.

WAYNE WAHRMAN (Montaj) a mai colaborat de două ori cu producătorul Akiva Goldsman, la Legenda Vie, cu Will Smith, și la thrillerul de acțiune Constantin, ambele regizate de Francis Lawrence.

Dintre filmele pe care le-a montat, amintim de Mămici Pentru Marte, regizat de Simon Wells, și thrillerul science-fiction Ziua în care Pământul Se Opri, regizat de Scott Derickson. Wahrman a colaborat cu Steven Zaillian la cele trei lungmetraje are regizorului: Toți Oamenii Regelui, Avocatul și Searching for Bobby Fischer.

De asemenea, a montat Îngerii lui Charlie și Îngerii lui Charlie: În Goana Mare, regizate de McG; drama plasată în al doilea război mondial U-571; Mașina Timpului; Moștenirea Regăsită; Crime și Pasiune; și Ultimul Mohican.
Wahrman a crescut în Richmond, Virginia, și a absolvit secția de film la UCLA, unde unul dintre proiectele sale a fost premiat cu trofeul Jim Morrison pentru cel mai bun film.

TIM SQUYRES (Montaj) a montat 12 filme regizate de Ang Lee, inclusiv cel mai recent film al său, Viața lui Pi, pentru care Squyres a fost nominalizat la premiile Oscar, BAFTA, premiul Eddie al Monteurilor Americani și premiul Broadcast Film Critics. A montat filmele lui Lee Pushing Hands; The Wedding Banquet; Eat Drink Man Woman; Rațiune și Simțire; Furtună de Gheață; scurtmetrajul Chosen, care face parte din seria de scurtmetraje BMW, în care joacă Clive Owen; The Hulk; Lust, Caution; Bine Ați Venit la Woodstock!; și Crouching Tiger, Hidden Dragon, pentru care Squyres a fost nominalizat la premiile Oscar, BAFTA, Hong Kong, Eddie și Calul de Aur, acordat la Festivalul de Film din Taiwan. A fost nominalizat din nou la premiul Eddie, dar și la premiul AFI, pentru montajul filmului Gosford Park, regizat de Robert Altman.

Squyres lucrează în prezent la filmul Unbroken, cu Angelina Jolie. Printre filmele pe care le-a montat se mai numără Rachel Se Mărită, regizat de Jonathan Demme, cu actrița nominalizată la Oscar Anne Hathaway; Syriana, regizat de Stephen Gaghan, cu laureatului premiului Oscar George Clooney; Lulu on the Bridge și The Inner Life of Martin Frost, regizate de Paul Auster; și documentarul regizat de George Butler, Going Upriver: The Long War of John Kerry.

Anterior, în cariera sa, a lucrat ca inginer de sunet la Petrecerea Urâtelor și O Dragoste Adevărată, regizate de Nancy Savoca; și la Anna, regizat de Yurek Bogayevicz, cu actrița nominalizată la Oscar, Sally Kirkland. De asemenea, a montat documentare de televiziune, printre care What Can We Do About Violence și Moyers on Addiction: Close to Home, regizate de Bill Moyers, precum și documentare regizate de Michael Moore, documentare pentru posturile de televiziune ESPN, VH1, și spoturi publicitare și videoclipuri muzicale.

MICHAEL KAPLAN (Designer de Costume) a câștigat premiul BAFTA pentru creațiile sale din filmul futurist Vânătorul de Recompense, regizat de Ridley Scott. A pornit o modă care a dăinuit o generație cu creațiile sale din Flashdance - Strălucirea Dansului, regizat de Adrian Lyne.

Cel mai recent, Kaplan a creat costumele pentru Star Trek și Star Trek: În Întuneric 3D, regizate de J.J. Abrams, cu Chris Pine, Zachary Quinto și Benedict Cumberbatch, și pentru Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol, regizat de Brad Bird, cu Tom Cruise și Jeremy Renner.

Printre filmele la care a mai lucrat se numără Burlesque: Vis Împlinit, regizat de Steve Antin, cu Cher și Christina Aguilera; Ucenicul Vrăjitor, regizat de Jon Turtletaub; Legenda Vie, regizat de Francis Lawrence, cu Will Smith; Norocosul, în regia lui Curtis Hanson, cu Drew Barrymore; comedia de acțiune Domnul și Doamna Smith, regizată de Doug Liman, cu Brad Pitt și Angelina Jolie; și Miami Vice, regizat de Michael Mann, cu Jamie Foxx și Colin Farrell.

Kaplan s-a reunit cu regizorul Ridley Scott la filmul Șarlatanii. De asemenea, este designerul de costume preferat de David Fincher, lucrând împreună la Camera de Refugiu; Fight Club - Sala de Lupte; Jocul; și Se7en. Iar cu regizorul Michael Bay a colaborat la filmele Pearl Harbor și Armageddon - Sfârșitul Lumii?.

Kaplan a creat costumele pentru filmul cu care Edward Norton a debutat ca regizor, Preotul, Rabinul și Fata; a lucrat la Obsesii Fatale, regizat de Harold Becker; National Lampoon’s Christman Vacation, regizat de Jeremiah Chechik; și la filmul Pe Urmele lui Jesse, regizat de Taylor Hackford.
În continuare, îi vom vedea creațiile în Star Wars: Episode VII, regizat de J.J. Abrams, următorul capitol din franciza science-fiction a lui George Lucas.

HANS ZIMMER (Compozitor) a compus coloana sonoră a peste o sută de filme, care, cumulat, au încasat peste 22 de miliarde dolari în toată lumea. A câștigat premiul Oscar, două premii Globul de Aur, trei trofee Grammy, premiul American Music Award și premiul Tony. În 2003, ASCAP i-a acordat prestigiosul premiu Henry Mancini pentru întreaga carieră, în semn de apreciere a operei sale impresionante. De asemenea, are o stea pe bulevardul Hollywood Walk of Fame, din decembrie, 2010.

Printre proiectele sale recente se numără 12 Ani de Sclavie, regizat de Steve McQueen; Rush: Rivalitate și Adrenalină, regizat de Ron Howard; Man of Steel: Eroul, regizat de Zack Snyder; miniserialul History Channel The Bible; Începutul, Cavalerul Negru și Cavalerul Negru: Legenda Renaște, regizate de Christopher Nolan; și Sherlock Holmes: Jocul Umbrelor, regizat de Guy Ritchie. În continuare va lansa la Son of God; Uimitorul Om-Păianjen 2; și Interstellar, regizat de Christopher Nolan.

RUPERT GREGSON-WILLIAMS (Compozitor) este un compozitor britanic premiat. A studiat la școala de cor a colegiului St. John, din Cambridge și la Colegiul Lancing, și a făcut parte din echipa de compozitori din cadrul companiei lui Hans Zimmer, Media Ventures.

Printre filmele la care a lucrat se numără Hotel Rwanda, pentru care a câștigat premiul European al Compozitorilor de Film; Peste Tufiș; Bee Movie: Povestea Unei Albine; Omu’ de la Zoo; Mireasa E Iubita Mea!; și Povești de Adormit Copiii. Colaborează de multă vreme cu Adam Sandler și compune pentru toate filmele lui.

Despre distribuție
jinglebells