Articole Trei frați de belea

(2006)

Trei frați de belea

Despre subiect

Am dat de belea!
Se intoarce Garcea. Si fratii lui. Asta ne lipsea. Alte incurcaturi, alte peripetii. Si iar o sa dea box-office-urile romanesti peste cap...

Au vazut ce succes au avut cu primul film (peste 250.000 de spectatori) si l-au facut si pe-al doilea. Iese pe ecrane, acum, pe 17 noiembrie. Tocmai bine ca sa intram in iarna incalziti de la hohotele de ras pe care stiu ei sa le starneasca.

Dupa patru ani pe ecrane, dupa sapte ani in poveste... Cornel se muta in Bucuresti si se insoara cu Mioara, abia intalnita, dar definitiv iubirea vietii lui, si in numele iubirii casnicia lor rezista chiar si nasterii primului lor copil – negru. La o luna distanta se muta si sora, Leonica, pentru ca sotul fusese promovat portar sef la APACA, si care acum, scapata de grija zilei de maine se dedica studiului limbii spaniole cu ajutorul telenovelelor. Aflam si ca fratele Cornel lucreaza pentru guvern - la ecarisaj. Iar ultimul venit in Bucuresti este Bizo, fratele cel mic.
Bizo este multumit de viata pe care o are: o slujba (gunoier), o masina de serviciu (camion) si o casa (garsoniera de nefamilisti). Dar „naratorul” continua necrutator atentionandu-ne ca in fatala zi de 23 august, viata i se va schimba pentru totdeauna.

Productia, realizata de MediaPro Pictures la studiourile din Buftea, este regizata de Theodor Halacu, cel care a semnat regia si la citeva episoade ale serialului ”Baieti Buni”, difuzat de Pro TV. In plus, Halacu are o experienta importanta ca regizor secund la o serie de productii hollywoodiene sau europene printre care ”An american haunting”, ”BloodRayne”, ”House of 9” si ”Amen”.
Scenariul poarta semnaturile lui Mugur Mihaescu si Radu Pietreanu, clasicii Vacantei Mari, care insa marturisesc ca ”Trei frati de belea” nu seamana cu fostele lor proiecte. ”E ceva cu totul nou. Pot spune ca spectatorii aproape ca nu ne vor recunoaste. E un stil diferit, care inseamna in primul rand mult mai mult umor al situatiilor”, explica Mugur.
Trupa de soc a iesit adesea din Studiourile MediaPro pentru a filma intr-o multime de locatii interesante din Bucuresti si din jur, precum: Aeroportul Otopeni, DN1, Stadionul Dinamo, Casa de cultura din Buftea, culminand cu satul Buzescu din apropierea orasului Alexandria, vestit pentru palatele rromilor care il locuiesc.

In trupa de soc ii mai intalnim alaturi de Mugur Mihaiescu, Radu Pietreanu si Mirela Stoian, pe Florin Petrescu, Emil Radinoiu, George Robu, Andreea Doinea etc. In acelasi film, si-a facut debutul in cinematografie frumoasa Iuliana Luciu, sora Nicoletei Luciu, in rolul tinerei dupa care i se aprind calcaiele personajului jucat de Mugur Mihaescu. O alta aparitie, desi scurta, este cea a micutei Ivone, fetita lui Mugur Mihaescu, pe care acesta a vrut sa o aiba aproape pe paltoul de filmare, pentru a o obisnui cu aceasta meserie, in caz ca va dori sa o urmeze.

”Cu Garcea si oltenii am facut record de box-office in România. Acum nu ne mai propunem doar un succes intern, ci dorim sa umplem sali de cinema si peste hotare”, ne zic “fratii”.
Trei frati de belea, o super-comedie, care tinde sa intreaca nu doar cantitativ, dar mai ales calitativ, productiile anterioare ale grupului umoristic Vacanta Mare, vine din 17 noiembrie pe marile ecrane din Romania.
Declaratii
jinglebells